aku nak mintak senirik

oh mai goat..pepagi lagi pengetua telepon untuk mengesahkan kehadiran aku ke kursus 
hari ni...aku dok tengah mamai2 lagi anggok je la..masok kursus dengan penuh keterpaksaan kerna terpaksa mengorbankan mase cuti untuk membute bersame keluarge tercinta..
tapi untuk pertame kali dalam sejarah idop aku..sepanjang 5 jam dok dalam dewan tu dengar ceramah..sepatah hampeh aku tak dapat faedah..aku tak paaham ape pon..
dalam kepale terpikir macam2...salah satunye nak hapdet blog..

dah habes prog tetibe kawan aku ajak aku pergi majlis sambut menantu member kitorang mase sekolah dulu..
what da goat...terkejut aku weyy..member aku mane plak yang kawen tak gitau ni..
sampai je umah die..aku mule mengusha awek2 kenalan dan rakan taulan bini beliau..gatai tak bertempat tol..

yang aku nak cerite nye..member aku yang kawen ni.tanye aku.bile nak kawen..aku cakap bile ade yang nak le..die cakap ko berani tak pergi mintak anak dara orang senirik..takyah pakai orang ketiga kehempat dan kelima..dan seterusnye???
pehal pulak aku tak berani..dah memang aku setting niat aku dari awal lagi..
nanti kalo aku nak kawen aku senirik yang nak pergi mintak..

die pesan ko kena ingat..masyarakat sekarang ni...kekadang deorang melebihkan adat dari ibadat..pulakk dahhh




bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

echah mashuri said...

laa..bwkla umi dan abi g pnang.baru best.uhuhuh

amirah said...

pompuan pon suka lau cm2

C I K . F Y Z A said...

gentelmen sii..
konfem buat menantu..

puteri ain said...

pesanan tu memang terjadi pd zaman skang

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

selamat berkahwin buat teman!
semoga anda juga cepat2 menyusul. no more gosipping dengan ank mak cik senah ye.. hahahaha...

sicomot-comel said...

wahhaha..
aku cabar kau weh..
dtg minang aku besok !
hahaha..

p/s: tp lagi best law kau tetiba jek dtg umah girl tu,terus meminang..
gerenti pmpn tu ingt sampai mati kenangan tuh...papehal pown,gudluck la pi melamar tuh..

NURUL NADIAH MAMAT said...

moga berjumpa dengan yang terbaik.....

DuniakuAbstrak said...

biar mati katak jangan mati adat..haha

SyahmiFikri said...

gi jer terus.. kan best!!

gentlemen beb!!

padlie said...

selamba je gi..
kira pre-meminang pun ok..
kena reject, org lain tatau... ;p
gurau je...

aNnE said...

pinang jgn tak pinang . hahaha

akU GaDis said...

kerja usyar aweks je ang ni kan,, ish3 ^^ =P

yad'z said...

ayah aku dulu pinang mak aku seniri.. sempoi jek pkai selipor jepun... tapi, alhamdulillah kekal sampai sekarang.. lagi dapat anak comel cam aku.. ahhaahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved