bersunat lagi..

Tahun 1999, waktu tue umur aku 11 tahun. Maka berlangsung lah satu upacara gilang-gemilang di rumah aku dimana anak lelaki family aku, iaitu aku sendiri akan menjalankan upacara naik dewasa yakni 'khatan'..Taktik-taktik kotor dan serangan psikologi dari pakcik-pakcik aku dalam usaha menakutkan dan mengagalkan aku untuk menjadi jantan maskulin menemui kegagalan.Ada ker diorang kata doktor tue sunatkan pakai kapak?..bingai

Appointment dengan doktor telah dibuat pada waktu tengahari.Sebelum berangkat pergi, aku telah diberi makan makanan yang sedap-sedap seperti sultan dizaman Kesultanan Melayu Melaka cuma tiada penari-penari Makyong jer untuk menghiburkan aku semasa makan.

Sampai saja kat klinik...aku terus dibawa masuk ke dalam sebuah bilik.Doktor tersebut menyuruh aku baring diatas katil yang disediakan sambil membuka kain yang dipakai oleh aku.Seterusnya...kain yang dipakai oleh aku dijadikan penutup mata...doktor tue nak sunatkan aku guna kapak agaknya.Tengah syok-syok baring bogel tue...tetiba aku rse pedih yang amat sangat sampai rasa nak terajang orang.Rupanya aku dibius cinta.Cinta la sangat.Memang pedih la...tak tahu la kat mana doktor tue cucuk.Selang beberapa minit lepas tue...aku tak rasa apa-apa.Tahu-tahu jer dah siap.

Balik tue...aku pun terbaring la atas katil sambil pakai kain dan baju jer.Dalam kain tue bapak aku bubuh penyangkut baju besi yang telah dibengkok kan...supaya kain tue tak kene bahagian yang telah dibedah tadi.

Memang syok la mase tue...baring jer.Nak apa-apa order jer...nak komik...nak makan...nak tengok tape...semuanya akan dimakbulkan.Pastu sedara mara datang jer bagi duit.

Ada sekali tue...aku tengah sakit-sakit terbaring...memang tak larat la mase tue.Tetiba sepupu-sepupu aku yang kebanyakannya terdiri dari gadis-gadis genit  (kecik-kecik lagi) lagi chumil...masuk ke bilik...pastu diorang pakat-pakat nak tengok camne lelaki kene sunat.mase tue aku dah pasrah jer...sebab aku tak larat langsung nak terajang muka sekor-sekor...Nasib baik la umi aku sempat menyelamatkan maruah anak lelakinya dari tercemar.terunalagi la aku ni kiranya

Salah satu benda yang menyeksakan waktu sunat nie...ialah kalo tetiba stim..tak caya tanya apak ke abang ke adik korang..Mase tue mangkuk mane entah pegi bukak cite hantu indon lakonan Suzanna.Aku pun tengok jer la.Skali ada satu scene nie...watak Suzanna nie tengah mandi berkemban sebelum berubah jadi hantu.Aku selaku lelaki normal mestilah bertindak balas terhadap situasi sedemikian.Peh! memang seksa la waktu tue.Terasa macam terbukak semua jahitan.Terus aku cepat-cepat pandang tempat lain.

Mase sunat nie juga...kne pantang makan.Dah terasa macam pompuan mengandung pulak.Aku hnya makan nasi putih dengan telur ikan jer.Telur ayam  tak boleh sebab nanti bahagian yang dijahit tue akan bernanah.Pergerakan juga agak terbatas sebab takut jahitan terbukak...mak aku cakap kalo jahitan terbukak nanti die pakai stapler jer...owh mesti azab kan?

Selang 2 minggu lepas tue...aku pun sihat sepenuhnya.Dah boleh naik basikal Mountain Bike aku keliling taman.Juga nak bagitahu disini...jumlah terkumpul hasil kutipan orang ramai ialah RM200.Satu jumlah yang cukup banyak pada masa tue.Tapi umi abi aku bagi RM10 jer...yang lain simpan dalam bank.Berbekalkan RM10 tue aku pun beli la kereta Tamiya yang popular suatu ketika dahulu (actually jenama dye Auldey...Tamiya mahal...tak mampu..korang pompuan apa tau menan laki2).oohh my goat..pehal aku citer sal aku bersunat..

pesan abang jiji..jangan tunggu lepas kuar result PMR baru nak bersunat..

p/s:Aku ada satu kemusykilan disini...doktor tue jahit pakai benang pancing ker?



bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

Cik Pulau said...

masa ank sdaro aku sunat ritu.. adik dio g pekong headphone.. keno kat benda tu.. perh.. selok dio jerit. bekubang darah...huuuu~
ngeri.. siye aku tgk..

aimie amalina said...

hahahahaa
cito masuk jawi la niii
adoii
x penah ade pengalaman lag menyelenggarakan sunat org lelaki
hehehee

Che Ayu said...

anak sedara sy bru lepas sunat. syok oh takutkan dia ckp dktor x guna ubat bius la apa la..cuak terus budak tu!

lepas tu tayang makanan best2. hahah. dia kan kena pantang =P

eh kecik2 dh stim eh? *musykil*

~Nana BamBam~ said...

ragam mase sunat mmg geli hati..
adik nana pon mase sunat kene berpantang mcm org ngandong...

sekali tunjuk aiskim ngan ayam goreng..kecur air liur die...
die kata''sabaaa2...''

Fiza said...

tak sabau rasanya nk tgk adek2 nnti sunat, katenye nk buat kemaah 5 org trus, hehehehe *ktawe jht

Iffah Afeefah said...

aku tgn skng distepler xrase ppe pon

FasiHaH SupiaN said...

aku wonder gak... operation dgn sunat mane lagi sakit ea? sbb aku pernah rasa 3 kali operation,,,parah2

azwa amani said...

ooooo..gitu ke...

ainol akasyah said...

acamane rase sakit tu ek..hehhehe

nora rashid said...

laki aku cite..masa kecik2 dlu..lps sunat, ptg tu g hambat ayam...bentan..besor buah epal..hahaha

Ainul Hayat said...

aku lak yang ngilu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved