apak tunggal

"bagosla ostad..bawak anak datang sini..emak budak ni mana ostad..keje ke..dok tengok ustad je dok berkepit ngn budak ni"..kata pengurus chalet pantai melawi..

"ni anak engko ke weyh...dok berkepit sana sini..sampai kat tempat futsal pon ko bawak budak ni"..kata seorang rakan taulan..
cantik tak baju gua
ye la..aku nagku memang muka aku nampak penyayang macam seorang bapak yang bakal mendapat gelaran tokoh maal hijrah..ceyt hentah hapa kaitan...semenjak umi dan abi aku pergi menunaikan haji..aku la ayah aku la ibu bagi adik adikku...nak nak..adik aku yang bongsu ni ha..yang lain takpe la dok asrama..yang bongsu ni kemana je aku pergi dah jadi acara wajib dah bawak dia..sampai nak kejamban tengah tengah malam pon die jugak yang ngikut..

kalo orang tau tu adik aku..aku dok kepit sana sini..memang saham kejantanan aku akan meningkat..tapi kalo orang dok kata tu anak aku..saham tu agak down le sikit..tapi memang suwitt what kalo si apak dok bawak anak kesana sini..kan kan..family man gitu..

p/s
malam ni kena bawak die main futsal sekali..tak dapat le aku nak berjimba jimba sampai ke pagi..



bukan sekadar omongan kosong

42 comments:

qasehraihan said...

waaaa...suwitt man..
dh gemuk ko ek ji..

aimie amalina said...

kiki
ade hikmah mak ayah tinggalkan adik2 utk ostad jiji
=p
x leh jejoli
hehe

erysweetie said...

ui. pantai melawi. sgt suke aku kesana dulu.

sergeant keroro said...

jimba-jimba jek sampai pagi, HAHA

Faaein Talip Roy said...

baguslah ko... bakal apak penyayang tu.. hahaha..

Kalamhati said...

baguh la dio..payoh nak cari abe lagu ni..hehe

Liyana Zahim said...

Kahkahkah.. Ko kne blajo dri skrg weh.. Lau x nnti ko fail jd family man.. Aku tau ko mmg da berazam nk jd family man dri dlu lagik.. Hahahah..

reenapple said...

ohoooo.. baiknya abang.. =)

Syazwan Che Deraman said...

main futsal mano bos?

~Nana 귀여운~ said...

suwitt ke? haha

~eZmALiZa~ said...

jiji,

sedih la. bila bukak blog ang, mesti aku kene CTRL+A sbb tak nampak ape ko tulis. :(

keeee aku nye tenet selow ek? :(

MerLe said...

bgus tul abg...untung adiknye..

Sunah Sakura said...

nape kene ajak? takde orang jaga dia kat umah eh..

Iffah Afeefah said...

Erm abg mthli ni

Ameena Muktar said...

oztad ada gaya bapak penyayang dah tu. kawen2 la ostad......haha

Amirah Adnan said...

care senyum same ah.. haha.. tapi adik ko lagi nampak kesucian senyuman dye tuh.. ekeke

Yatie Awang said...

tak apalah, belajar2 jadi bapa, nanti taklah kekok sangat hehehe

Edy Zaidi said...

ingatkan anak ikan td..:p

Ijah EmoTemo said...

ekekek agak kesian la hikhik

Mya said...

great then =)

ghost writer said...

ajak aku main futsal sekali lain kali.dah lama tak tunjuk skill nih.

muka penyayang pilihan ramai. :)

**::CIKNUURUL::** said...

asal aku nampak ko cam lain dah skang jiji?,.berisi weh,.waaa,hati pink ke skang?,.hehe,.

eh,tapi oke la,.nampak cam bapak2 sket,.xlame dh tu,kot,.ngee

laskar pelangi said...

hehee...abe mitahli ore kato..bagus molekkkkk:D si pelangi pak ostad mesti suko nimm..

motif tanyo pasal baju? baju rayo ko?he3

Eera Shera said...

ada gaya bapak penyayang

miss inna said...

laksanakan tanggungjawab sbgai seorang abg dgn sebaik mungkin..^^

NOOR FATIN said...

abang mithali :P

KaK LimAh Si SupiR said...

bgs laa tuuu menjalankan tgungjwb sbg seorg abg dgn betol ^_^

HEROICzero said...

peh . boleh prektis jadi bapa !

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

xpe.. ko praktis laa jadik bapak yerk.. xlama dah tu... hehe...

diana said...

bagus la..
nanti dah ada anak boleh l bawak anak pi main futsal..
boleh la bini berehat2 di rumah..kn?

kiera'sakura said...

Alhamdulilah... sjuk perot umi ko...

KuNanGKuNanG said...

bagus ni..blaja camne nak jd bapak mithali..he3...

FaKArePa!n said...

suci molek muka ostad..

inosen gitu..

aDisH.sHidA said...

bagus nyer.....boleh la adik jadi peneman....

nESLO...dulu penggemar neslo...hehehe

hira said...

woahhhh.. ayah budak sudah. apa lagi? sila la kahwin. baru betul-betul tittle tu nanti. haha :D

Hanis MY said...

Tunggu maso nok nikoh jah ustad jiji ni... Baguh la kurang waktu berjimba hehe...

P/s: ji weh kawe tok th la bakpo peseng sini demo tok brapo nok wi mandi sunga/air terjun

Zul Fattah said...

sama dgan abg dia r.. sebijik

Cik Eliza said...

untung lahhh ade abang yg boleh di harappppp! :)

ekabukanmakcikkau. said...

hai bapak yang comel. hahahaa

unieMARKS :) said...

bakal sorang bapa yang mikari.huhu!

EYQASARA said...

haaaaa.. ciri2 bapa mithali.. hihi..

Mat Gebu said...

sOO PROUD OF U LAHH....PERGHH ^__*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved