dengan kekasih ..boleh pulak ko buat...

"ostad2..camno ek ostad..kalo kita bangun subuh dah terlewat..tengok2 sun dah rise up dah..dah tu alang2 dah terlewat..ape lagi ostad..kita sambungla tido balik..dah kata nak qadha semayang bile2 mase pon boleh kan"

"ha'ah cam le semayang tu opah ko yang arahkan..eh kalo ko ade janji nak date ngan makwe ko..tetibe ko bangon terlewat 5 minit..aku rase kompom ko menggelabah tak hengat dunia..tu baghu je kekaseh dunia..ini ko ade temu janji dengan TUAN EMPUNYA DUNIA ni weyh..boley pulak tetibe je ko wat derk.."

"ha'ah kan ostad..tapi takkan tu je kot penerangan pak ostad???kasi le yang power2 sikit.."

"nak yang lagi power le ni ek..ko jangan sentap lak.kalo ko dok melambat lambat kan solat dengan sengaja pon dah dosa besor..inikan pulak boleh ko melambatkan qadha solat yang ko tinggal tu dengan sengaja..lagi la dosa weyh..dosa besar besar..sepanjang ko dok tangguh nak qadha solat tu..dosa akan masok dalam akaun engko ibarat air paip yang pecah..laju je dosa dok masok akaun engko..dah tu pulak engko boleh dikira sebagai golongan fasik..camne ko nak imamkan anak bini engko nanti???nak jadi wali kawen anak pompuan engko pon tak layak ko tau tak..itu kalo berperangai camtu sampai ke tua.."


"punohh..sentap dah ni pak ostad..makaseh benayak le pak ostad..kekadang cara kasor cenggini baghu  le kiter leh sedor.tapi jangan selalu kasor ye pak ostad..hati kuntum ni.."

 



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

Miss Ran said...

erk kekadang bg sentap br nk gerak

kalau lembut2 tak jln...yeah ustaz jiji grg=P

liyana said...

bgus gak ustaz...
penerangan kne sejelas jelasnya bru fhm n sentap..keep it up!

syrupmasin said...

ermmm..betol jugak kann ..

Sue said...

bila ostat berkata-kata...dalam maknanya... KEKASIH DUNIA & TUAN PUNYA DUNIA...

Nin Fazren Elyana ツ said...

hehe.sape bce memang tersentaplah ustaz jiji.hee

Gayahspears said...

seyes sentap >_< hahaha

nk solat isyak jap..
ok.bai >_<

Sunah Sakura said...

ape kaitan gambo tu dengan entri??? (akak memang suke tanya soklan pelik2 di luar jangkaan kan?)

bersama kak Es said...

gambo sentap!!

cik pulau said...

angkat tangan,
pernah jumpa ostad yang cenggini..
haisshh.
tak paham..

cucu umie said...

btol2..solat lh diawal waktu n then kalo dah thu lewat tu cept2 pergi ambil wuduk and solt..tol x ostad..huhu

Aisyah Aina said...

issshhh....sentap jugak...
ostad terbaik! hahaha

✿ boonga_kecik ✿ said...

sentap. hahaha.


kalo trlewat subuh, bgun jer tros solat. ada hadis ttg rombongan nabi dlm prjalanan n trlelap atas unta. bla trsedar jer matahari dah naek. deorg trus smyg.

wallahualam~ :)


Flying kick atau silat, mana kau mahu?

Nadia Havez said...

fuhhh~ tarik nafas panjang..

NURUL NADIAH MAMAT said...

manusia nie bila tegur cara kasar baru nak faham...kalo x memang xdgr langsung...

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

dah tahu dah tp bila bace balik pe yg kau bgtahu, ade topup sket ilmu yg aku tak tahu :)
thanks jiji!

CikHaniBhulat said...

btul2..stuju dgn entry ni...kalo bgun lewat solat subuh relax je...tp kalo bgun lewat nak ke kelas, glabah habes...hani pon cmtu..haish, pe nak jadi la kan..hehe

FasiHaH SupiaN said...

gamba dgn entri....kaitan??huhu tapi dah mula jatuh hati dgn blog ni lah...

tulus sweet said...

laki tinggal solat? tak seksi sungguh bagiku.

Rozuan Ismail said...

laki tinggal solat?tak seth la

diana said...

bila sentap kata kita kasar...
cakap lembut2 pulak
tak heran nye dia..

Bella Bell said...

ok pak ostad.. sentap nyah pak ostad... hahahahha!!~

siti kektus said...

yela, sentaplah.

bedpet said...

hayyoo. betul2 sentap ni ostad. insap saye.

wath said...

hati ngah sayu ni, sentap lak. rase nk nanges lak aii

^baju kurung^ said...

mekasih ingatkan..esk mak xyah jirus air kjutkan ak dah..insap!

MerLe said...

betul3~ aku klu bngun lmbt pn trus qada.. slgi x qada rse cm x tenang je.. nk wat pape pun x jdi..

James Alexander said...

ok...


cube utk x mau tinggal2 dah...

atau tunda2...

kiera'sakura said...

tp kdang2 ble dah selalu ckp kasar.. kena ubah style slow talk smpi menusuk hati jantung dan sanubari...

Anis Akhir said...

entry yg bagus... menyedarkan sesiapa yg tak mementingkan tuntutan agama...

iffah imani said...

like dis..ostad...

Miss Yaty said...

sentap gak..

thanks ustaz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved