pandai masak..

 
 
 
jiji:"woit pehal ko salin resepi2 ni..nak bagi kat adik pompuan ko ke???
mat ku:"takder la aku senirik la yang nak masak.."

berkebetulan la pulak yek.. aku tengok kat blog aku ni..ramai je awek2 jelita..ibu2 yang vogue..nenek2 ade tak???
aku nak tanye la jugak kat kengkorang sumer..
sweet tak kalo laki tu pandai masak???
sebab biasernye kalo laki2 yang pandai masak kompom orang akan cakap cam sotong kurita tak bertulang le..cam spender basah di jemuran le..aku rase takpon
 
bile aku tengok abah aku masak mase umi aku ade keje ke..takpon mase umi aku kursus ke..aku tetibe rase cam cemburu bute gak.mane taknye tetibe je beliau berbakat besor dalam bidang masakan.takdernye pulak beliau lembut2 semacam..bekas askar tu..kalo time2 ade majlis besor2..takpon majlis melantak lantak  sefamily aku..memang tugasan chef besor kat dapur bertukar tangan..biase nye memang abah aku le chefnye..aku pulak jurumakan dan jurucube..

kes mat ku ni pulak..aku tanye adik die ..memang kat rumah matku ni jenis yang suke masak masakan arab..mentang2 le dulu belajo kat tanah arab kan..adik2 pompuan die yang laen pon surrender ngan masakan die..matku pon takdernye cam sotong kurita..siap suke hempok2 member lagi..

bukannye aku nak cakap pompuan tak pandai masak..tapi kalo laki pandai masak..
tu dah jadi satu kelebihan yer tak..bini pon makin sayang..kalo yang berkapel pulak..tetibe je pakwe korang buat surprise..kuar date tapi die bawak benda yang die masak..ape yang korang rase???tipu le kalo tak rase ape2..
ade orang cakap kalo laki masak sepantas kilat je dah siap..aku rase same je timing aku ngan umi aku....

tetibe rase kembali bersemangat nak masak macam dok kat obersi mase mude2 dulu..
last sekali aku masak serase rase aku le..hari sabtu miggu lepas...aku masak makaroni bakor..maen bakor je..suwitt tak..meh berkenan kat aku ramai2



bukan sekadar omongan kosong

38 comments:

KizZ said...

Eh,sekarang kalu laki pandai masak bukan dah normal ke?sebab kiz tengok kebanyakan restoren yang berjaya pun semua pekerjanya lelaki tuu

A.s.t.i.n.a said...

hoyehhh ai berkenan.. ai berkenan..

lea said...

aku suka lelaki pandai masak
boleh aku goyang kaki pas kawen...muahaha

Hansyitake~ said...

lelaki pndai msk ni gentleman ar.. pndai amik hati..kwa3..

makaroni bakor tu terbakor dop? haha..

bunga said...

suke2 laki pandai masak..lebih2 lau suami pandai masak..senang bila kita penat dia leh tolong..haha..

kiera'sakura said...

papa aku klu msk mmg sdap x ingat.. tapi dapur cnfirm tunggang langgang... jnji sodap...hihihi

Cik Jari said...

haha...pandai masak tak semestinya auw!

ak blaja masak dari bapak ak...ms tuh mak aku cuti bersalin kat kg...

bny kebaikannya kalau laki pandai masak, salah satunya akan lebih dipuji2 isteri...kan bgus kalau isteri puji suami...haha

piNky LuCiA said...

kalau macam tu, chef2 terkenal pun sotong jugak laa yer? hahaha

HATYCIKNUURUL said...

jiji, sweett laaa,.huhu,.bestnyer dpt pkwe buat sprise gitu,.cekodok pon cekodok lerr,.haha,.macaroni tu cm best!,.zzzz

wawa meiko said...

Lelaki pandai masak memang sweet wehhhh !
Sweet tengok ayah aku masak untuk aku . muahahaha :P

Td ckp kalau g date boypren bg suprise dia bwk benda dia masak , walauweh , aku tnye dia "jimat bajet ehh?" Hak3 :P

C I K . F Y Z A said...

lelaki pandai memasak iala antara kriteria calon suami yg dicari.. hahaha

putri noor syamimi said...

walaupun komen2 di atas dah cakap, putri nak cakap gak!!
putri jeles tengok lelaki pandai masak especially masa exam kawan2 suma bawak lauk, ayah diaorg masak!! tapi kalau pandai je tak rajin tolong tu malas nak pandang. huhuhu.

n@jwamz said...

sangat cool + comel lelaki masak okeh.... haha *tetibe*

mmg best bile lelaki rajin ke dapur(masak)..p'puan dah boleh goyang kaki...(>_<)

Anisa Hang Tuah said...

saya pandai masak air

KatekateKite said...

yes, suke laki pndai masak, nti kawen leh bantu membantu gilir bergilir! =P
----------------------------------
Meh Baca Sini! ---> Terima Kasih Tau Korang Sumer! ^,^

ubi said...

kah3...masok sup tak dop hal ji..bare basic..dop pom wak sedak sekali time oversea gak..telur sup..kah3

d_LA said...

aku suke lelaki yg pndai masak !! pas mkn pegi bersukan..hehe

DuD said...

zaman serba moden skrg ni..jarang dah pompuan dok rumah. Pompuan kuar keje sebab nak tolong2 ringankan beban suami. Jd suami di rumah kenalah jgk tolong2 ringankan beban isteri di rumah.

aLieF si Muncung ManiS said...

byk member pompuan alief nakkan lelaki pandai masak utk jadi boyfie diaorang...

deeya said...

alah ! da biase tengok orang laki masak .. normal lah !

eh ! tetbe plak berkenan kat ko .. mmmuaax !! caaaayunk jiji ! ^^

memories forever said...

berkenan sgguh..kat makaroni bakar tu..

echah mashuri said...

ko akan jadik sweet di mata ak bila ko pndai cipta resepi budu sendiri.huhuh

annenyss said...

wah2 pandai masak eh..enchanted..hahaha

annenyss said...
This comment has been removed by the author.
sissyira said...

salam

sy mmg berkenan kat laki pandai masak-masak ni.....mudah kerja saya..haha

Ummu~Ishak said...

ji, masa duk obersi dulu kalau hang perasan,time kenuri kenara besar kompem geng ostat2 yg masak.geng akhowat tolong makan je. habis rajin pun tolong potong2 bawang.

tapi aku tatau la hang termasuk ke tak geng ostat yg terer2 masak tu,haha.

aku mmg tak masuk geng2 akhowat potong bawang pasal aku jarang gi kenuri2 ni. aku lagi suka gi sikah. kalau kehrah tu baik gi khan khalili, takpun attabah. habis cikai gi pekena firakh masywi kat ramses.

aku gi klantan nanti sila serve makaroni bakar hokeh.

**terpanjang lak komen hari ni, muehhhhh

skandaLdariLangit said...

cewit jiji. jiji ape pun cewit~ ki3

kembatolo™ said...

mno sow makaroni tu jie? hahaha

liyana said...

berkenan weh!
kt makaroni bakar tu..haha
my favourite food..
bgus2..nnti bkal isteri syg lbih..haha

MerLe said...

wah~ makaroni? suke3~
bgus la klu laki pndai msk..x smestinya pompuan je boleh msk..laki yg bleh msk mmg special la..nak my dear pndai msk jgk..hOho~

yad'z said...

ko lah calon yang aku carik.. jom kawen.. hahaha

Cik Eliza said...

chef jiji , muahahahaha!


good-good,

i like, haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh lelaki pandai msk jd rebutan tau!

Zue Cancer said...

giler romantik..kalau bakal pakwe aku buat surprise ajak kua..tapi bentang tika..makan lauk dia perghhh....romantik..tapi harap2 bnde ni jadi mase aku da kawen hahahha

Miss Yaty said...

bes wooo sape dpt jadi bini jiji..hakhakhak.. ;)

alexa yussida said...

a guy who knows to cook is so handsome..kehkehkeh..mane de kurita..yg chef2 kurita tuh lain cite la..nak wat cmne dah depa jadi lagu tu kan..tp siyesss aku suke tgk laki pndai masak..kat sini bdk2 laki sume pndai masak n tipu la cikgu kalo ckp ko tak pndai masak..kata merantau:P teheeee...tak pandai masak,lapo la jwbnya..even kalo kt kg bila ade majlis2 je,slalu lelaki akan jd ktua masakan..perghh lazat:D

Faaein Himura said...

weh.. aku memang berkenan kalo lelaki tu pandai masak.. hahaha.. XD..

masa aku kecik2.. terer aje ayah aku masak bila emak aku p keje.. mmg aku tabik spring arr kat lelaki yang pandai masak ni...

KUREKURE COMEL said...

perhhhh....betul la....
kalau laki pndai masak...mmg advance la....sbb aiiii blh goyang kaki..
kihkihkihkih....



bodek2 ckit...puji2 ckit...sure hari2 masak....hahaha.....jahat gila..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved