3 in 1

 
 
lepas je masuk kelas pepagi...cacing2 rawit dalam perut dah mule meronta ronta mintak makanan..
maklom le hari ni tak sempat nak bersarapan kat rumah.dah idop membujang cenggini le gamaknye..sempat mane yang tersempat je la..biaser nye salu je semput..

dah alang2 rase kebulur menyelubungi diri..kaki mule mengorak langkah menuju ke kantin sekolah pepagi lagi..
dari kejauhan makcik senah dah tersengey sengeyh tengok aku..

makcik senah: "menu biase ke cikgu??"
cikgu: "ahah cam biase la kak senah..anak dara makcik senah camne..sehat ke???"
soalan buat2 caring..kesihatan makcik senah takder pulak aku nak tanye..
makcik senah:" sihat cam tu je la cikgu..bulan depan jemput ke rumah..majlis kawen beliau"
cikgu: "mak senah cam tau2 je kite nak ngorat anak die..terus je kawenkan die bulan depan"

mak senah blah sambil tersengeyh tersipu malu masok ke dapur nak buat air..
tetibe mak senah kuar dari dapor dengan penuh kekalutan..

mak senah: "cikgu mintak maaf le cikgu..nescafe dah habes..tak ley la nak buat nesloo cam biase..tukar susu kambing ek cikgu??"
cikgu saupi: "ala mak senah ni small matter jer tu..kejap eh"
cikgu saufi pergi ke pejabat..aku ngn mak senah tercengang cengang dok tunggu hapekebenda yang cikgu saufi cube nak tonjolkan di situ..

cikgu saupi: "hah ambik ni mak senah 5 paket nescafe 3 dalam satu saye bagi kat mak senah cukup tak nak buat satu baldi air nesloo untuk cikgu jiji ni??"
cikgu jiji: "sopi mane ko tibai neskopi paket ni..tetibe je muncul dari bilik guru
cikgu saupi: "erk eleh hostel bebudak dekat ni je pon..kat hostel tu macam 3 dalam satu ade..ko mintak je ngan student2 kite..deorang kompom bagi..tambah2 ko yang mintak"

esok pepagi lagi aku nak tapau si ijat ngan si seman




bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

KatekateKite said...

hahahaa... tak senunuh betoi! cekgu pow anak murid!...

hahahaa...alang2 pow tu biar yang best sikit!

**psss... kite pow student kite kfc n secret recipe! :D

NOOR FATIN said...

paw la pizza. hhaha

Anisa Hang Tuah said...

eceh..ade ke patot mengepaw pelajar
salah dari segi etika perguruan ni
ecewah

yad'z said...

baek ko suruh dierang buatkan siap2 meon.. lagi senang tak yah bayar.. hahaha

Applepinkcomeyy said...

tapau bebudak pulok kau nih, heh =.=

MerLe said...

haha..best tul..bleh tapaw bdk2..sy xleh wat gitu..nangis bdk2 pra tu klu wat..

puteri ain said...

ada ke patut cikgu paw students..haha

A.s.t.i.n.a said...

Ji... saya mencri Fifi laici... di manerkahh dier menghilanggggg???

komen sebenar: gitau mak bapak Ijat nanti!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sedap siut

ika said...

amamboi , macam iklan pulak . haha . jadi cikgu ni untung , bole paw budak . kannn ? hehe .

Miss Yaty said...

hahah..ramai betul tahu jiji antu neslo rupenye...hihihi..

deeya said...

cikgu KEJAM !

KUREKURE COMEL said...

rock r cikgu pau budak2...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved