aku dan die

dok tengah2 aku berkebun sambil berkemban..tetibe jer aku ternampak die lalu depan aku..
aku jadi tak tentut arah..tapi aku terpaku jugak berdiri kat situ..
mata aku ni pulak..asyik dok perhatikan die..takder langsung kerutan diwajahku..
nafasku jadi tak tentu arah..jantungku berdebar semacam..terase darah mengalir laju..selaju arus sungai nil di pinggiran kaherah..
siyes aku terpana melihat si die...aku bagaikan terpukau..tambah2 pulak dile die mengalihkan pandangannye serta tubuh badannye ke arahku..
peluh mule memercik kaluar dari serate tubuhku..jantungku makin berdebar,,perasaan ku jadi gundah..mulut terkunci rapat..
 
 
tetibe  ade sekor nyamuk ni boleh pulak die hinggap kat pipi aku mase aku dok tengah layan persaan dengan si die tu..aku punye la tak tahan dengan kegatalan disebabkan nyamuk tu..
papppp....aku tepuk nyamuk tu beserta satu tepukan kat pipi aku..
zassss..sekali kepale si die terkembang..kali ni die betol betol berdiri dengan ekor die..
lebeyh kurang aku dah kot tinggi die..
aku kaget..cemas..buntu..tetibe aku mengucap panjang..mintak pertolongan dari yang maha esa.. mase dalam kesusahan ni otometik laju je mulut dan jiwa rage teringatkan ALLAH..ni la kite manusia kan...salu jer lalai bile senang..
mase tu terbayang abes sume dosa2..orang2 tersayang..memang dalam ati aku..takder dah benda laen..dok mengucap..mengaji..istighfar..hape lagi ek..kosong jer rase dunia ni..
tetibe dengan kuase yang maha agong..si die mengecutkan balik kepale dan mule pergi sambil2 melenggang lenggok...
tapi aku..tetap berdiri teguh di situ sambil melihat beliau berlalu pergi..
alhamdulillah.
 
p/s::
dapat lagi aku jumpe korang ek..muehehe..
pasal kontest tu..takder ke yang nak bagi aku benar2 bengang..



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

masa mula mula baca ingatkan anjing :P
rupenye ular. hahaa.
ni based on true story ke?

Attoae said...

hahak. ular rupe nye.
ingt kn awek dh td. =)

epadzz zainal said...

panjey umo.. :)

-iEkA DaRLink- said...

sape suruh kau berkebun sambil berkemban. haha.

yad'z said...

sebab berkemban lah tu kot ekor die sampai same tinggi dengan kau.... mesti betine nieh.. hahahha..
sengal aku... nak join contest uh lah.. dok pikir amende aku nak maki kau ni ye..hehehe

Rara Farah said...

berkemban??ke3..kau normal ke songsang nieyh...

Bukan Pemaki said...

Sila jangan berkemban lagi ye incik. Haha ular zaman IT mmg phobia tgk orang berkemban.

y u y u Z u l a i k h a said...

hahaha.. seksi ni!!!

Siti Fatimah Fuzz said...

engatkan perempuan ke ape ke....rupa2nya ular....haha...

Azie Azra said...

ingatkan gadis mana ! ular betina upenye.betina ke?muahahhaa

yad'z said...

dah join kontest au.. sile take note...^^

Ina said...

ular oh ular..kenaper ko kacau jiji..macam mana aku tak kacau..jiji pakai seksi..jiji pakai seksi...(nyanyikan seperti lagu bangau o bangau yer....)

liyana said...

hmm..bnar2 bengang??
kn ngis plak nnti

JIJI YU said...

lyeah:
ahaha hanjing ek..ni baru jer jadi pagi semalam..
attoe:
eheh kalo awek..kompem dapat..eheh
epadzz:
horm la pah..dok teringat ko mu jgk sikit2.
ieka:
dah panas sangat..eheh..
yad'z:
ahaha..makaseh join kontest tu..
raja farah:
hehe..aku normal la nyah..
bukan pemaki:
ular betina ke hape tu..
siti fatimah:
ehehe..dah agak dah.seb bek tak macam lyeah ingatkan hanjing..ehhe..
azie:
same ngan siti..
yad'z:
da take da
una:
muehahah ular tu pon muntah gk aku seksi..
liyana:
nape plak die ni bengang

liyana said...

sape yg bengang?

Bukan Pemaki said...

aku rasa dia kunsa doh. haha

Bukan Pemaki said...

aku rasa dia kunsa doh. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved