cintaku dikampus..

kata seorang pensyarah yang berjeluweh bulu idong nye..terkeluar merata rata...
"awak sumer sekang ni dah last+final sem dah..maka molek bebeno lah awak sumer mencari pasangan untuk di churp2 kan menjadi pasangan sekentut sebulu awak sumer...ditakuti n anti..kalo awak dah termelangkah ke alam pekerjaan nantikang..susah pulak awak nak mencari pasangan yang sebulu dengan awak..dah tu masa nak  cari pasangan pon tak dak jadi sumer pelajar boleyh la start menggeli geli sekarang ye.."

ketiba tibaan yu..merupakan seorang pelajar yang selalu terpinggir dalam dunia percintaa disebabkan tiada yang berkenan padanya mengangkat tangan dan bangun berdiri secara spontan nye..yu berkata
"prof prof prof..saya bangkang kata kta prof..saya bangkang sambil terkangkang...kalo nak cari mase ni kan prof..saya yang tak berape nak mempunyai paras rupa ni.secara otometiknya tidak akan menjadi pilihan tertinggi..kalo saya kerja dulu..pas tu kumpul duit bebanyak..beli tanah berekar ekar..beli lembu berpuluh ekor..masa tu..kalo saya nak mintak anak dara orang pon saya dah ade keyakinan diri yang begitu tinggi..dan mungkin jugak saya bakal menjadi pilihan ramai pada ketika itu.."

camne gamaknya..ramai jugak yang dok bincang pasal cari pasangan mase final sem.konon tak sempat nak cari kalo dah masok alam pekerjaan..kononnye kalo cari mase alam pekerjaan nanti kang tak masuk line pulak..tak ngam le kirenye..die keje laen engko keje laen...dah tu aku ni tak cari2 pon mase study..sekang ni jumpe je jugak..berpasang pasang lak tu..(eh yer ke aku ni)



bukan sekadar omongan kosong

26 comments:

Atiqah Sa'ahiry said...

ala..jodoh ada ..adalah..xkemana nye..

d_LA said...

kalo pompuan camne ustat ji??
better cr mas study ke cr keje dulu???
aku rs nk gi study lg skali la camtu gamaknya..haha

aLieF si Muncung ManiS said...

betul oyak demo..kumpul duit byk2 dulu..kasi hidup stabil..baru cari awek..hehe..

Eera Shera said...

semalam penat aku berbahas ngan kawan aku pasal ni.yela masing2 risau takut x jumpa jodoh...blajaq pun x abes lg

sergeant keroro said...

ostad, pelangi ke? hehe XD

Iffah Afeefah said...

percaya jodoh je ustad

kalau cr tak jumpe nk wt cmne kn

Bella Bell said...

lecturer aku pon dok cakap macam tu.. haiii.. semput aku mendengarnya... hahahha!!~

tp aku rasa macam nak bercinta after kahwin la.. hehehe!!~



^^

Sue said...

lecturer x ckp gitu...tapi x cikgu sek men... tapi... JODOH urusan tuhan... insyaAllah ada... tambah2 lagi smat starow jiji nih... deret dok nunggu tu

liyana said...

hmm..lecturer pun ade kate cm tu gak..
ntahla kn..
jodoh Allah dh tntukn..
asalkn caranya btul..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sama je kan..cr zaman blaja atau dah kerja..jodoh tak kemana.

cimOt said...

aku tunggu ko weyhhh...geli menggeli..euuuwwwwww

Sunah Sakura said...

aku tau ni mesti otopbulish gak ni..

Pak Syahot (sYaHir) said...

jodoh mmg x lari ke mne..tp klo x dcari, mne nk dpt... hehe

Hanis MY said...

ji weh, bakpo kartun tu keno jahit muko dio?

kalu jodoh mano2 pun buleh jupo, kalu tok jdoh gewan brapo lamo pung tok kawin2 gop

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

jodoh ada di sekitar anda. cuba cari cikgu jiji.
haha.
apapun, kad nundangan harus smpai ke tangan fifi nnt wedding event cikgu jiji di kelate ye:))

James Alexander said...

walaweih... berpasang2 kamu dapat jiji...??? sah lelaki pilihan rakyat la kamu ni... hahaha...

tapi lecturer kamu ckp tu ade benarnya, aku dah keje bertaun2 ni sorg pon x terpikat ngan aku jiji...

kalau lah time blaja dulu sempat menggari seorg aweks, bukankah hidup lebih bermakna... hahaha..

cik pulau said...

kalau cari tak jumpa gak nak wat camne..
hahaha..
^^,

maCy said...

gedik la ji. bilenye na kenalkan kt macy

Faaein Talip Roy said...

perghh.. memang aku dah jangka.. awek ko berduyun-duyun.. yelah sampai berpasang-pasang ko dapat.. dasat sungguh lah.. hahaha...

JIJI YU said...

kah3...tgk2..sume berprasangka geli geli ngan akiu..aku suci lagi kot..setia lagi yuuu

FasiHaH SupiaN said...

hahaha berduyun dah ye jiji, hebat betul penangan ostad geli2 nie..

ika said...

heheh . ape nak kalut . relax ah . kan ? hee . :D

wath said...

takyah carik time blaja. buang masa je. nnt da keje, ade skandal kat tpt keje lak. baik tggu time keje je, terus je wat skandal tu bini. jahahah

bedpet said...

jodoh pertemuan di tgn Tuhan :D

✿ boonga_kecik ✿ said...

kan? brapa pasang ko dh jumpa? laki ada?

hahahaha

Aku nak seketul dslr buat masak sup. Plis. Plis.

kiera'sakura said...

kalau xjumpa jugak mohon dengan Allah.. Dia je yg tau ape yg terbaik tuk kita.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved