ektibiti haram

esok bermula lah era baru dalam minggu baru...
bukan era kegemelingan hape pon..
pagi esok sekolah aku menggatal nak buwat perhimpunan bulanan..
sepanjang aku posting kat sekolah tu ni lah first time sekolah tu buat perhimpuanan..
teringat balik mase sekolah dulu-dulu..kalo dengar jer perhimpunan ade je tangisan dalam kegembiraaan..
yer la kelas pepagi konferm dah takder..tapi yang bernasib malang lepas je perhimpunan kepale kompem licin..
mase perhimpunan sumer murid-murid kena beratur depan cikgu cikgi..yang cikgu boleh mengehempapkan bontot atas kerusi hempok yang murid2 plak kena berdiri maunye berjam2 lame
bile jer sorang cikgu berucap kat depan kebanyakkan rupe bentuk murid2 mule la membebal..boring..jadi ader2 je la illegal ektibiti yang dibuat
antaranye..

-main2 tulis huruf atas belakang member ngan jari pas tu teka huruf apakah itu..tak cukup huruf siap teka perkataan lagi..tak cukup teka meneka..siap betting lagi tu..cukup haram..datang cikgu sekali dihayunkan rotan mau berbirat terus belakang kitorang.

-ketip kuku.mase perhimpunan le kite boley lihat bakat mengetip kuku secare pantas dan efektif..bukan sorang due nak ketip kuku..maunye berbaris baris nak ketip..pasal sebelom masuk kelas sume kena cek..yang panjang konferm kena ketuk

-kumpul bebatu kerikil kecik kat sekeliling..maen batu secare berdiri..takpon baling kat member2 sebelah pas tu wat dunno je..

-nyakat kawan kat barisan depan yang mane bajet skema..berdiri cam batu nisan..kitorang gentel2 kertas pas tu geletek telinge die..mau berkaran keran geli gelemannye...lau kantoi ngan cikgu.due2 sekali kena..

-curi2 siapkan kerja rumah yang cikgu suh buat..siap suh member depan berdiri kaku sebab nak jadikan die meja..

-pergi tandas konon nak buang air..tapi dok melepak kat situ sampai abes mase perhimpunan..kalo cikgu datang berduyun duyun masok dalam satu tandas.

jadi kalo esok student aku wat perkare yang same..aku dah tau dah nak buat macam mane..
ijat ko jangan dok menggatal nak buat same macam aku buat mase sekolah dulu..
ko buat care laen yang lagi kretif..senang aku nak wat entry baru..




bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

DuniakuAbstrak said...

kah3 bekas budak nakaL jadi cikgu memang tahu segaLa tipu musLihat Licik murid-murid nakaL

ika said...

heheh . teringat zaman mude2 . :D

Ina said...

camne ko boleh jadi cikgu jiji??..ko nye perangai pun macam anak murid ko je...muahhaahaaa...
Ina Nazir New N3: Cinta Cyber atau Cinta Cyberuk???

bun said...

alahai

nape sume asyik nak cakap pasal zaman sekolah??

masuk blog nie entri nie

masuk blog tue, entri tue

buat bun makin rindu kat sekolah la

Cik Eliza said...

teringat masa sekolah, bawa buku catatan, tapi sepatah haram tak ada tulisan sampai habis sekolah. hehe.

main baling-baling batu kecik uw, biasa saja, haha...

kalau sorok dalam tandas tak boleh sebab ustaz , ustazah , dan pengawas dok jaga ja, hampeh. kadang-kadang nak pergi toilet pon tak senang.
ahaha!

rindu nya sekolah kesygan ku itu !

:')

aqish basir said...

-pergi tandas konon nak buang air..tapi dok melepak kat situ sampai abes mase perhimpunan..kalo cikgu datang berduyun duyun masok dalam satu tandas.

sokong ape kau cakap kan ni!
sebab aku pon mcm tu buahahha

Ummu~Ishak said...

nakal tapi comel

ahakk

Siti Fatimah Fuzz said...

yang pasal ketip kuku tuu...cik siti pernah sekali,seorang punya ketip kuku, tapi satu barisan pakai...hahha

echah mashuri said...

heheh...semua tuh ank muridmu akan lakukan.tp dgn lebih adbance lagii...;p

sissyira said...

as-salam..

kalau dulu kita nakal, sah2 nanti kita dapat anak murid yang nakal juga =)


Jom Baca dan Komen--senarai nama pemenang 1st contest bila saya mati by sissyira

aNnE said...

g tandas tu tepat sekali la..hahaha

NurLailatul said...

ciri-ciri terbaik di atas!huhu..
sampai kantoi dengan pengawas..pengawas yang takot dengan kami...cikgu displin dtg br kelam kabut.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hahaha... cikgu jiji. fifiey di sekolah one of lembaga disiplin pelajar/ dikenali jugak di sekolah biasa sebagai pengawas. Jadi tak boleh nak ikut main sma macam diorg buat. wuhuhuhu, lagipun tahap ke-skema-an fifiey tinggi-,-

amiYo said...

anop murid mu ko 2 ji ukah dinding g2..?? kemah keming kemut....

Amira Naddia said...

time aku dulu aku suci taw..
yg pasti 1 je aku buat; aku usya abg2 pngawas..
hehe
main2 mate gitteww

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

wuuuuuuuuuuu~~
ktorang masa assembly takleh kuar dewam =.=' pengawas jaga pintu.
so ape yg ktorang buat, buat muka kesian supaya cikgu bagi duduk. hahaa. da dapat duduk ape lagi, tidur lah. nyeh3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved