baru tige ke..

Mamat dan Minah telah melangsungkan perkahwinannya.  
  Selepas semuanya selesai dan semuanya nyenyak  tidurnya, Pak Haji Dollah, bapa mertua Mamat, bapa  Minah lah tuu, menggejutkan semua isi rumah untuk  solat subuh.
 
Semua isi rumah pun bangun dan si   Mamat dan Minah pun bangun mandi dan bersiap untuk  mendirikan solat subuh. Tapi dek kerana lewat bangun,  maklumlah malam pertama, Si Mamat tak sempat bersolat  jemaah dengan Pak Haji Dollah. Walaupun telah  dikejutkan awal oleh isterinya Minah. Dia dok asyik  berbaring dek kerana penat, membetulkan urat saraf yang  lenguh.  
 
 Maka, Pak Haji Dollah pun suruhlah menantunya tu solat  sendirian ketika ahli keluarga lainnya sedang  berwirid.   Si Mamat pun qamat dan dirikanlah solat subuhnya.  
 
 Selepas selesai solatnya dan memberi salam.  Pak Haji Dollah pun menegur menantunya Si Mamat tadi,
 "Hai Mat kenapa solat subuh tiga rakaat?" 
lantas Si  Mamat Jawab
"eh..ye ke? tiga rakaat rasa-rasanya dah  cukup empat rakaat tadi."   Masya Allah.. mengucap panjang Pak Haji .
pilih je untuk dijadikan calon menantu..melaenkan yang kat tengah tu

p/s:
aku nak cakap maaf bebanyak kepade pengomen2 entry aku..pas tu kepade sape2 yang tinggal jejak..kepade sape2 yang aku follow..
kot2 aku tak sempat nak lepak kat blog korang..sebab area tempat aku melepak sekang ni..line die teramat le nazak...naek satu bar je..memang kalo aku tengok kat bar tu..aku laju2 jer tepuk kepale member aku..
tapi aku akan cube gak melepak kat blog korang..



bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

anak pun tak ada lagi.. nak menantu camne,.. :P

kembatolo™ said...

dop ajim ag terlebih sapa 3.. alhamdulillah~ haha

echah mashuri said...

line slow?sme r nih=_=

yad'z said...

huihhh... nasib betoll dapat menantu cam tuh... tu bukan menantu, hantu tuh.. huhu

E.d.Y said...

haha..sengal betul

Anonymous said...

nk hok ujung skali hok pkai bju wane biru 2 blh???

h A n Y S said...

apa ntah yg dipikir masa solat tu ye..
ahahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

lawak ceritaaa;) menuru bia beilmu, mengikut biar berakal. tak gitu?
haha.. btw, tak apa, slow2 je guna internet,

TunTeja said...

jgn lupe melepak kat blog sy nnt2 ye ;)

sissyira said...

salam

nasib bini dia tu bukan ai, kalau tak memang la kena pasung situ la...

JIJI YU said...

yuyu:
dah kalo anak takder..try2 le tanye parent tu..haha..
kemba:
mu aloh ko lbeyh mmg jaghea//aloh ko kughe tu banyok..
echah:
ahah kite senaseb le ni..
yad'z:
cari yang macam aku je..
edy:
eheh..sengal gaban tol mamat tu..
anonymous:
bereh jah..
hanys:
biase la baru lepas kawen.
fifiey:
boleh lepak blog fifiey pas ni..
tun teja:
dah lepak dah..pepagi lagi.
sisyira:
ahaha.cari somi yang boleh semyang subuh je dulu..leh bangun senirik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved