Top 10 Stupid & Ugly Things That Malaysian Did

bile bace tajok entry ni..jangan korang nak mengamok kat aku..
ni ialah artikel yang aku hambik dari blog ini...
 die wat entryl ni kot bahase inglish..tapi aku cube menterjemahkan entry tu dalam bahase ibunde kite..
aku rase baek tol aku.tolong terjemahkan untuk korang....

-orang melayu ni memang takleyh blah betol..suke bebeno buang tisu dalam lobang jamban..tak pon dalam sinki dekat tandas awam..kat mane2 je..

-sikap tak bernafsu nak berator..tak kire la..berator nak wat ape pon..berator kereta ke..motor ke..beratos nak ambik duit kat ATM ke..suek suki hati tokki die je memotong orang laen..takpon maen tolak tolak.
-buang sesampah merate rate macam la satu dunia ini tong sampah die yang punye..
-lepas jer melepas kat jamban mane2 bukannye ghety nak menyahkan najis tersebut dengan care flushkannnye..padahal bukannye susah pon..naseb baek sekarang ni ade jamban2 yang sensor cam tu je..lepas je angkat bontot tetibe flush senirik..

-selalu je parking bajet2 kereta keturunan raja2 siam.takpon parking cam orang bodoh yang tak lepas driving test..(bukan aku kate die yang kate)

-kalo bawak kenderaan atas jalanraya memang deorang suek gune undang2 deorang sesuke suki ati deorang je..tak kire la kenderaan jenis ape pon..berkuase kude ke berkuase tenuk ke..same je..

- sesuke suki hati deorang jer dok berdiri kat pintu kuar masuk kenderaan awam..

-kalo makan style buffet..memang orang malaysia ni ambik mengikut kadar nafsu yang membuak buak.padahal benda tu refill jugak pon..

-tawar menawar..camno pon selagi tak dapat harge yang deorang nak kompom2 tak terbeli la barang yang deorang nak..setengah jam dok tawar menawar.last2 cam tu je jugak..tak beli pon..

-kalo ade kemalangan kompom2 deorang slow down kenderaan deorang..padahal tak wat pe2 pon..sesaje nak tengok..jem woit...

aku tetibe rase cam ade betol jugak ape yang tuan blog tu mempersembahkan kat entry beliau..memang bahase die agak kasar..tapi tu la..kekadang orang kite ni kalo cakap care lembut takdernye pulak nak ambik tau..wat menglembu kenyang je...

p/s
sape rase nak memplagiat..ambik je entry aku..mane2 pon okeh..hahah..aku lagi suke entry aku di kembang biakkan..






bukan sekadar omongan kosong

24 comments:

Hanis MY said...

hoh..jolo la ji! biso demo kawe raso best versi melayu lg kut hehe... nati rajim ai nak kompipes okies!

A.s.t.i.n.a said...

saya melayu Ji.. anda?

aDieyZa said...

ada betulnya jugak apa yg tuan blog tu ckp.. kadang2 kita x perasan pun apa yg kita buat tu salah.. perli2 mcm ni maybe akn buat org tersedar..

annenyss said...

wakakaka tepat sekali!hahaha

Anisa Hang Tuah said...

saya sayang malaysia.
malaysia boleh
cewah

Ummu~Ishak said...

mau mengembangbiakkan tuan punya blog

boleh?

Anis Akhir said...

yg psl time buffet tu, kita amik byk2, sebab segan nak ulang alik gi amik..hehehe...

lagipun, dah kita byr, mkn je la..

yg bab2 sampah tu, betul jugak...sakit mata tgk smpah byk tepi2 jalan, dlm bas awam...huhu

ain said...

Point hat last tu menunjukkan org mesia sgt prihatin.. Sekian, terima kasih..:)

misz sheyla said...

bukan melayu aje la macam ni..seme same je..tapi melayu lebih ego kot...cam dia la paling hebat di dunia ni...cittpodah..tapi x seme cam tu

KUREKURE COMEL said...

semua kaum sama..cuma melayu lg menyerlah..huhuhu...


psl tandas tu...wwoooo..
pernah sekali terkena...adooiii...
satu hari tak makan...amat memualkan..huhuhu...

Cik Eliza said...

hahahaha,

setuju sikit,

;p

sissyira said...

salam

memang betol pun..

orang malaysia ini agak bangang sikit....

tadi p hantar kawan kerja, ada kereta 2 biji kat depan berebut parking, kita terpaksa berhenti takut excident, tiba-tiba kereta belakang duk hong tak berhenti3....hangatlah...diaorang semua dgn keta, kita ni je motor, kalu kena habis patah riok...kalau kata lewat nak p kerja sapa suruh kuar lewat2 pastu mula langgar traffic light la. apalah lah,,,geram je tadi...

Zue Cancer said...

plagiat?adoi..terasa..jap2 aku plagiat bleh?

kiera'sakura said...

aku agak bersetuju la dgn entry beliaw yg dterjemahkn oleh tuan pnye blog nie...

FarhanaFabulous said...

nice entry..following yaww !

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uihhhhh prihatin betoiiii... yup boleh ajerrrr tu... ade kebenaran gak apa yang dikatakan tu

d_LA said...

ouh..naseb sy x bodoh..tp kalo yg part eksiden tu mmg stendet rrr ramai nak tgk..org kita kan prihatin kununnye..haha..

Zue Cancer said...

aku tuka warna template lg. cube ko tgok ok tak compare yg dulu?

echah mashuri said...

HAHAHAH.ko pun wt kann.kann.kannnn;p

Afikah Aziz said...

ye ika setuju semuanye yg org tu ckp hihi ;p

bun said...

adoi,yang last tuh perli aku ke ape???


weh,nak taw la ape dose lagi satu tuh???

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. sikit banyak terasa gop dgn statement dia tu. haishh. tapi nak buat macam mana, benda tu dah macam jadi habit rakyat malaysia kan?

niesz said...

mmg pun, xreti2 nk buang smpah dlm tong smpah..semua kaum la niesz rase mcm tu..x jg kebersihn..

kechixx said...

betul2;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved