benda yang pompuan memang kadang2 tak tau..

 
 
kekadang ade benda yang pompuan memang tak tau pasal lelaki..
meh aku pecahkan sikit rahsia kebanyakan kaum lelaki kat korang..


-lelaki ni walupon die dok menggatal sepanjang hari..tapi memalam sebelum membute kompom2 die akan dok teringat kat yang tersayang je...

-lelaki ni lagi layan perasaan dari pompuan..bile die dah nak..memang die takkan lepaskan korang sesenang macam nak buang chewing gum je..maunye berpikir due tige riban kali

-kalo korang mesej laki dengan mesej2 pendek menciput je takpon mesej tergantung....macam "nevermind" takpon anto mesej titik je...lelaki akan berpikir jaoh kehadapan..deorang mule tertanye tanye..deorang ade wat salah ke hape ke..memang bercelaru la pemikiran...

-kalo ade lelaki bagitau masalh deorang..dengar je dulu jangan menjampok..kalo boleh dengor je..takyah bagi nasihat pon deorang dah ok..

-laki ni akan menyayangi korang lebih dari korang sayang deorang..tapi sebab ego deorang tak tunjuk sangat kaseh sayang deorang..tak caye cube lempang deorang secare tibe2...

- kalo lelaki ade terbuat perkare bodoh depan korang..mesti laen kali die dah tak wat perkare bodoh yang same..kalo die wat jugak pon mesti benda2 bodoh yang laen..tu pon kalo yang betol2 bebal le..hapekena asyik dok wat benda2 bebal je..

-kalo tetibe lelaki tu nampak cam tenang je muke..macam baru lepas berzikir..takpon die dok menyandar..mesti die dok tengah pikir ape2...korang cube tegur mesti deorang cam blur gitu..

-kalo lelaki tu kate die dah bagai nak meroyan nakkan sorang pompuan..maknenye memang die betol2 nak..jarang laki yang ngaku benda camni..

-kalo lelaki cakap juz leave me alone..sebenarnye deorang nak ade peneman tu..try2 le hantor hantu raye korang untuk teman deorang..

-kalo tetibe je laki tu cakap seriyes..jangan wat muke donno je..memang biasernye deorang tak maen2 kalo benda tu seriyes..

-biel lelaki dok tengok je korang lame dari kebiasaannye..ade la tu deorang dok pikir ape2 dalam kepale otak deorang..

-sebenarnye takder pon laki yang boleh handle probs deorang sesorang..aku rase la...mesti deorang ade pembantu jgk..tapi deorang taknak ngaku je..

-memang lelaki ni kadang die terpikir yang pompuan ni memang susah nak jangke..tapi tu yang uniknye wanita kan..

-bile lelaki tu rela berkorban mase membutenye..macam contoh..tetibe korang telepon die padahal mate dah nak terlelap dah..dah berade di ujung tanduk otromen dah pon..deorang rela bangun berdiri..maknenye memang deorang nak bebeno kat korang..

-ade lelaki walaupon dperbodohkan oleh seorang wanita..die tetap berharap bahawasenye wanita tu tak perbodohkan die..dan die nak wanita tu kembali kepade die..tak lame pon jangka mase die..dalam due tige bulan..

-kekadang lelaki ni pandai je berlakon..dalam ati sedih gile tapi entry dalan blog..stetus FB..takpon korang jumpe die depan mate..deorang tetap wat hepi..padahal dalam ati dah meraung raung dah..

ade lagi ke yang aku tertinggal..cube korang bagi lagi sebijik due aku nak tengok..
ini pon aku tanye orang je pon..aku tak der la tau sangat pasal hal2 camni..benda ni lebih untuk geng2 yang bercintan cintun..berkapel kapal..takpon yang dah kawen..ehehe




bukan sekadar omongan kosong

37 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

laki kalo bini masak tambah berpinggan pinggan tapi dalam hati nak kena jagi hati bini, sat g nak g lepak ngan member ngeteh pulok! hahahahha :)

KUREKURE COMEL said...

hhmmm.....lelaki tak suka bila bertanya sesuatu dgn org yg disayangi...tp org disayangi duk senyap je...mcm xde respon...
huhuhu...


mina la tu...kihkihkih...

A.s.t.i.n.a said...

betulla J.. aru buat experimen tadi send sms dua titik.. gelabah membe..

a n a . i z z t y said...

agak2 kalo kita lempang dia secara tiba2, apa reaksi dia??..marah? atau diam?..hahahaha..tak tergamak ler nak tampo muka...

dulu ada la ana berkawan dgn lelaki nie..lama gak la...bila ada masalah je..dia ckp "leave me alone"..tp mg dia nak bersendirian...bukan nak peneman :(

ch!natsu said...

aku tringin nak lempang n tgk apa jd.. hoho~

wawa meiko said...

percaya yang bila dah mengatai siang hari , tapi memalam teringat jugak kat gf tuu je yg percaya . Hahaha . Boleh gitu ? :P

LiLohOnEy said...

hah btol3.

ak mcm stuju jek.

tp xpenah ag try lempang beliaw.

agak2 beliaw lempang ak balik x?

ko kan mmg saja bg cdgn naya org la kn?

haha :p

ibu qaleesya said...

-laki ni akan menyayangi korang lebih dari korang sayang deorang..tapi sebab ego deorang tak tunjuk sangat kaseh sayang deorang..tak caye cube lempang deorang secare tibe2...


copy bolehkan?? hehehe suka dis part

C I K . F Y Z A said...

Dier pesan kalau apa-apa pun jgn lempang,tampo atau cubit dier..tumbuk tak pa..huhu

skandaLdariLangit said...

i dont wanna know. i dont feel like i can trust any guy buat masa ni.

sicomot-comel said...

hahaha..

ni yg nak cuba melempang lelaki neyh..haha..

dan,,mesti lawak giler tgk muke blurr dorg law kita tgur time dia tgh termenung..hoho

Ummu~Ishak said...

mula2 cakap syg sesungguh2nya

pahtu bila hajat tak kesampaian, suruh kita lupakan dia

paling menyayat hati, dia sengaja buat sesuatu yang menghiris kalbu

**meroyan

Amira Naddia said...

same cam kak astina..try anta msg "ye"
bising da goku..byk tnye cam budak tadika.

meh aku tmbah

lelaki tak suke berkire..lagi2 dgn kawan. rokok dunhill sekotak rm10..letak kt meje mkn..blanje kawan..nk amek aa.
siap bako kan lagi..

hasil intipan meje mkn abg2 senior

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

aku suke buat yang no 4 tu...
suke menyampok bile dia tengah bercerita ...
Selalu kena mara sebab menyampok..:P
kuikui

echah mashuri said...

haih.laki oh laki.korang neh makhlk yg aneh,ehheeeh;p

Cik Eliza said...

suke merajuk tu spesis lelaki tak ? ahahahahaha !

;p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

oh..itu lah lelaki

ieka darlink said...

semua aku dah tau lame. muehehehe.

Siti Fatimah Fuzz said...

yang lain semua betul..tapi part ni je tak...
kalo korang mesej laki dengan mesej2 pendek menciput je takpon mesej tergantung....macam "nevermind" takpon anto mesej titik je...lelaki akan berpikir jaoh kehadapan..deorang mule tertanye tanye..deorang ade wat salah ke hape ke..memang bercelaru la pemikiran..

laki buat dunno ja bila cik siti anta msg mcm tuu....cik siti akan cakap aku betul2 sedeyh..tak pun nak menanges..baru la diaorang akan tanya

tulus sweet said...

aku nak test kat sapa eh

yad'z said...

ahha.. like3.. semua betul.. part anta mesej pendek jek mesti dok tanye banyak kali.. kenapa ni??, ok ke tak??

Zue Cancer said...

hohoh aku tak sempat nak gtahu ko aku tag ko.anyway ko dalam bloglist aku.snng sikit nak tgok entry terbaru ko

Princess Nur said...

byk tul rahsia lelaki ni..tapi bleh pakai ke bro? hihi

Dzara Comoth said...

yekew??tapi kalau macam dzara..kalau call je..mesti ye kate."busy r..len kali r"
haaa..mcm mn lak??sdgkan dy bkn bz pown..dy dk melayan bantal jek..huhuhu.. :(

niesz said...

wow!betul ke ni?alamak rase bersalah plak sbb selalu pk yg bukan2 psl laki ni..tp tu la..laki ni kalau boleh tunjukkn la perhatian ckit..br lah kite2 ni rase d hargai..

Ina said...

hakikatnya..lelaki mmg ngada-ngada..nyampahh ..keh..keh..keh.

tomato said...

memang betol laki camtu..tapi pompuan pon lebih kurg same je ..hehe

Qaseh dalia adelia said...

setuju sume hehe berdasarkan pengalaman ..yup mmg laki mcm ni hik2..tp kdg2 still tak paham haha

Anonymous said...

lelaki ni mule2 stat kapel/kawen je smngt...dh lame2 dh cm biaser jer..snang bosan...lg suke lepak ngan mmber2 dr lyn awek...lyn awek time masa lapang jer...(gile statement..tp hakikat kn)..hu

.izzatul.hazwani. said...

aha!
i like this post :)

nelly said...

Baru Nelly tahu.hehe

kechixx said...

saya sokong seratus lima juta peratus!;)

piNky LuCiA said...

bila dia sayang, dia asik nak berkepit je. haha

MerLe said...

yup3~ stuju..trutama bab bg msg ciput tu..mmg xleh bg..nti dia tnye smpai dh xleh jwb..penat pk jwpn sbb byk sgt soklan dia tnya..haha~

♥sophie♥ said...

betul betul,,kalau msg sikit jew byk plak tanya dia..huhu
geram jew,,tp kalau dye buat selalu tak pe ! huhu

Ainul Hayat said...

Yang ni memang aku setuju:

-kekadang lelaki ni pandai je berlakon..dalam ati sedih gile tapi entry dalan blog..stetus FB..takpon korang jumpe die depan mate..deorang tetap wat hepi..padahal dalam ati dah meraung raung dah..

Aku dah jumpe dah lelaki cenggini...tapi walaupun status diorang nampak macam bergumbira lalalala sebenarnya ada meset tersirat yg nak disampaikan...sekiann

nurdani said...

betul la sangat2. selalu aku tengok macam tu la. bab ego tu tak boleh nak kata apa la. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved