dari alam angker

belajarlah dari sang pontianak..seberat manapon problem dia akan terus ketawa keriangan...

belajar jua dari sang toyol..sedari kecil dah reti usaha cari duit senirik..



belajarlah dari pocong...hidup bersederhana..pakaiannya simple..auratnya terjaga...

belajarlah dari jerangkung yang suka berdikari..datang tak dijemput..balik tak dihantar.. 

p/s
apekena kalo aku ni ustad maahad..



bukan sekadar omongan kosong

19 comments:

Jue said...

arghhhhdah la com ofis ni wide screen..tkejut ubibadok.blogspot.com aku nengok gambo2 nih!

aku penakut yg x hingat ><~

bighagenjo said...

hahaha~ kretip2
tapi yg jerangkung tu apehal eh?

aimie amalina said...

walllah
apa jua ciptaan-Nya
mesti ada bende yg kite bole belajar kan?

Rtp Farra Arisha said...

isk..takutnya tengok gmbr2 seram camtu..:(
nasib baik arisha tak pernah nampak makhluk2 itu secara real -,-

Kalamhati said...

dari sebesar kejadian kpd sekecil2 kejadian..dr sebaik2 kejadian kpd seburuk2 kejadian..semuanya adalah utk kita tadabbur dan ambil pengajaran serta peringatan..btol ko dok ostad?

KC@ella said...

nice entry Nesloo. Bagus sgt2.

Faaein Talip Roy said...

ustaz maahad selalunya dia orang siqoh.. jaga ikhtilat.. bagi aku lah.. tapi ko.. lain weh..

cam tak caya pun ada jugak..

Rai said...

erkk..antu tu ada jerawat kat hidung ke..hehehe..

diana said...

paling tak suka pocong..
bukan tak suka..
takut sebenonye,..
hehehhe

Cikgu Tie said...

toyol hijau ke tu. Seni betul entry nie.hehehe....

MerLe said...

bijak..bijak...nsib bek aku tak bc ni time mlm..

apa mslh klu ko ustad maahad? dlu ostad aku pn ada gk yg sipi-sipi cam peel kau.. tp time mengajar ok je..tade plk aku dpt ajaran sesat selama bljr 6 thn kt maahad dlu..

lain org lain cara kn.. jd diri sendiri lg baik..

pape pun aku suka entri ko ni..tp x suke yg gambo2 tu..

Sunah Sakura said...

ji, ade soklan ntuk ko kat fb

alexa yussida said...

sampai kat pocong tuh aku rasa seram sikit.hampeh !

Iffah Afeefah said...

Terbaikla ji

ps: xde slhpon jd ustaz maahad ji.dorg tkejut je kot

Iffah Afeefah said...

Terbaikla ji

ps: xde slhpon jd ustaz maahad ji.dorg tkejut je kot

Zul Fattah said...

terbaik.. terbaik.. terbaik.. haha.. memang terbaik ji.. jadi demo..

Rozuan Ismail said...

ini memang stok kurg idea wat entri ke apa ni

KaK LimAh Si SupiR said...

ehehe..bereh3..blaja dr depa semua 2 ^_^

intan.maisarah said...

jemput makan ji.. aku masak telur dadar
+sambal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved