cerita sebelum bubar parlimen

Tadi masa aku kat Georgetown mencari parking kosong dengan tiba-tiba didatangi oleh seorang nyonya tua lebih separuh abad umurnya.

"Aloo incik ah, mau tanya sikit ah.. itu Chimpeng mana ah...?

"Apa?" Aku keliru.

"Chimpeng, Chimpeng .. saya sulah tanya itu guard ah... dia cakap sini ada satu Chimpeng..."

"Sori lah nyonya... Saya tak taulah...

"Apa tempat itu Chimpeng?"

"Aiyah... itu Chimpeng balu punya... saya mau pigi angkat itu wang laa..."

"Saya tak tau la nyonya.. Itu serupa kedai ka apa? Along ka?"

"Chimpeng bukan kedai ma.. lu itu pun tak tau ka? Itu Chimpeng macam itu Maypeng, Public Peng.. itu balu punya Peng..."

"Adoi...apa punya nyonya, bikin aku pening je, cari CIMB Bank sebenarnya...!! Grrr
r



bukan sekadar omongan kosong

1 comments:

Blogger said...

ahaha...chimpeng pon boleh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved