berbulu tol aku...

bukak entry nak luahkan persaan marah.tapi entry riang gumbire..
tajok entry berbulu tol aku..yer la dah memang aku berbulu..
tapi takder la cam spesies menatang plak kan..
 
dulu ingat mase dok kat sekolah menengah lu..
aku memang berhasad dengki tol le dengan senior2 aku yang mane berjambang.
sebetolnye dan seikhlas atinye aku mencemburui deoarng yang ader jambang..
termasok gak beberape orang member aku..
rase cam nak ambik pisau cukur yang ader tige mate pisau tu..
pas tu pergi taras abes sume jambang yang deorang ader..
okeh tu memang keje yang aku niatkan jer..bukan aku berani nak wat pon..
so..aku dan beberape kawan aku mengambil inisiatif dengan mengamalkan petue orang tue yang ditinggalkan kepade kaum pemude zaman sekarang..
antarenye..gune minyak bon..mungkin ader antare korang yang tak penah nak kenal ngan minyak ni..
minyak bon ni die macam minyak gris gitu..bau pon da lbeyh kureng dah..rupe die pon same gak..
aku ngan member sejambu aku mase tu punye la gile dok sapu minyak ni kat pipi...pas tu kat bawah dagu...
kat atas bibir..bawah bibir..dan kawasan2 yang sepatutnye berbulu le..
sampaikan muke kitorang dah tak macam orang dah..
biaser kalo orang laen sebelom tido deorang punye la dok pakai masked ke hape ke..
kitorang takdernye nak pakai benda2 camtu..
sapu jer satu muke ngan minyak bon tu..
tapi haselnye takder la menggalakkan sangat pon..
sampaikan satu ketika..kitorang terbace petua yang menyatakan kalo nak cepat tumbuh jambang ke hape ke..
cube sapukan darah kelawar kat kawasan yang dikehendaki..
jadi aku dan member2 kamcing aku yang mane nakkan sangat jambang ala2 david bekham
plan satu projek memburu kelawar2 liar...
tapi alhamdulillah..nasib menyebelahi kami sumer...sebab kelawar liar tu macam datang menyerahkan diri je lepas berlakunye excident ngan kipas kat dalam kelas aku..
haper lagi...projek bermule la..oleh kerane tak mau orang laen tau..
malam tu kitorang rela tu tidor kat atas bilik rawatan bagi student2 yang nazak jer dengan bermandikan darah kelawar kat muke kitorang..
haselnye agak menggalakkan jugak...ader la seurat due yang tumbuh..

ader orang cakap dalam minyak ni pon dah ader darah kelawar
tapi tu sumer citer dulu..memang bile teringat balik membuatkan aku tersenyum sesorang..kekadang sampai tahap berguling guling pon hade gak..
sekarang aku takyah nak pakai dah benda2 alah tu sume..sekali hambik ko nak..
aku bangun pagi trim jer jambang aku..sebelah petang dah tumbuh balik..
mase kena plkn memang aku selalu je kena denda sebab jambang aku ni..
cepat bebeno proses pertumbuhan beliau..
tak aci le die ni dah memang macho
jadi tiap2 hari cam tu le kejenye.bangun pagi ngadap cermin tengok patot trim lu ker tak..kalo tak trim saham aku jatoh le jawabnye..
jadi sekarang memang berbulu betol aku.



bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

Ummu~Ishak said...

org berjambang macho pe

-iEkA DaRLink- said...

eeuuww! darah kelawar?

starsyeea said...

ehehe...klako la plak en3 ko nih...

nak sangat? hah...hambek!

tapi betul ckp ummu~ishak, org bejambang macho tuuuu...kena orangnye geram mata ni nengok nyah! ahaha

amirah said...

agaknya minyak bon ko 2 dan menampakkan kesan2nya..haha.
ada jmbg la macho beb

Rara Farah said...

sgup kau sapu darah kelawar??euwwww...minyak bon tu xpe lagik...tp takesah la..aku tasuke lelaki berjmbang...keh3...

FarhaNezam said...

macho ehh.. aku pun nak tanam jambang la kat muka aku HEHE.. mna nak cri kelawar pla neh..

~boy @ Mr. K~ said...

Hahaha... lawak siot!
ternyata kesan darah kelawar tersebut kelihatan sampai sekarang...
hah... nak sangat.. amik ko... biasanya, jambang org misai ni mmg tumbah pada orang yang sesuai jer... kalao tak sesuai..mmg dia takkan tumbuh... (betul ker pemahaman aku niih?) hahahaha hentam la labuu...haha

areteacar said...

abg x de keje uh!

Enh Ear said...

hebat..ni mesti kes darah kelawar ni.. boleh guna utk lebat kan rambut tak? hahahahahha

JIJI YU said...

ummu:
mmg macho pon...sb tu i nak sgt..
ieka:
kenape tak percaye..
starsyeea:
tu la..da nak sgt skng ni hambek hasel die..da bekurun aku dok tunggu..
amirah:yer2 aku pon rase baru nampak hasel..leh jadi model bon aku ni
raja farah:
segale2nye aku sanggop demi jambang..
farhanezam:
muahah ade style tanam ke skang ni bro
boy:
memang mnjadik r projek aku ngan member2 aku..tapi aku jer la yang berjambang..
ika:
ader keje le tu..sampai cari klawar..
enh hear:
aku rase cam boleh jugak kot..try le..mau berbulu kepale ti..

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

ait??suka berjambang eh??dulu mase nak, tanak tumbuh jambangnye, tyme tanak, makin laju pulak dy tumbuh..HAHA!!
ADEH..=,="

Faaein Himura said...

baguslah tu.. merajinkan diri untuk sentiasa kemas stiap hari.. hehehee..

aqish basir said...

betul2..senior bajet hot dgn jambg
yang hensem tape
kalo muke yng na kne lempng tu rse na lempng2 je hehe

Cik Jannah said...

hahahaha.sengal gler.hadoi.best ke ade jambang?hak3

~boy @ Mr. K~ said...

Hahaha... apa jadi ngan bulu mmbr ko plak??? dah tercabut2 ke? adoyaiii... hahahaha

last entry:
http://writetoboy.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-sabah.html

E.d.Y said...

aku xde jambang..xsuka..haha

Sophie Al-yahya said...

hahaha..lawak bebenar cerita nie.
semangat giler nak bg berjambang ehh..

kdg2 berjambang nampak macho.kdg2 nampak geli.terpulang laaaa kan..

TunTeja said...

biase kan.lelaki berjambang ni mesti ensem.hahaah

Heidi Shafiq said...

bon tu bau n rupa die mcm minyak gris la.. hehe..

JIJI YU said...

izzati:
ahaha suke la..kelakian ku terserlah..
fasein:
ahaha..mrajinkan tu okeyh..tapi berhabes duit gak nak beli gilette tu..
aqish:
snior mmg salu je bajet hot..tak teragak agak langsong
cik jannah:
best le cik jannah..leh maen2 ngn baby..mau berdarah baby tu..
boy:
mmber aku tak terjadi pertumbuhan bulu die.
edy:
ahaha..ader jgk yang tak suke..
sophie:
aahaha mmg bersmngt..snggop wat ape je..tgk la haselnye..
tun teja:
mueheh..terase i...
heidi:
kalo darah kelawar leh aku letak kat muke..inikan plk bon tu je..ehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved