naek turun sebuah kehidupan

 
 
 
herkphgmmmm......herkghphmm......itu adalah bunyi yang keluar dari biji halkum aku pada hari khamis minggu lepas..pepagi lagi..aku nak pakai seluar nak pergi keje la..cam bese la..tapi tetibe je seluar tu tak leh nak sampai ke paras pinggang...naseb baek aku tak sapu lotion je kasi licin sikit...tetibe je seluar tersebut mengecil..seluar mengecil ke aku yang membengkak???

aku laju2 masok bilik umi aku..ambik tali pengukur perut lembu aku laju2 lilit pinggang aku..
skeali tengok hambik engko nak..34 hinci setengah..aku terduduk..terpana..padahal baru je seminggu aku tak senaman tak work out...aku melantak tak hengat dunia..lelaju je incik perut yang budiman menjalankan tugas dengan penuh sempurnanya...

jadi bermula hari jumaat sampai ke saat aku type entry ni..aku mule memulaukan nasi ataupon ape aje makanan yang berasaskan beras..tak kire la pulut ke hape ke..aku cume makan roti+tuna+sayur+ikan rebus sampai ke detik ini..dan haselnye..jeng2..
dah turun jadi 32 hinci balik...
naseb baek le dalam almari baju aku tu sume saiz seluar aku dah prepare awal2 lagi..dari 32 sampai 36.....kalo tak maunye hangos camtu je duit aku..dok beli seluar baru je..

pehal le perut aku ni aktif sangat nak membengkak..tu baru seminggu..kalo sebulan..maunye mengerbau balik body aku ni...
boleh kongsi seluar dengan mamat ni




bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

Anisa Hang Tuah said...

setiap hari makan megy
hikss

Qaseh dalia adelia said...

tu lah minum agy nescafe byk2 haha dak gemuk wekkk

a n a . i z z t y said...

hahahahaha....perut jenis cepat membesar kot?? O.o

bagus2...jgn ler jadi cam ana nie..pemalas nak mampus...makan makan makannnnn je keja...hambekkkk..badan macam badak..hahaha

KUREKURE COMEL said...

hahaha....takpe2...tembam2 pun comel....hihihihi...

Cik Eliza said...

hahaha,

suroh lah nyamokk sedot darah,

haha

t kempis alek,

;p

Anis Akhir said...

lepas ni, kena sentiasa exercise la...hihi

ieka darlink said...

ala baru 2inci je kok. tak hilang kehengseman ko tu jiji. huhu.

amirah said...

biarla baru comel

A.s.t.i.n.a said...

wahh 6 pax arrr Ji! hebat lhooo

starsyeea said...

erkk...ape yg berlaku nih? ngeee...

http://thechapterbegin.blogspot.com/2011/03/fenomena-follower-yang-berkurang.html

sicomot-comel said...

kau ni jiji..baru naik 2 inci dah kecoh satu kampung..

kalau dah sebesar kerbau tu,xpelah jugak..haha

p/s:pergh mamat dlm gmbr tu..cair aku tgk otot2 dia..hahaha

Hansyitake~ said...

haha,.. ko kena join bro ben work out la nmpknya.. baru maintain :)

putri noor syamimi said...

kesian segala karbohidrat dipulaukan. huehue.

piNky LuCiA said...

2 inci tu naik.. cepatnya.. huhu

kechixx said...

nanti lu kawin perut lu akan naik mendadak..tungguuuuuuuuuuuuuuu..hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved