aku yang sorang...

esok hari "kekasih" seluruh umat didunia..(patot sambot)
hari ni hari kekasih yang berkapel jer..kapel jer pon bukan kawen lagi..(haram sambot)
aku mempersembahkan buat korang puisi puitis yang indah untuk dialunkan bersame
gendang kaum cine..
aku yang sorang
 
Aku yang sorang....
Hidup sorang...
Buat mende semua sorang...
Berak memang lah sorang..
Lagi pun jamban aku memang memuat untuk sorang jerr..

Aku yang sorang....
Makan Sorang2..
Minum pun , sorang2...
Nak makan dua orang...
Tapi takut tak kenyang....

Aku yang sorang...
Bangun pagi sorang...
Tido pun sorang...
Hajat dihati nak tido dua orang..
Tapi buat sempit bilik pulak karang....

Berjalan sorang2...
berlari pun sorang2...
Bejoging pun sorang2
Ingat nak ramai orang..
Tapi tu, marathon lah korang..

Lepak sorang2..mimpi pun sorang2...
berangan sorang2..jiwang pun sorang2...
Pegi bandar sorang2..balik bandar pun sorang2...
Dah sebulan aku tak kebandar sebab ramai sangat
orang..

Semalam aku sorang...
Kini aku masih sorang...
Esok lusa sorang lagi kot...
Tapi, dekat stadium hari tu, ramai pulak orang..

Tapi...
Aku bukannya orang-orang...
Aku bukannya orang utan..
Aku juga bukannya orang minyak...
Dan aku juga bukannya orang gila...
Dan aku juga bukanlah orang jahat...
Bukan gak orang kena sawan..
Tapi aku juga orang...macam orang lain jugak
Macam ko jugak lah masa engko sorang dulu !!
*mule kekeringan idea kontot

Aku tahu...
Aku bukanlah orang berada...
Aku juga bukanlah orang glamer...
Dan aku bukanlah orang ternama...
Walaupun aku hanya orang biasa...
Aku tetap orang...
Aku ingin menjadi gaban
Tapi nak jadi gaban kena gagah..
Tapi gaban tu bukannye hensem pun..
Lagi hensem ultramen..

Dah lah tu, korang pegilah siapkan kerja tu
sesorang..
Jangan ingat aku nak tolong korang...... 
setakat ni best le idop sesorang.
namun ade pesan seorang teman..
kite bukan keseorangan..maupon ber orang orangan..
kerna yang maha esa sentiase meneman....





bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

A.s.t.i.n.a said...

la Ji... Ijat kan ade...

.izzatul.hazwani. said...

shaye suke post anda.hehe

tumbs up siket :)

.izzatul.hazwani. said...

shaye suke post anda.hehe

tumbs up siket :)

Ina said...

aku suka post ko yang ini..my feberet...fewiitt...ko kan bf yuyu..apa lak kesorangannye??..he.he.

Afikah Aziz said...

ahaks....sensorang ke,ibu bapa kn ade hihi...suke kata2 yg last tu....Allah sentiasa menemani kita kn ;)

Anisa Hang Tuah said...

dalam kubur nanti kite pun sensorang jugak

Zue Cancer said...

lebih baik dari seorg kang jd bertige plak

aDieyZa said...

terbaik punya puisi.. aku suka..

nanti kalau dah ber2 jgn lupa buat puisi baru k..

kembatolo™ said...

nak 2 ore gak buleh doh tu selow2.. hahaha..

nuzul said...

kalo kite gi "membuang" pon sorang2...;)

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

sorang2 ni kadang2 lagi best daripada berorang-orang. hahaa.
karang kalau lebih sorang(due le tu) ade tambah sorang lagi jadilah tiga orang. payah2.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

u should listen to project pop song-bukan superstar.. haha. lucu..
btw, alahaii, comel je poem nii, entitled of "AKU SEORANG"....;)

kiera'sakura said...

klu ko msk contest poem msti ko blh menang nye.. aku undi ko...hehe

SyahmiFikri said...

sokong sgt!!

kita hidup ada yg Esa!

d_LA said...

tol kate A.S.T.I.N.A, ijat kan ade..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved