umi yang muda ke aku yang tua

umiku....
anak bujang:"umi2 nak pergi mane tu..pagi2 lagi dah dressed up bagai..tak nak jempot anak terune join sekaki ke???"
umi:"aha ek..elok jugak tu...leh kenal2kan ngan anak2 kawan2 umi nanti..haaa pergi la bersiap..

lepas beberape ketika
anak bujang:"okeh umi dah siap dah..moh kite berangkat..."

dalam kenderaan berarak
umi:"amboi anak bujang..dressed up bagai ..tau ke nak kemane kite ni..nak ke pasor je pon..beli ikan...
anak bujang:"herph.aku terkena lagi...takde la umi oit..memang orang zaman sekarang cenggini la gayanye bile nak ke pasor..tadi kate nak kenalkan ngan anak2 kawan umi..
umi:"lu kena beb..."

dalam pasor basah..
umi:"dik2 ikan ni berape se tan??
adik manis:"ade la kot dalam 3 juta rupiah..nak berape kilo kak..kalo ambik 2 3 kilo kite pagi harga promosi kat kakak..
anak bujang dah naek heran pehal adik manis panggil umi aku kakak???umi pulak dok tersengeyh sengeyh sambil melirik manja ke arah aku..

kedai sayur
umi:"makcik2..nak sayur ni ek se guni...
makcik:"seguni je ke dik???
pehal pulak makcik ni panggil umi aku adik...

makcik:"adik2...yang jantan perkasa kat sebelah ni..sape..adik kandung ke??
umi:"takder la..ni anak bongsu saye ni makcik."

ape aku dah nampak tua ke sampai nampak cam adik kepade umi aku...??
sehari due ni umi salu je pekenakan aku..
ape pon i lebiyu umi...

u r amazing juzz da way u r...




bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

Anisa Hang Tuah said...

hai umi..

echah mashuri said...

hai sis umi.ehheheh:p

Jiji-Fify said...

Ahahahaah!! aku rasa semua pompuan beli ikan kat pasor, akan jadi kakak. hak muda kakak, hak tua pon kakak! :D

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

yad'z said...

ahahah.. leb ur umi too.. ahahah... hebakkk lah aunty... meon sila terima hakikat ko lagi tua dari umi



>> mane ade aku sedey nokk

Zue Cancer said...

hahha...kelaka la ko ni...lawan sungguh...teringin nak mak mertua aku umi...sebb mak aku pngl mak

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Susah kan kalo dapat 'mak' yang awet muda nie...makan hati je...=.='

sebab akan nampak kite lebih tua..lalalalala

nora said...

kakak umi.....kim salam kat adik ek ;p

ENTRY HOT : Lucah Day :p

akU GaDis said...

sweet nye umi... ngeeee

HATYCIKNUURUL said...

umi ade niat lain tu ji,jage2,.kot2 die suh ko kwen dh ke bln2 depan,.haha,.die kenekan ko siap2 skang,.hehe

aLya maNip said...

umi la muda..hehehe
umi gie jalan2 pon bawak adik teman..hehe

d_LA said...

adik umi tu kene cpt2 kawin doh tu

platipus said...

hai umi..
saya menantu...

haha

nmpak sgt kau dh tua wehhh

Miss Ran said...

jatuh cinta sama umi..best2..

jiji anda y nmpk tue kot

Qaseh dalia adelia said...

hang tu tua ...umi always young ! haha adik tu

Wafiy Suzly said...

tetibe rasa nak nyanyi lagu bruno mars..arghh!

kiera'sakura said...

assalamualaikum umi... hahahaha

nie msti bahana ko slalu bahasakn diri ko pkcik, kata2 mkn tuan kowt..hahaha

Hansyirah Takezur said...

coolnye umi mu.. huhu..:)

intan.maisarah said...

:) hapdate da,,

umii...
umii...

gEe said...

haha, nakal..
abg sy dulu penah kene,
kwn mak ingat abg sy tu laki die, die ingat mak kawen ngn org muda. haha

bun said...

hahhahha,umi cun lagi lah
kaw tue dah tue

hahahha

KUREKURE COMEL said...

hahahaha...muka matang..hahaha...
nak gelak..hihihi...


umi jiji tu nmpak muda...nsib baik tak kata jiji ni abgnye...hihihi

Cik Eliza said...

aha ! boleh buat kan satu entri khas macam mana nak awet muda ?

hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved