lembu sape ni

 
 
petang-petang yang aman damai camni..nak bersukan takder geng..mau nye orang kate aku meroyan lau dok maen badminton sengsorang..
tetibe teringat esok kan hari jumaat..jadi aku rase cam nak gotong royong cuci kawasan sekeliling ghumah aku le gamaknye petang ni..
kalo tiap2 hari aku dok cuci kawasan ghumah aku maunye muntah hijau aku..bukannye kecik kawasan umah aku..

dok tengah sapu daun kering kat laman ghumah pak abu lalu sambil bertanye..dok sapu sampah ke abang long??aku angkat muke jawab dengan sengeyh2 selipar koyak..
"tak la pak abu..dok tengah meronggeng ni..meh la nak join"
pak abu blah camtu je.

booooohhhhhhhh...tetibe berbunyik suare sumbang sekor lembu...yer la takkan cicak pulak bunyik cenggitu yer tak???
aku tengok keadaan sekeliling memang kompom2 takder pulak aku bina kandang lembu kat area umah aku..
aku punyer la tawaf sekeliling ghumah aku..tengok kat bawah garaj ghupenye mentang tu bersantai...punye la hepi sambil melibas ekor sambil menjelir jelir lidah kat aku..
 
mood aku ok je lagi tengok lembu tu..sifat penyayang terhadap menatang tu maseh lagi menebal aku rase..tetibe aku nampak bertompok tompok hitam bagaikan bubur asyura yang baru masak dok kat sekeliling garaj aku..
iman dah makin menipis..
rase kaseh sayang dah ilang terus..
aku ambik selipar jepon adek aku..aku tampor je pipi menatang lembu tu..
aku ambik kertas..
aku tulis ngan marker...

"lembu sape ni..punyela bersifat kelembuan kepale otak tuan lembu ni"
 aku ingat nak tempek kat perut lembu tu..sekali tengok die dah pon blah..




bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

Cikgu CTE said...

patutlah lembu tu senyum aje kat abang long...rupa2nye...
tapikan bagus...boleh suburkan tumbuh2an...

A.s.t.i.n.a said...

Ji.. tu lembu ji.. jgnla gadoh ngan dier..

A.s.t.i.n.a said...

ji.. wish bday kat Fifi ehhh on behalf of ASTINA.. saya tiada fb..

MerLe said...

haha..lembu tu dah bleh baca niat hati sucimu tu..sbb tu dia blah awal2

Applepinkcomeyy said...

lembu tu hengsem tak ? haha

ieka darlink said...

aku amek sliper jepon adek aku. aku tampor je menatang lembu tu. ahahaha
siyes aku gelak wehh.

Anisa Hang Tuah said...

lenkali gune seipar jamban
baru rare~!

Zue Cancer said...

aku cari jugak ko.tapi ko takde dalam senarai en ben so aku tak leh pilih ko huhuhu

Amira Naddia said...

apekate ko tampal je ketas tu kat dahi ko..

yad'z said...

huh.. ape punye lembu lah.. prangai cam binatang.. hahahhaha

padlie said...

kan dah ada baja free tu..
jimat duit..
hehehe

Entry terbaru padlie: Kerja oh Kerja, Pilihanraya kampus - ada faedah ke?

Miss Yaty said...

hahahahaha...ngn lembu pun nak carik pasal.....

Edy Zaidi said...

haha..lembu punya lembu

niesz said...

hahaha..lembu ni xley buat korban nie..

echah mashuri said...

xleh wt kiro mano ngan nate.tp kena wt kiro gn tuan dio.eheheh

Ummu~Ishak said...

sila kirim salam kat cikgu sopi

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

hahaha. ade jgk mcm ni peel lembu. hahahaha

aLya said...

lembu kat kg alya pon cmtu..org ade lembu rilex je tapi yg xde lembu lak kene pagar kwasan umah..huhuhu

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. tgu je tompok2 tu kering then tabur kat tanaman. boleh subur woo tanaman.

tulus sweet said...

sejak 2 menjak ni banyak betul binatang dalam entry

KUREKURE COMEL said...

ishhh...dgn lembu pun nk naik angin ye....


lain kali usap2 lembu tu...
ckp terima kasih ye lembu...
tinggal kan sisa2 dicni...

sila tinggal kan lagi..hehehe...

deeya said...

pandai nyeeeee ... si lembu kacak ! ^^

meh singgah : http://dalittledeeya.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved