cara cara nak jadi kaya dengan berjaya


deorang kata kalo ternak kambing pas tu jual boleh jadi kaya...
ade jugak yang kata..kalo seludup tenuk pon boleh jadi kaya jugak.
ade yang curi mentibang pon..aku tengok tak kaya kaya jugak..
tu tak masok yang jual insurans perlindungan haiwan..orang kata leh jadi kaya jugak..
dah tu aku nak buat yang mana satu ni nak jadi kaya raya..

tapi sebenarnya..buat je apa yang kita tahu..tak tahu kena belajo biar tahu..dah tu buat pulak jangan kerana terpaksa..buat dalam keadaaan seronok dan beronok ronok..baghu la happening..pandai-pandai le nak hidup kalo nak jadi kaya..tak salah jadi kaya..sahabat nabi pon ada je yang kaya..tapi hidup bersederhana...bior sesuai dengan keadaan periuk belanga..

seperkara lagi..tak payah le suka suka ulu hati jantung berulam pucuk pegaga nak ikut orang itu la ini la..tetapkan pendirian..teguhkan pegangan..kalo kejap buat itu..tak sempat siap yang tu nak buat benda lain pulak..goyang bhaii...goyang..

kalo semua orang dok buat benda  yang sama..bosan gaban kot dunia..tapi ramai je yang berblog..hurm..cara mereka berblog berbeza kan..tu pasal dunia blog ni happening jugak..

p/s
ape yang qorun buat ek sampai die jadi kaya raya..kunci stor die pon dah berpuluh ekor unta nak memikulnya..



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

Rozuan Ismail said...

biar kaya budi bahasa.itu kaya yang abadi

Iffah Afeefah said...

betol tu ji


kaya2

mau kaya

Atiqah Sa'ahiry said...

bestnya kaya..kaya wee..tetapi hidup susah lagi menghargai..bila kaya bolehlah share bersama yang lain..

Ainul Hayat said...

Macam-macam caraa nak kaya. Yang pentingnye usaha.

sergeant keroro said...

betul tu, hehe XD

p/s : header baru tuuu, hensem. nak nombor bang :P

Mutiara Bernilai said...

kalu kaya, but bangga diri pun bahaya gak,,


eit, header br eh ostad jiji?

James Alexander said...

mcm2 cara bleh kaya... tapi nak maintain kaya tu susah skit la... hahaha....

kechixx said...

bersederhanalah dalam kekayaan.,hehe.,

alexa yussida said...

header cun weeewitt !!

haha..aku ingtkan ko nk pomot pasal emas ke ape..baru nak tanya sape supplier nye..huhu

hamzah ian said...

betol2

bersama kak Es said...

kalau kaya lambat masuk syurga betul ke Ji ?

My Name is Mar said...

Manusia terlalu mengejar Kekayaan dan Kejayaan...
Apa guna kaya dan kejayaan kalau hati miskin.. Kan ostad??

Pentingkah IDENTITI seorang BLOGGER?

Jay said...

Nak Kaya? Capai Impian anda di sini
Cepat Daftar:-
http://jomduitjutawanqmg.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved