sekali terkena pulak lu

tak senonoh..ape kaitan gambor dgn entry aku pon tak tau
aku jalan2 ngan member kat midtown..sambil jalan sambil dok mengate pasal alam sekeliling.
tetibe datang 2 orang budak yang jual surah yassin tu..
member aku punye la cakap tak nak..tapi budak tu leh pulak paksa2..
sampai tarik2 butang baju kot..
dah memang kitorang tau dah..budak2 ni dipergunekan je oleh insan2 yang durjane..kesian tol..
aku dok tengok die tarik baju member aku..nak tarik baju aku sebab aku tak berbaju..okeh aku tipu..
aku dok pikir dah membengang gamaknye member aku..
last2 die selok poket jean skinnynye..budak2 tu lepaskan baju die..muke penuh berharap..menitik air liur kot..
"hello..sape ni..??
hambik ko nak budak.. sekali member aku tarik enset jer bawak keluar poket..

tapi aku pelik tengok member aku pegang budak tu balik lepas habes dok calling2..
sekali die ajak aku pekena air cendol..sekali ngan budak2 tu die belanje..
"baek aku bagi budak ni minuim dari dok bagi sedekah duit yang deorang konferm2 takder share..kalo belanje air boleh jugak jadi darah daging yer tak"



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

ch!natsu said...

yup btol tuh..
better blanje minum or mkn ke..
dr bg wit if kita tau xde kebaikan pun utk diorg..
hmm.. sian tgk bdk2 or org2 tua yg kene cmnie..

bun said...

tuh la

kadang-kadang geram dengan orang yang buat budak-budak nih

Amira Naddia said...

care membe ko same dgn care aku. lau ade budak pakse derme aku lanje mkn..lg puas ati. org yg manipulate tuh lom tentu bg mkn

asybedazzle said...

bagus betul kwn ko.
bila trfikir balik betul gak tu

FariehanIbrahim [LBC] said...

terbaek lah!
btol gak tuuu, ilang dahaga bebudak tu. xD

chiLleD...!! said...

btol3..cra yang tentu xdpt kt pihak ketiga..he

ika said...

hahha. boleh tahan kul membe ko nih.

puteri ain said...

cara mcm tu lagi better..
xde la budak tu kena aniaya ke ape kan..kalau la..

alexa yussida said...

bijak2..cara terbaik~:)

btw,thnkz 4 the wish

Azie Azra said...

kat sini rmai bdak minta sedekah.org besa pun sama.dlu mula2 ade juga kami bg belikan nasi grg kt sorg tu.last2 ak tnmpk die kt tmpt len sehat walafiat je jln2.perghhhh

d_LA said...

hohhhh..terbaekkk rrr member ko tuh..nt aku wat camtu gak la..hehe

Miss Yaty said...

alhamdulillah...

:)

terharu baca entry ni..kenapa pihak berkuasa tak pantau hal ni..atau dah pantau tapi belum pantau sepenuhnya...hurmm

Afikah Aziz said...

bgusnye kwn jiji tu....terharu ika ahaks....

aDieyZa said...

cara kwn ko tu mmg terbaik.. betul gak apa yg dia fikir tu..

Nurul Afifah said...

btol tu..hari tu ayah pon penah ajak bdak cmni mkn..bdak tu blah je..siot tol..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved