sweet nye hang






tetibe je ade satu hari tu..aku dah tak hengat bile..aku monyok semacam je..
memang makan pon tak berape nak lalu..minum pon tak berape nak basah..
aku terperasan ade member2 aku yang wat caring2 kat diri aku yang jarang monyok ni..
hentah pehal aku rase down bebeno..
biase nye aku salu je high...
tetibe sampai satu MMS...dari member yang dok dekat je ngan aku tyme tu....




"Yakin pd ALLAH bukanlah mgharap tkabulnya sgala harapan..
Yakin pd ALLAH adalah mletakkan keREDHAan pd ketentuanNYA, rasa bahagia dgn ujian wlupun perit, di situ air mata yg menitis trasa brnilai buat myiram api neraka..
Indahnya tarbiyah ALLAH, tsirat rahmat & hikmah..
Diuji kita sbgi tanda sygNYA..


Bhgianya kksih Allah dhadiahi ujian y amt hbt sbg tnda kasihNya..
Bgtulh rupanya b'kasih dgn Allah..
X akn dbiarkn t'lena dlm knikmatn y mlimph tp dlndungi dgn ujian&cobaan y x b'ksudhn..
Pnjtkn ksykrn krn itu tnda sayang Allah kpd hmba2Nya..
Allah Maha Tahu apa yg t'baik bg hmbaNya,..


"ya Allah,sntuhknlh hati shbtku ini,..saat dia jauh drMU,peluklh hatinya..saat dia mncntai ssiapa lbeh drMU,peliharalh imannya slalu..jdkn dia hmba yg byk brdoa,bristighfar + nangs di dpnMU agr dberi kkuatn + ksbrn krn stiap sesuatu dtg drMU.."


Smoga ALLAH mbriknmu PELANGI utk stiap hujn, SENYUMAN utk stiap tangisn, RAHMAT utk stiap cubaan, KEKUATAN utk stiap dgaan n MAKBUL utk stiap doa..chill my little frenn....don't be sad.."

sweet gile kot member aku..die dok tersengeyh sengeyh kat sebelah meja aku..
aku reply balik mesej die..
"sweet nye hang...hapebenda yang ko merapu meraban ni bhai..aku bukan sedih bagai..aku sakit perut je pon..
semalam je dah berkali kali aku tercirit..seb bek tak ngigau tercirit je kalo tak maunye muntah darah aku nak kena basuh tilam"

tapi kata2 dalam mms die tu..memang menyentuh la naluri kelakian aku...
kalo bagi kat awek2 ok tak..siap sekali ngan lagu tu..
aku rase member aku tu kiut bebeno cam menatang ni...



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

TheChekJah said...

serius kiut... kaki dia pendek..

bun said...

sian die
penat-penat forward hantar kat kaw
forward kat aku pulak
nak nak nak

no : 017631****

leyzajamil said...

saya copy yang 2 baris ayat terakhir tu ye..tq

FarhaNezam said...

aku mau bunuh tu kucing!! kiut melampau..

cahayachenta said...

hehe.. mmg sweet giler la.. beruntungnya la dpt kwn mcm tu

Zue Cancer said...

http://onlymezue.blogspot.com/2011/02/yeayyyytuka-header-baru.html

ko di tag.ok tak header baru oku?huuh

KUREKURE COMEL said...

ambil berat tu...bertuah kmu dpt member yg caring...hehehehe...



lain kali mkn pil takcikeun...hahaha...xreti eja la pulak....

moga cepat sembuh..

Ina said...

itulah kawan yang baik..caring..
New N3: Dunia Blogger dah macam Dunia Artis!!

Anis Akhir said...

ayat tu mmg best sgt...:)
suka tgk kucing tu...cumelll...

Hanis MY said...

bagus kawe demo ji! comenyo kucim tu... nok pinje meta buleh?

ieka darlink said...

sakit perut?
ahahahahahahahahahaha.
kau ni pelik2 lah jiji. tapi kawan kau tu 'manis' sungguh.
single lagi tak? ehehe. :)

deeya said...

knape aq nanges bace MMS tuh .. cedey nyer ! nak amek kate2 tuh boley x jiji ?? utk diri sendiri :'(

JIJI YU said...

ambik je..ehehe..

Syakir Rahman said...

aku x kisah pon psal post kt atas tuh(ceh,jahat gile)..aku cume nk kucing tuh je...kah3...

yad'z said...

meon cepat pos kat aku.. aku nak ko rakam video ko cakap ayat2 uh kat aku plus maen gitar n siap lagu bagai ok.. caaiiirr~~~~.. hhahahaha...

bun said...

weh,aku datang balek nak copy ayat tue
kaw tak nak kasi
hahha

AQieLah Uzihan said...

sweet =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved