malu aku nak komen entry engko

kekadang..gua singgah menjengah kat blog blog pemes amos..malu la pulak rasanya gua nak tinggal komen seketol dua kalopon memang dalam pemikiran gua berimbun idea nak kasi komentar yang berguna..tapi disebabkan gua sedar sapa diri gua dalam dunia blog..

blog gua sekadar blog cebisan picisan..gua pulak..takder la orang kenal pon.."jijiyu"..ape tu..nama ke..ke brand spender ek????entry gua pon sekadar tulisan ala kadar je..so gua memang tebal muka la nak tinggal komen dekat blog pemes taraf retiss holiwudd..terasa wujud perbezaan kasta dalam dunia blog...

fullstop..

apehal nak malu tinggalkan komen..kalopon tu blog pemes amos..memang tuan blog tu camne pon akan perasan jugak komen kita..believe me la..siyes biorpon komen..entry sedih tapi boleh pulak korang bergelak santai kat  ruangan komen tu..memang tuan blog tu akan perasan nye la..

dah kalo entry tu memang betol betol layak untuk mendapat komen..so apa salahnya kita tingglkan pendapat dan luahan perasaan kita.."tengok apa yang dikata..buka siapa yang mengatakannya"..sekalipon orang gila yang berkata..tapi apa yang diperkatakannya benar..kita mesti membenarkannya jugak..

takyah wujudkan perbezaan kasta dalam dunia blog..sama ja..kita berhak bersuara..



bukan sekadar omongan kosong

37 comments:

aimie amalina said...

yeeee
idup pak ostad!
hahaha
komen dn terus mengomen =]

UNA budak BAEQ said...

penyakit kusta ke kasta eh ? ala yg penyakit kulit tu .



*er tak ada kaitan ?


*btw trima kasih selalu bagi kotak komen aku ada 1 comment from jiji yu . kbai

FaKArePa!n said...

aku pon malu nk tggal komen kat entri ostad jii ni sbnrnya..hihi

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

Alamak..nak komen ap ek..malu la nak komen

Asyila Zainuddin said...

yeke takde org kenal? tak caye la.. haha..

gadis kepastian said...

terkejut aq bila terbaca yang ko MALU.....

d_LA said...

tetibe rasa malulah nak komen kat blog mu ni ji..auw!

Anum said...

ermmmmmm
ye la masing2 ada hak

asnizaziz said...

tak ada kasta2 :)

ijA said...

hahaa..kita pun segan nak komen di belog ramai pegomen...ahaa..komenjerlah..

NOOR FATIN said...

bagi aku semua sama je. semua aku komen sama rata je. xde perbezaan. hik3

yad'z said...

betul2.... setuju dengan ko meon... tak payah lah nak ade jurang otai2 or newbie.. kite ni semua manusia.. sama je di mata Allah.

syaidatie nurdilla said...

yeahhh.. tinggalkan komen kat belog encik pames ni.. hikhik..

Wahida said...

Cett luahan pendapat rupenye. Ingatkan luahan hati tadi. Wakaka! :D

senyumSOYA said...

hik3~
salam lebaran ostat..^^"
tengah komen ni..heheheh

Sunah Sakura said...

cici kat johor la beb...

alexa yussida said...

ko retis la..malu aku nak komen..awww~~

kehkeh..ji,psl emas tu kensel..aku terus bukak maybankgold..sng n cepat :D papehal pon thanks yaw!

Mat Gebu said...

kann...sama lah mcm pcm, kita ni sapa lahh..hanya blogger masak2 2nd class...huhu..

SoLy SoLicious said...

tapi kan jiji, ari tu ade terbaca blogger mane ntah lupe dah buat post pasai komen berjela..katenya, komen mengalahkan entri..entri sehasta komen sedepa.. lantak la..yg penting kita bahagaia dgn cara kita.. xsuke xpe lah..

CikHaniBhulat said...

sometime hani pon sogan..rasa cm owner belog tu, panjang suku mata je..bukan sebelah lagi dah..but, sometime redah je komen.!

Heidi Shafiq said...

ah belasah je.. aku xtau sape yg femes.. sume aku komen..

ASaDa RyutaRo said...

aku komen ni entah orang perasan ke tidak..



baru nak start aktif berblog lagi. lama betul aku bercuti. hehehe..

FasiHaH SupiaN said...

mcm ko lah...rajin komen.....

hira said...

sokong, lagipun apa gunanya kotak komen kalau tak diguna. menyemak je kan kalau kosong. haha :D

nuruashia ♥ said...

aku sokong pak ostad ckp.!!!
jgn nk ade system kasta dlm blog.. sume blog sme jep hohhohoh

Cik Eliza said...

malu nak komen kat belog uncle jiji,

belog uncle jiji makin pemos,

sapa lah saya ...

HAHAHA!

ika said...

takut jugak kalau orang gila yang komen .

nurdani said...

aku pun tengah tahan malu nak komen ni tapi aku gagahkan jugak ye pak ostad rock.hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

gua tak sangka lu ni pemalu...
salam raya .maaf z/b

tomatokering :) said...

lame aku tak bersuara kat belog peymesamos ko ni.. ;p

ekabukanmakcikkau. said...

Alahhhh engko ni aku ingat jijie yu tu adik beradik jj thompson ghupenye engko . Ishish tidak kusangke hekhek

cik pulau said...

tiba2 aku berkenan dengan kata tu.. dengar apa yang dikata.. bukan siapa yang mengatakannya.."

FyzaLovato said...

dulu segan jugak. tapi bila pikir balik, manusia sama ja kan. terus mengomen!

FyzaLovato said...

pinjam ayat yg sedap tu.

CIK IMAKASIHDANI said...

bg org y suke membaca je, tp xtinggal komen? silent readers , im always be like that. tp komen sb tajuk talk bout comment ;D

kiera'sakura said...

btol.. klu apa yg dikomen tue benar , xkn org nk marah kn...

PENCONTENG said...

benar ostad. beze kita dan dia hanyalah taqwa.

tak gitu? :))

*tebalkan muka komen entri ostad,blogger femes da amos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved