ko jilat ludah ko..

bile ko rase die dah menduakan ko..bile ko rase die tak lagi layan ko macam biase..bile ko rase ko takder tempat nak berkongsi rasa..bila ko rasa tiada lagi bahu untuk kau menempekkan kepala masa ko berduka..bile ko rasa die dah tak lagi caring ngan ko..bile ko dah takder tempat nak bergeli geli..

baghu le ko terhegeh hegeh nak cari aku pulak dah..ibarat menjilat ludah sendiri dah weyh..dan aku..aku adalah air ludahan yang ko sembur ke tanah satu ketika dahulu..tapi aku tetap akan layan ko sepertimana sewaktu kita bersahabat dahulu..

(kisah benar dari seorang sahabat)

yang pasti yang ni bukan jilat ludah sendiri ye..




bukan sekadar omongan kosong

24 comments:

NOOR FATIN said...

satu nasihat, sabar :)

Eera Shera said...

sabo je la..kalau ko geram sgt, ko ludah je die balik..haha

bersama kak Es said...

orang yang jadikan NABI sebagai idola memang dia tabah :)

Ainul Hayat said...

Sokong cakap kak Es...sabar wey...banuak hikmah org yg sabar ni. Ko ka pernah ckp kat aku (eh, bkn cakap komen kat entri aku...) "org yg sabar selalu mng"..ngeeee

sergeant keroro said...

sabor jela.

:)

bagai kacang lupe member

Iffah Afeefah said...

mmgla pepatah nye begitu
takkan kite nk ikutkan je

kite kene contohi skp Rasulullah saw

tak bnyk pun atleast kite dah cube

ego nmenye tu

shiema sufian said...

memang macam tu pon org zaman sekarang.

liyana said...

kata kt shbt ko
bersabar dan trus bersabar

Iffah Afeefah said...

erk ye ji aku nmpak sal still layan mcm shabat

but aku nk ckp tak elok kalau tak buat cm ko tu..gitula maksud aku..

erk ko paham tak ni

Nurul Jannah said...

ko bako je die jie ! hahha.. guro2.. sabo je la jie :)

Подтверждаю said...

as salam..
hehe.ok tu~
peringatan~
peringatan~

eh? nad frame and lenses tu laki ke perempuan? baca kat blog sapa entah, dia mention 'kakak nad frame and lense yang comel'

dia punya kakak ke..dia yang 'kakak'?
ha! pening sudaa

>_<

ct N honey said...

kelakarlah gambar tu...

diana said...

tak lalu nak tumpang semangkuk..

Encik Psychopath said...

ludahkan balik je.

ika said...

haih . talak guna punya olang .

**::CIKNUURUL::** said...

sengalnyeeee gmbo tuh,..haisshh,aku tgh syok2 mkn kek ni ji weh,.aiyakk,.geliiii,.

NURUL AINI NORAZMAN said...

jgn sesekali jilat ludah ang,.
ewuuuu,.

James Alexander said...

benar..

Jie(",)v said...

oh gambo >__________<'
memang takk arrr...

Sunah Sakura said...

hurmmm.. sape tu ji? aku bersahabat ngan ko ok je kan?

vampire's lovex said...

pehhhh gambarrrrr... hahaha

yad'z said...

sakit mata wa tengok gambar tuh.. hahaa... jangan simpan dalam ati.. ikhlas hati tuk memaafkan... =)

FasiHaH SupiaN said...

aku sahabat ke kawan jiji? eh ade beza ke?huhu

kiera'sakura said...

jiji.... aku nk gelak la gambo tue.. hahahahaha :P

ok2 back to the topic... biarkan apa yg die buat pada kita.. jnji kte jgn simpan dendam dan doakan yg terbaik tuk si kawan tue... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved