makan najis ayam..

sungguh bersopan lagi bersanton kan tajok aku pepagi ni..tak gune kan bahase durjane..
aku gantikan dengan najis...waloupon maksud die lbeyh kurang same..
hade ke antare kekite kitean ni yang suke makan najis ayam ni..
dah konferm2 takdak..lagikan yang tak waras pon tau bezakan yang mane busuk yang mane wangi..

begini ceritenye..
cerite najis ayam..



pehal pulak tarok gambor telor..ape kaitan dengan najis ayam..
korang nampak tak kat kulit telor tu..ader kerak2 najis ayam yang dah kering..
yer la telor tu kan terkeluar dari tutt2 ayam..dah konferm2 melekat kan..pas tu ayam pulak takdernye bertelor atas tilam mau pon toto yang empok..
bertelor kat dalam sangkar die jugak kan..mau2 nye terjelepok telor tu atas najis beliau..

 pulp..jeng2..jadilah roti canai..
hape kejadahnye pulak aku tarok gambor roti telor ni..
dari telor ni..selepas dproses dengan tepong..di uli2..dilenyek2..dihempok2..dibelai manje.. dtebar..di goreng..jadile ianya roti canai..takcukup dengan tu lagi..
nak yang lagi spesel..order le roti canai telor
dengan telor yang kulit die tak berbasoh tadi..
si penjual pon pecahkan telor tu..
dan lelehan  cecaer putih telor tu ader jugak yang terkena kulit telor yang bersalut kerak najis..
dan terus di tarok dalam roti canai..
tadaaaaa..roti canai telor..

bukan roti canai je..kuwe tiaww beliau..mee goreng rogeng..dan macam2 lagi jenis masakan yang ader telor2..baek korang pastikan le..telor tu dah disamak terlebih dahulu..
gune la sabon dettol takpon en chan teur...



bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

cik Ladies said...

sdapnye roti canai .. sy tak sarapan lg niey.
nk skit .. ?? ahaha :p

d_LA said...

erkkkk..x jd nak mkn roti telur pg ni..huhu

ch!natsu said...

tringt kuliah dr ayahda ku psl nie.. huhu~

pasnie klu nak mkn paper brkaitan tlur kat kdi makesure dia bsuh dulu tlur tuh..

nice one~ =)

Azie Azra said...

alaaaa.dia basuh kan ?segan la cmni.agknye kalu nk menu ad telur kna pesan suruh basuh dlu.hahaha

Cik Eliza said...

gunakan colorox....

dijamin bersih !

;)

alien said...

keh2
kalau waktu bazar aku perati mmg ramai tak basuh telur tu
pastu ramai plak customer berbaris
order murtabak

seb baik aku bukan penggemar murtabak

~naddy~ said...

kat kulim ada 1 kdai char kuey tiaw yg mmg konpem takde telor tak basuh b4 dia serve...sbb kat luar kedai dia mmg ada sighboard tulis 'telor ayam basuh'..:)

kiera'sakura said...

herk... trus alergi nk order mkanan b'bentuk telur nie.. trime kasih tlong ingtkn kami yg slalu lpe (o_o)

yad'z said...

erkkk.... naseb aku tak suke ngeteh lat luo... sarap slalunyer home made... hoho

JIJI YU said...

cik ladies:
muehhe..nak roti ke taik..ehehe

d_la:
basuh je telor tu dulu

chinatsu:
same le ayhnda kite..

azie:
bek segan le dari termakan taik tu kan..eheh..

cik eliza:
kalo gune clorox dgn kite2 pon bersih

alien:
waaa aku suke murtabak tu

naddy:
muahah bagos tol kedai tu..

kiera:
ahaha hamboi terus berubah

yad'z:
ye ke ko ni senah

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hohoo. tu dikira darurat boleh kan?
terpaksa makan. hahaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved