rindu






2002...
nasri...azizi..hafiz..shubli..!!!
bangon2 cikgu tau korang dok membute lagi dalam bilik tu kan..ke nak tunggu aku naek pelangkong korang baru nak bangon semayang asar..
2003
cikgu lain pulak
nasri ..azizi..hafiz..shubli.!!..
bangon2 cikgu tau korang dok membute lagi dalam bilik tu kan..ke nak tunggu aku naek pelangkong korang baru nak bangon semayang asar..orang dah siap semayang kat masjid dah ni..kang aku suh korang solat atas court bola tampar kang..
2004 2005 2006
nasri ..azizi..hafiz..shubli...
(still ayat yang same)
pehal sehari due ni aku rindu sangat kat korang..
dah bertaon dah kite tak lepak sekali...petang2 nak masok waktu asar cenggini. teringat balik..kite kan salu membute.maklom la letih bertungkus lumus mase sekolah.salu je mencilok kelas.keno kejor ngan cikgu disiplin.tu pasal kite letih yer tak..dok maen kejor2 je kejenye..

.sebab tu asar selalu je terlepas berjemaah..tapi kalo dengar bunyi bola kompom laju2 kite bangon ambik wudhuk pas tu solat jemaah dalam dorm..takleh blah betol bile solat tu dah siap2 dah pakai baju sukan...

kalopon asrama tu dah ade katil..tapi kite tetap jugak bawak turun tilam tu ke lantai sebab nak tido same2..tapi yang paling takleyh blah aku rase susunan kite tido tu..sampaikan orang lain pon dah tau..aku ngan hafiz memang kompom dok tengah2...nasri pulak dok sebelah aku..tak penah2 nak tukar posisi kite tido..kalo tukar pon memang bangon2 tido kompom balik ke posisi asal..

korang ingat lagi tak..time PK HEM suh aku ngan nasri bakor tilam.sebab tilam kitorang dah tak ghupe tilam dah..sebab kedue tak nak bagi kite tido secare berkesedudukan..punye la sedih aku ngan nasri.3 malam kite tido beralaskan kain selimut je..dah shubli ngn hafiz mane nak ade tilam..dok menumpang cenggitu je keje due orang tu.
tapi last2 hafiz mencilok tilam kat stor... 3 bijik tilam lak tu..dah le tilam baru2 lagi..

weh jom tido kat umah aku nak..ade tilam besor gile..muat le sekapal selam kalo nak duduk bersimpoh ramai2...






bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

tulus sweet said...

tiba2 aku sedih....hehe

Miss Ran said...

sweetnye..muat ke nak masuk? skng sume besa panjang

ieka darlink said...

adui. seumur idop aku tak penah masuk asrama.

KatekateKite said...

uhuuuu..... musim2 rindu.... =.='

----------------------------------
Hu hu huuuuu . . . . ---> Rindu Dendam Takkan Terpadam

padlie said...

Memori ngan kengkawan masa sekolah mmg manis..
rasa cam nak cari je mesin masa doraemon... huhuhu

Ummu~Ishak said...

ni rindu ptg tadi yg tak habes lagi eh?

aliarosli said...

ayoooooooo
rindukah?
aku pon rindu kawan-kawan aku
baru jumpe
hmmmmmmmmmmm

gadis kepastian said...

aq nak join r..p dok bilik sebelah..hahaha boleh??

KUREKURE COMEL said...

hahaha...gile r....dulu time duduk asrama...tilam budak laki selalu kena buang kat dataran...siap show lg tu....



berlubang lubang....pelik betul...hahaha...

alexa yussida said...

baik berkumpol sblom korang smua kawen..tetibe ..hehe

MerLe said...

kamOo dh wat sye rse sgt tacing......

yad'z said...

wakkakaa... budak lelaki asrama memang suke tido bawah ramai2 kan.. ahaha.. kawan aku sume cenggitu.. ahhaa... pergh, teringat kenangan kat asrama... bestt/.. ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved