okeh aku lepaskan korang

dok tunggu pagar sekolah
pepagi lagi dah kena jage pintu masok sekolah..tahan mane2 budak yang datang melebihi had mase yang ditetapkan..ape gunenye ader pak guard kalo tak gune beliau..
okeh tengok jam geng pengawas dah lbeyh waktu yang ditetapkan..
"okeh sekang kasi tutup itu pintu la macha..budak2 yang datang lewat..suh deorang pergi lepak kat town..takyah datang sekolah.."

tetibe je si meon dan si senah datang terhegeh hegeh depan pintu pagar..muke punye la kesian..
nafsu merotan aku tetibe je meningkat naek..

"hah ko ni meon pehal pulak ko datang lewat dari cikgu?"

Err..err.. err.. tadi saya dah bangun awal cikgu.. pukul lima pagi lagi..same je dengan ayam jiran saye.. tapi tertidur balik… akhirnya saya bermimpi naik motor ke kedai… “

"ooo maen kasar ek..pandai wat citer pepagi lagi ek..hah senah ape citer??"

"saye tumpang meon naek motor yang die mimpi cikgu"

menjadi pulak melawak bebudak sekolah pepagi ni...okeh2 aku lepaskan korang..esok reka citer yang lagi dasat..aku nak hapdet blog..




bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

wahahahahahahah!

ustaz kena ngan anak murid!!

wahahahahah! ^^

MAKCEK bukan NENEK said...

hahaha mung ajar skola mana nih ?
ank murid lg power dr cekgu .hex

Azie Azra said...

eh eh.mana bule!dlu kena je klu dtg lewat!x aci laa cmni.huh

cikgu ainura said...

budak2 skung...
klkar.. ada je alasan....

IMANSHAH said...

wahaha

tu dia bangun sama ngan ayam

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cikgu ngajar mano? meh nak jd anak murid jugok;) haha

d_LA said...

HAHAHA..BIJAK TOL MEON DAN SENAH TU..ANAK SAPELA TU

FariehanIbrahim [LBC] said...

haha! bijak2,
esk pe plak alasan dye?? xD

Anisa Hang Tuah said...

ustaz...jgn la garang
huhu
takut i,,

HZQH said...

hahaha lawak!!

ctnurathirah said...

bole pulak dorg bg alsan cmtu..
aish

s.y.a.r.q said...

budak budak skrg pandai mengarang cite... Bagus-bagus..Nanti dalam subjek Bahasa Melayu leh wat karangan dgn bagusnye..he he he

kiera'sakura said...

apsal aku x t'pk cite cm tue time sekolah2 dlu erk.. hehehe.. thankx comen kt aku pnye entry tue tapi kan cm ner nk wat bnde pop up tue? ce tlong ajarkn.. aku x tau nk kodek2 tang mane la.. huhuhu

~naddy~ said...

hehe! student hg byk akai noh...kna denda ketok ketampi lagu nih..:)

yad'z said...

orang kate guru kncing berdiri, anak murid kncing berlari... haaa... mesti jangkit dengan ko meonnn.... mase skolah dulu ko suke datang lambat kan....... name die pon meon... haa, same dengan lah tu.. hohhohhoo

Cik Eliza said...

haha..

rotan sajja beliau !

Cik Akma said...

kem slm kat ank murid haha

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woooooo garang bbenorrrr tu....

ko kena ingat ikrar seorang guru

Bahawasanya kami
Guru-guru negara Malaysia
Dengan ini berikrar
Mendukung terus cita-cita kami
Terhadap tugas kami
Dan menyatakan keyakinan kami
Pada cita-cita murni pekerjaan kami
Kami akan berbakti
Kepada masyarakat
Dan negara kami
Kami sentiasa menjunjung
Perlembagaan Negara
Kami mengamalkan
Prinsip-Prinsip Rukun Negara
Pada setiap masa

A.s.t.i.n.a said...

haha terbaikkk punya alasan.. bagus tol student!

Azie Azra said...

encik jiji yu.menci laa cmni.xmo ltk shoutbox ke.nak kaco2 spnjg hari xbule

JIJI YU said...

yuyu
eheh saje jepon leh aku hapdet blog dgn cite deorang..

makcek
skolah bestari ni.ehehe

azie
haha kompem ko salu kena kan..ehhe

cikgu ainura
haha tu aku rase makin syg kat budak2 skng

iman
hehe awalnye die bgn kan

fifiey
haha maghi la..

d_la
deoarang kapel weyy..

fariehan
esok aku rase ade2 je cite die takpon tak datang skolah langsong

anisa
haha nis nak takut ape nye..ehehe..

hzqh
pulak dah.ehhe

ct nurathirah
bole je pon..banyak lagi citer deorang

syarq
mmg deorang top student bm pon

kiera
aku dah ajo dah yang tinggal ko nak beramal je

naddy
hehe aku dah denada macam2 dah nad..

yad'z
amboi yad aku salu kencing duduk je..

cik eliza
aku seorang guru mithali tak rotan

cik akma
muahaha okeh

afzainizam
amboi siap berpuitis lagi mane nye garang..eheh..aku tak rotan pon kan
asitna
student sape tu ek

azie:
ahaha nak kaco aku ghupenye..eheh..takley2..

Amira Naddia said...

ade pngalamn kene rotan dgn cikgu buas. dtg lmbat sbb bas rosak. abg bus sndri da turun slow talk dgn cikgu buas tuh..slambe je die rotan gak. peeehhhh! marah smpy skunk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved