best weh dok kat kampong...




kalo sebelom ni aku bermastautin kat area bandor..
sekarang ni aku dah bermastautin dengan penuh bangganye dekat sebuah kampong yang aku rase tak de la pedalaman bebeno kalopon posmne jarang bebeno menampakkan batang idongnye kat kampong aku..
dok kat kampong memang best gaban weh..sebabnye ade pemandangan yang indah2..pokok menghijau..ade kicauan beburung...ade ayam yang suke berak merata..ade kambing jiran sebelah dok ngorat arnab aku..

tengah2 malam lak leh baring terlentang kat tengah jalan sebab tak der kenderaan dah..kalo kat bandor aku wat cenggitu jugak kalo tak masok paper esoknye..kompom aku ni kena selimut dengan paper atas jalan tu...

dah tu pulak kalo kat kampong ni banyak bebeno pokok pokok buah yang berkeliaran...kalo kenal sape tuan die boleh sambor cenggitu je..tapi kalo kat bandor maunye tak tegur sebulan sebab rambutan sebijikk

yang paling aku suke..semangat kejiranan yang tinggi bebeno..aku kan idop bujang sesorang..kekadang tu ramai je yang anto nasi antor lauk..lunch ngan dinner..dah tu kalo aku tak ke surau 2 hari je..kompom hari ke tige tu mesti berduyun datang kerumah kot2 aku dah mati kering ke..aku injured maen bola pon tiap2 hari deorang datang menjengok..kalo kenduri takyah cakap le..tuan rumah sediakan duit je..kerja2 memang deorang la yang buat..

jadi..mane lagi best dok kat kampong ke bandor????

p/s
internet kat kampong aku leh tahan jugak weh mencanaknye..taker la kena panjat pokok kelapa sawit kalo nak online..



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

Anisa Hang Tuah said...

duduk bandar pun best,,

Muslimah Optimis said...

wahhhhhhhhh..cikgu neslo ngajo kat kampung mana ni?? best part tdo tengah jalan tu..heheh.. dan xdatang surau 2 hari.. prihatin kan warga kampung ni

Rozuan Ismail said...

eyh.sama plak macam entri baru =)

Titisan Hujan said...

agreed!!
dk kg best..........
owh..rindu kg halaman

Cik Zaiey said...

hehe..tol2..kg mmg bez

Cik Zaiey said...

hehe..tol2..kg mmg bez

Amirah Adnan said...

yeah..setuju dgn ko jiji weyh!

bersama kak Es said...

ala cakap je suke dok kampung sebab ko boleh soh anak Kak Limah tu hanto nasik freeeee..

wath said...

yea!! aku setuju. aku pn suke lau tension je lik kg. bosan2 g belakang umah nenek tengok ayam nenek. rase da gemok sbb mkn tghri knyg sangat, leh sapu laman umah nenek yang penuh ngan daun2 kering tu. leh bantai basuh kete sekali. pastu baru terase kurus lik. bab tenet tu yg penting. leh tengok u tube takyah buffer! heh~

tapi takleh la selalu kan. sini mlm2 takleh merayap. wayang pn takde. :D

liyana said...

kmpung best..

strawberry PinK said...

http://norhafiszahahmad.blogspot.com/2011/05/iklan-mencari-housemate-di-ttdi-jaya.html

Epal Hirata said...

duk kampung leh panjat pokok mokte..hahaha

kokser kokdam said...

pinggir bandar masuk kelas mano jie?

Faaein Talip Roy said...

dok kampung memang best..

mesti orang2 kampung dah mula dah nak merisik ko kan...

kiera'sakura said...

aku paling suke dengo bunyik cengkerik kt kampung.. nk2 lak depan umh ade sungai.. perghhh heaven.. lepas jer arwah atok ngn opah aku meninggal xde dah sume tue.. umh depa pown dh naik lalang.. sayang jer.. aku nak dok sorg situ aku pown takut...

Ummu~Ishak said...

duk kg baru gak best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved