care nak tau si awek dah berpunye belum....

semenjak due tige menjak ni..bile aku tengok balik entry2 aku..
rase cam entry doktor cinta pon hade gak..
naek merah pipi gebu aku bile tengok balik entry2 pasal cinta..
maklom le pemalu..takde pengalaman tapi nak bercakap jugak sal cinta..

entry kali ni nak tau same ade si awek yang korang dok harap harapkan dah berpunye ke belom..
sebab kekadang pompuan ni suke gak pasang pakwe spare..die dah ade pakwe/kekaseh hati..tapi dikatenye kat kite ni.. die maseh belom berpunye..maklom le takut yang dikepit berciciran yang dikejor termengah menngah nak dapatkan....layan kite baek punye layanan..kite pulak semakin hari semakin melangit harapan yang dipertarohkan..sekali kena sound dengan pakwe die..mau hancor lebor segale harapan..terus je down to da earth..yer la..tak salahkan pompuan tu jugak kan..maybe kite bukan yang terbaek untuk die..wahh..bahase kejiwangan..okeh..ke salah pompuan tu ek???aku tak tau..

camno nak tau pompuan tu dah ade kekaseh hati ke belom..

-korang try2 usha kat fesbuk die..tengok mane2 yang patot..korek fesbuk deorang dalam2..dah korang kate nak sangat kan..usaha la sikit..

-Tengok kekerapan si awek memegang handphone di tangan. Yang nie mata korang kena peka sikit. Orang bercinta nie selalunya tangan diorang asyik pegang
tepon untuk sms je. dok tengah merempit pon tangan bergerak sepantas kilat membalas sms
daripada pakwe tersayang. Kalau tangan dia 24 jam bergerak-gerak macam tengah balas sms, kompem 100% dah ada pakwe.kalo member ade deorang nak wat camtu..mau tinggal sms tu seminit due baru nak balas...

-vokal suara ketika bercakap di handphone Si awek nie memang periang orangnya. Gelak kuat- kuat macam katon woodwoody kalau borak ngan member. Tapi korang perhatikan intonasi suara dia bila dia angkat telefon. Kalau tetiba daripada suara bak halilintar bertukar menjadi suara Ayu OIAM, maknanya dia tengah borak tepon dengan yang tersayang dia la tue. Pastu bila letak tepon je terus suara bertukar jadi halilintar balik. Kepekaan telinga anda memang sangat penting ketika menggunakan teknik ini.
-cube risik2 dengan member2 die..kalo boleh korang cari member yang salu dok berhimpit dengan awek yang korang nak tu...tapi korang jangan dok menggatal ngan member die tu pulak..mau nye perang besor besoran..
-last sekali..care ni yang aku paling suke..pergi je tanye pompuan tu senirik..mintak die jawab dengan sebetolnye..sebab kekadang ade jugak pompuan ni mendajalkan kaum lelaki..bukan aku cakap kosong..ini berdasarkan pengalaman member aku..bile die tanye pompuan tu..boleh pulak pompuan tu cakap die je yang tau die dah berpunye ker tak..
pas tu bile je member aku tanye sape si polan bin si polan..boleh pulak pompuan tu cakap hentah....member aku tanye..kalo kite maen komen kat fb si polan tak marah ke..pompuan tu jawab ..sape die nak marahkan kite....
tak ker jawapan2 si awek tu membuatkan harapan tu makin membukit...(tetibe emo)

die ni dah berpunye ke belom ek
cube2 la..
aku rase kan care ni bukan jer untk lelaki je..untuk pompuan nak tau si lelaki tu dah berpunye ke belom pon leh pakai jugak kot..





bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

b a m b a m ' s said...

tanya direct jek senang..tak yah nak putar alam kan senang..same to men..ehhehehe.. :P

tulus sweet said...

handphone aku pun tah mana aku letak. hehe

KatekateKite said...

hahaha.... kite pegang enpon slalu sebab update status FB, cek blog... haaa...camne tu? camne nak tau? hahahahaa.....

kalo tanye tanye tamo jawab, jawab men men tu maknenyer cam nak pasang berpasang pasang lah tu! hahaha.

kalo betol ade, mesti laju laju jawab ADA! kalo takde, mesti malu2 jawab "ermmm emmm... hehehe belom ade lagik,hikhikhik"

gitu lah gamaknyer! :p
-----------------------------------
Eh, peciter nih?! Terhegeh Hegeh Lah Korang Nih Kan?!

aLya said...

yg paling stail g tanye sdirik la. baru nmpak kesungguhan nak awek tu..hehe

wawa meiko said...

Okay , aku setuju bab pegang henset and tetibeeee cover baik punya bila henpon berbunyi . Haha .
Kau nie suka pecahkan rahsia peribadi kewanitaan la wey! haisss :D

Yang LAST sekali aku sesangat la sokong yer . Dah tahu suka kat awek tu , cakap jela direct . Nie bila dah dapat tahu awek tu dh ade yg masuk daun , baru terhegeh then baru nk berterus terang pena suka kat awek tuu . Lepas tu , mula la buatkan awek tu sebersalah . Huahuahau :P

lynn angel said...

very the helpful.. kantoi la pas ni kalau nak pasg spare.. haha..

*just kidding. :)

Edy Zaidi said...

nk tau tak cara awek tu dara ke tak?huhu

unieMARKS :) said...

hahaha , doktor cinta gomaknyaaa :)

umm , nak praktikkan laaa . tapi diorang tak kata ada gf pun eventhough slalu pgg fon ! n ckp fon slow nak mamp

C I K . F Y Z A said...

Okay nak tanya direct kepada encik JIJI YU sekarang...

ENCIK JIJI YU DAH BERPUNYA KE BELUM???JAWAB-JAWAB...

h A n Y S said...

cara yg kedua tu tak jgk kot, sbb aku single tp kalau kat lua hp melekat kat tgn jgk, sbb pe? sbb nak carik line wifi, leh o9! hik hik hik! plus, main game kalu tgh bosan2 tggu mkanan, plus msj ngn member2 pompuan, haaa...
;D

vampire's lovex said...

mintak nbo mak ayah pmpuan tu trus la....sng..muahahah..tny mak bpak dye...ye dak

epadzz zainal said...

erkkk???
gebu ko pipi mu?
hakhakahk

efa said...

ada ka yg nk godek2 fb tu hoho

Faaein Himura said...

hahaha... macam2.. tips yang ada gunanya gak tu...

padlie said...

payah2..

"awak xde lg, sy nak gi jumpa mak bapak awak.." cakap gini leh x?

Entry terbaru padlie: http://ceritapadlie.blogspot.com/

M a W a D D a H said...

cara pompuan ngan laki yang dah berpunya sama erk?? huhu

JP Nurul said...

nak tau lelaki tu dah berpunya ke blom mcm gini gak ke pe???hehe

delarocha said...

high taste jugak ustaz ni..huhu

Amira Naddia said...

hak aa la weh..lately ko byk cte sal cintan cintun weh...mane kisah ijat? die da pindah skola ke?

Cik Eliza said...

tanya teros je,cam nie :

'weh, ko single ke tak single?'

kalau jawapannya di jawab penuh yakin

'single'

jgn percaya, haha, penipuan semata-mata,
ades!

haha!

*mengarot*

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa kalau lyeah memang tanya direct je kot? tp tu 45% je boleh caya. yg lain2 tu kne buat observation sendiri.
wee~~

putri noor syamimi said...

yeah~
peka itu penting~
tanya je takley caye gak...
member putri penah je kena tipu.huehue.

echah mashuri said...

AHHAAH..tulaaa.tp kdg2 kite ssh nk ckp berpunya ke tak.lagipun skrg kn time tgh mencari yg terbaik.wakakaak

~naddy~ said...

...jiji, mcm pengalaman ko je nih....erk! gomen nasai~~~

Sophie Al-yahya said...

memang betul pun ape yg kau ckp ni..

Wey lawa lah rambut perempuan ni.. T_T adore.

btw, aku x ajar lelaki. heheh..

piNky LuCiA said...

buat apa nak dajalkan orang. ngaku jelah kalau dah berpunya. tak de laa ade hati yang sakit nnt. betul x?

aLieF si Muncung ManiS said...

zizi,,boleh la alief guna nak pikat someone lepas ni..hehhee...thanx bro..ops..lupa..trima kasih doctor cinta..haha

Mr. Swift said...

Okey I will try this. :p

bunga said...

hahahah..xada ciri2 diatas..hahaha..

CGG said...

tanya terus tuan punya badan..

kechixx said...

x smua perempuan suka pasang..lelaki pun ada jugak suka pasang..hehehehe...tapi kelakar ah entry awak nie..tergelak manje saya taw...;p

yatie's EPISODE said...

aku tak nak la bagi encik BF aku bace. kantoi kang. bhaha. :p

Ina said...

ala tanya je direct..habis citer..kalau dia tifu..kasik backhand..muahaahaa..ganas gitu..lenkali tak berani main kan owang.

p/s: lawa la awek tu jiji..berkenan aku kat dia..tapi,,ko jgn harap ler..keh.keh..keh

KUREKURE COMEL said...

ehem...ehem....yeke?anda kompem?
kihkihkih....

betul la tu...heee...

MerLe said...

Oooo..yeke..
tp part pegang hp tu,stuju sgt..hp ngn diriku mmg xleh dipisahkan..hehe..
tp mmg yg pling baik terus terang je,,bru nmpk gentleman skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved