tips nak elak mengantok kat bilik guru@opis korang

 
 
 
hambik nak.. tajok tu aku rase dah keterlaluan panjangnye..
takpe la asal kan korang paham je sudah..bukannye ade orang nak kesah pon..
 
bagi korang2 yang dah bekerjaya ni..amacam..ade penah rase ngantok ke tak kat opis..bagi geng2 cikgu lak..ade penah rase nak membute ke dalam bilik guru..
aku pon kekadang..naek membengan jugak kepale hotak aku..bile dah rase ngantok yang keterlaluan menguasai jasad aku..tambah2 pulak kalo hari rabu..
sebab mamal tu aku maen bedminto+futsal..balik umah kompom2 pukul 3 setengah pagi..yer la mase membujang ni la nak melayari bahtera kehidupan waktu malam..
 
aku nak kongsi tips2 nak elakkan rase mengantok kat opis...

pertamenye...
ape kate korang jangan jadikan tempat duduk korang tu ibarat sarang vampire..gelap je semacam..korang tarok le lampu kelip2 tu ke..bior nampak riang gembira..kalo takpon korang tarok je lampu spotlight kete tu..bio terang benderang..kompom tak ngantoknye..

kedue
jirus muke anda dengan air..takpon basuh je muke kalo dah ngantok sangat..kalo rase tak ilang lagi..cube basuh muke dengan air rendaman stoking yang orang gune wat maen bola..takpo gune febreeze...
 
ketiga..
wangi wangian..ini memang perlu..cube korang geligakan sikit kepale otak korang pikir nak tarok ape kat tempat duduk  korang bio ader bau aromaterapi..aroma yang betol2 kasi terapi la maksudnye..takkan nak sidai stoking pulak..tapi kalo dah bau stoking tu leh men terapikan korang ape salahnye ye tak..
 
kehempat
cuber pasang bunyik2 sikit..ha'ah takyah le layan lagu ramlah ram..yang tu sure korang tangkap lentok..cer dengor lagu2 metal..kompom tak ngantok..siap wat head banging kasi hantok meja..takyah le wat camtu..cube la dengar quran ke..nasyid ke..tapi nasyid sekang ni banyak lagu geli2..kan3....

kelimenye
cube buat gerakan2 ringan..takpon senaman2 ringan..tapi kalo korang jenis jantan berketol ketol..takyah le bawak besi gym tu ke pejabat..mentang2le korang rase benda tu ringan..wat je gelek2 gerudi ke..tapi tu mengghairahkan rakan sebejabat pulak..takyah2..ape kate korang wat solat2 sunat.

keenam
cube tengok2 benda hijau..bukan benda2 biru..korang tengok pokok2 ke..rumput2 ke ..ulat daun ke..takpon ape2 je la yang kaler ijau..kalo jumpe toyol pon kire jugak..pepandai korang le..

ke terakhernye..
dah kalo dah ngantok sangat..buat surat rayuan kat bos mintak nak membute sekejap..kalo wat keja kang tak menjadi jugak..yer tak...
okeh selamat2 beramal le yek..aku nak pergi sekolah jap....




bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

HATYCIKNUURUL said...

pagi:),..ckgu skang xngntuknye,skang bnyk kje,so xde mse nk tido la ji,.hehe

Hansyirah Takezur said...

bagusnya.. mesti cgu ni seorang yg aktif & tak penah ngantok.. :)

tulus sweet said...

aku dah try semua da...ubatnya tidur jugak. hehe

Gen2Merah said...

bestnya kalau cikgu yang ada peluang untuk mengantuk lagi di bilik guru. Kalau saya kat sekolah tak pernah ada peluang macam tu. ke sana sini sibuk.. huhu. kat umah baru bole terlentang...

Princess Nur said...

ambik mc je la senang..tido kat umah..hehe

azi nur said...

myb nk tory yag terakhirnye...hahaaaa kompem2 dapt....dapat maki la koot...haha

Nur Farah Hani said...

rasanya dari banyak2 cadangan tuh.. yang terakhir sekali paling ebst.. ehehehe.. ;p

cik gege said...

klu yg last tu confirm dia suh isi borg resign...hahahahha..

intan.maisarah said...

elak ngantuk :
lari satu opis

MerLe said...

ooooooooooooo...gitu eyh....ada pe g skolah hri ni?

LiLohOnEy said...

wuahaha.


ide ko suma xley pkai la jiji oii :pp

KUREKURE COMEL said...

hahaha....part lampu bling2 tu mmg tak blh blah....kahkahkah....



tak ke org kata tak betul....hihihi..


kalau mina...mina tdo je....hehehehe..


p/s:ooo..sama umur...hihihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi...kadang2 klu dah ngantuk,kena tido gak walau seminit dua..br lega

sicomot-comel said...

mintak bos taruk lampu limpah dlm pejabat ^^

Qaseh dalia adelia said...

haha cikgu bagi tips lah ..baekk cekgu jom joget lagu nobody2 dalam opiz..bos juin sekalik ... hilang ngantok terus kompom ! haha

aliarosli said...

ade ape gi sekolah??
tak cuti ke? emm

HEROICzero said...

hahaha boleh pakai ke surat rayuan uh? kang takut dapat surat lain plak nanti.

SiS NaD said...

SLaLU MaNToK KaT oFiS WLauPuN MaSeR Tu SDaNG MNaiP BLoG!~ (-_-")


JoM BaCeR NaPeR SiS TaK PCaYe NGaN BLoG aBG BeN... HuH!~

yad'z said...

bagus cikgu nieh... ni mesti sume bende ko try nieh.. huhuu

azu said...

suke tips yg last tu..surat rayuan kt bos ye nk g tido psl ngntuk..ade contoh surat x?share la.haha http://azumie.blogspot.com/2011/05/mengesan-benar-atau-bohong-melalui.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved