ijat dan trompetnye..

 
 
kisah malam semalam..mase kelas tambahan...
ppppoooooonnnnn....poonnnnnnnnnnn....bunyi hape pon tak tau..tapi  yang pasti bunyi tu datang dari kelas sebelah..aku punye la khusyuk lagi tawadduk dok mencurahkan ilmu dalam kelas tadi.tetibe je bunyi macam keretapi nak lalu plak..kaco daun betol..hapebebudak kelas sebelah ni dah takder ektibiti keagamaan ke sempena bulan kelahiran nabi ni..

aku pon laju2 kuar kelas aku nak pergi usha hapekebendanye yang berbunyik tadi..dah macam bunyi gajah nak terberanak pon hade gak..tetibe aku nampak si IJAT...dok buat tarian kaum asli  sambil pakai daun kelapa atas kepale sambil2 tu die boley pulak tiup pembalut buku yang masih lagi bergulung gulung ala2 tiup trompet...yang aku herannye..menjadik pulak dio buat bunyi trompet dengan pembalut buku tu..

"ijat meh sini jap"
"nape cikgu..ade ape2 yang boley saye bantu"
"bantu hapenye pulak ade nampak cam saye terdesak sangat nakkan bantuan ke??ni2 pehal dok wat upacara joget2 sambil tiup trompet ni??dah tak der keje ke.."
"lorh cikgu...berpeloh peloh ketiak kot cikgu dok maen2 cam tu..riadhah tu"
"tetibe je pandai cakap arab..dah kalo ko nak riadhah sangat..ko turun kat kat kwaasan perhimpunan ko sambung wat ektibiti tu kat situ..cepat.."
"sekarang ke cikgu??"
"ha'ah le..takkan bulan depan kot.."

ijat turun laju laju kat sambil bawak 'trompet'...muke gumbire semacam je
hape budak tu tak sedor ke yang aku denda die?????




bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

CGG said...

tang pic tu yg den berkonan tu..

ieka darlink said...

ijat ni lurus bendul ke ape? ahahaha

KUREKURE COMEL said...

hahahaha...lurus gile....
si ijat tu buat betul2 ke?

A.s.t.i.n.a said...

kah kah dah cikgu marah sangat bersopan.. maka yang normal di sini adelah ijat..

aDieyZa said...

hahaha.. ijat tu mmg kelakar la.. ada jer alasan yg dia bagi.. cikgu marah pun dia buat xtau jer..

alien said...

hahaha
ijat.. ijat~

ain said...

msti ijat tu igt cekgu die buat lawak...kui3

echah mashuri said...

mmg dnda tuh yg ijat tunggu2.huhuhu

Ieda Al-Habsyi said...

hahhahah cikgu tak cukup bengis, hahahah ;p

Afikah Aziz said...

hak3x...klakar la ijat ni,gembira je erk die....

Hansyitake~ said...

kejam nye cgku tu... adoiii...
tp yg si ijat nie.. bakpo lain sokmo eh..?? n3 ai tu, ijat mat saleh.. n3 ni jd negro plop doh..hadoii...haha

nelly said...

haha .kelakarlah .

niesz said...

hahaha..budak hyper active tu..denda pun die ingt main..

KatekateKite said...

hahahaa... mesti die suke! sebab tak sangke lak ektibiti riadhah nyer tuh dihargai oleh cikgu hingga disuruh buat persembahan tengah2 kwsn perhimpunan! =D
-----------------------------------

Terbaru ! Nak Cari Teman Tidur Wanita Dan Cara Membuat Cream Puff?
Terhegeh hegeh Lah Korang Nih Kan?!

puteri ain said...

hahaha..ijat sempooii habis..haha..excited nak main la tu sampai tak tahu actually kena denda..haha

Ummu~Ishak said...

ijat memang best!

Azie Azra said...

agaknye abeh basah buku ngn airliur ijat.muahaha.nakal sungguh !

MerLe said...

hahahahahahahahaaaa~~ si ijat tu umur bpe? prangai tu ada iras2 anak murid plk..hehe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. mesti ijat memula cadang nak buat kat tapak perhimpunan tp dy terfikir kang cikgu marah lak.
tu yg dia suke sangat bila dapat green light tu. hahaa.

Siti Fatimah Fuzz said...

mcm best ja budak tuu...hahah

deeya said...

ijat budak bijak !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved