exam woit

reflect diri senirik
dolah : Weyh seman, kenapa aku tengok ko relax semacam ja? Exam dah dekat kot.
 
seman : Kalau nak exam esok pun aku tak kesah.
 
dolah: Ko ni biar betul?? Tension plak aku tengok ko duk relaks baca quran tak henti-henti.
 
seman : Dulu time aku kalut dengan buku, hang relaks ja duk tengok crita korea la, dengaq lagu la, main fesbuk la. Haa, la ni dah dekat nak exam sangat2 dah baru kalut nak baca buku, nak hantaq assignment. Tak kan haru tu.
 
dolah: Dia mula dah. Dia mula dah. (sambil beredar)
 
seman : Ni, hang dengaq sini. Exam tak lama lagi ni baru ujian dunia yang memang dari awai lagi kita dah tau bila dan tau apa yang akan disoal sebab dah ada dalam syllabus. Tu pun kadang-kadang kita still lalai dan terlupa. Suka bertangguh dan lewatkan bersedia. Cuba hang pikiaq, kita tak tau bila Allah nak tarik nyawa kita. Time tu sempat ka kita nak prepare last minit macam ni? Hang rasa kita mampu ka jawab soalan2 kat dalam kuboq nanti kalau dah kita tak wat persiapan? Dengan amalan yang kadang2 on off ni, agaknya ntah gred apa kita akan dapat kat akhirat nanti?
 
dolah : . . . . . .(mood: insaf)



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

charmyiex said...

salam..hehe exam..lama sgt dh x exam..

oh yer..anda telah di tag..di sini

http://charmphoenix.blogspot.com/2012/02/segmen-limited-review-by-nabila.html

schaze zainn said...

hi. saya silent reader kamu since semalam.
thanks to my mom
die yg baca ur blog dulu..ekeke
btw, blog kamu byk entry kelakar
kbai :)

[sutera kasih] said...

betul tu...

Hafizin Jamil said...

insaff..

najihah sahami said...

alamak..teringat zaman belajar dulu...huhu

cahaya iman said...

nice!!

laskar pelangi said...

tersangatlah betul~~ =.=

FasiHaH SupiaN said...

yg ni memang mengena =p

schaze zainn said...

p/s: lupa nak bagi tau
schaze ada mention kamu dlm entry schaze :P

izfanora said...

pesanan dan peringatan yang sangat bermanfaat.. terima kasih mengingatkan..

ghost writer said...

sekali terkena dah.. layan dan berfikir.

Zul Fattah said...

memang kena r.. tima kasih ji.. tolong beringat sesamo kito..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hoho sentap dolah~

diana said...

jgn insap sekejap je udah le..heheh

hazanis said...

exam oh exam..perit doh...

wanie_mn said...

insaf =='

kiera'sakura said...

aku pun terasa sama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved