ada apa dengan blog





gua pandang blog gua..gua pandang follower gua..gua pandang entry2 gua..gua tengok traffic gua..gua tengok atas bawah blog gua..tetibe gua terpikir dan gua nak meluahkan ape yang gua rase

gua rase lawak
bile 
tengok ade geng2 blogger yang sayu je bile kureng follower..takpon ade yang unfollow blog dier..

gua rase syahdu 
bile 
gua bace entry mereka yang mengeluh sebab takder orang komen entry deorang

gua rase kesian
bile
geng2 yang takder blog tapi dok kutuk2 orang yang ade blog..khususnye kaum adam..benda ni berlaku tauu...

gua rase geli2
bile
ade blogger cakap kalo hapdet entry banyak2 dalam sehari maknenye blogger tu memang gile traffic...sebab gua pon hapdet banyak2 jugak..eheh..tapi traffic same je..

gua rase cuak 
bile
ade orang cakap blogger yang tak balas kunjungan adalah blogger sombong...

gua rase ngeri
bile 
tengok orang dok ngadap blog sampai lupe kepada illahi...

gua rase semacam je
bile
bile ader blog yang dok tayang kemesraan mereka dan pasangan mereka yang bukan muhrim..macam dok bergeletek geletek..dok bersentuhan kulit same kulit dan sebagainye..

gua rase...
gua kena pikir balik ape tujuan gua berblog..
gua kena setting balik niat gua.
sebab entry ni pon pon gua dapat ilham bile gua dok bersembang dengan sorang brader blogger kat restoran tempat gua tersadai tadi....
ape yang lu orang rase???kalo lu orang rase gua salah wat entry ni lu orang tegur je gua laju2..gua pon budak baru nak belajo dan akan terus belajo...
kite cuba kongsi kongsikan..
renung2 kan dan selamat beramal..ekeke...
amacam siyes tak entry ni..muahahha..



bukan sekadar omongan kosong

37 comments:

Ummu~Ishak said...

betul ji... nak kena perbetul niat ni.. biar buat sesuatu tu ada manfaat.. esok2 tuhan akan tanya

Cik Eliza said...

yeah, niat berbelog penting sekalikk yaa,

anda buat,anda dapat, kehkehkeh!

Syafiq Rosli said...

rilek bro..aku pun wat blog bukan untuk kepuasan orang lain..utk kepuasan aku sendiri je..kalau orang dah suka blog kita..tuh satu advntage..chill

Green Apel said...

betol-betol, suka komen syafiq.. kepuasan kita berblog tu penting, kdg-kdg letih2 keje kita nak santai dengan belog..kalau blog buat kita stress baik tak payah berblog...hehe, saya berblog untuk isi masa lapang..eh asal bagitahu kat sini...hehe=p..chill^_^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tentang lupa Illahi tu sis LM pernah kena.sorang anon dtg dan kata kenapa LM berblogging..sudah sempurnakah setiap tanggungkjawab pd Allah , pada suami dan anak2..habiskan masa berblogging tanpa hala tuju ...duit haram dr nuff dan bla bla bla..sedih sgt2 masa tu..huhu

Rtp Farra Arisha said...

yes yes yes, u are so true. nawaitu kita ber-blog itu amat penting and we must think of it wisely. whatever it is, happy blogging and teruskan untuk ber-blogging!:) have fun!

missSenget said...

terbaiiiik....bak kata tok abah..

err..tengok boboiboy tak? x__x

MiSzy DiaN said...

rasanya nie antara entry plg terbaik :)

ika said...

tu lahh . aku setuju laju-laju ape yg ko ckp . haha . nice one ! :)

farah wahedda said...

Yeaahhh mari berfikir hahhahaa

Amirah Adnan said...

wallaweh!

Sara Ali said...

setting....jgn x setting....

=)

buat aku terfikir juga..

Faaein Himura said...

betul la weh.. aku pun kadang2 terlepas pandang hal ni.. bnyk kali aku tersasar dari niat asal aku berblog ni... hmm.. peringatan untuk aku juga ni.. terima kasih entri ko ni..

bersama kak Es said...

Kak Es sangat setuju. Kak Es pun baru nak berblogging tapi dah set niat awal2 supaya tak tersentak ditgh2 jalan. edap entry Jiji .. mmg selalu dah ikut.

Ttg infra red tipiskan pakaian tu..kak Es dah sampaikan kpd adik2 remaja dah..
Thanks Jiji

epadzz zainal said...

aku pernah rase mcam nih dulu2.
tp, skang.
i dont bother..
and i wont bother..
i'll write anything.
dont care org nk komen ke x.
nk follow ke x.
i feel better dis way.

peace to all :)

KUREKURE COMEL said...

hhmmm....tgh pikir...apa niat sbnrnya aku berblog ni....kena setting jgk ni...huhuhu

aqish basir said...

terbaik dr ladang tenuk,huhu,gua pon rase cm tu,sebab ape yang lu cakap ade yang kat gua,jadi gua terasa sikit .huhu

btw,blogger kene jadi diri sendiri baru orang nak baca kan,betul tak?

gua sokong ah dengan opinion lu ni.

btw,tak semesti nye yang hari2 update tu gila trfik kan? dhminat nak menaip,eh suka hati ler,....

terus kan penulisan lu,gua sokong.okey!

salam JIJI YU

Tun Aqilah said...

niat berblog
yup mmg penting huhuhu
kene betul niat kita :)

MerLe said...

yea..btul jgak..tbe2 jd tpikir..
niat asal sbb suka mnulis..malas mnulis,tukar jd menaip..ble dh menaip, blog jd sasaran...hehe.. tp btul,,yg pnting niat kna dibetulkan..kdg2 terasa gak cam mula nak mnyimpang..trima ksih sbb wt berfikir sejenak..
nway..u da best la jiji..hOho~

Zue Cancer said...

aku pelik org yg baru 2 bulan lebih berblog. follower ribu riban. ko tak pelik ke?

puteri ain said...

berblog ni boleh diumpamakan macam kita membesar la..
dari kecik ke dewasa..
dari tak matang kepada matang..

miszlullaby said...

hye gua. gua sihat? lu datang nak komen neyh kekekeke...


xde salahnye berblog neyh. yang penting, blog sendiri, sendiri jage,sendiri pantau. Kalau kene sound ke..kene kutuk ke, delete je komen2 tu. keh keh keh.

Last but not least,
IDOP JIJI!

p/s: kato ado twitter. cubo la try bukak. boleh bertwit2...hehe

azi nur said...

ape sal gua pulak macam terase..kehkehkehh betul memang kene setting balik niat!

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

saje nok tmboh blgn komen. hehe
nk tye nih, bkpo komen demo duduk kat spam dale blog kawe? acu crito bkpo.

Puteri Iqa Izyan said...

gua rasa gua tak tau nak komen yang mana nih. haha

yana,, said...

aha,, byk btol ape yg lu rasa enn,, gua pn xpnh da perasaan nk rse sebanyak tu,,

nulhazwany abdul malik said...

setuju dengan entry ni. adeh duk tayang kemesraan tu memang banyak berlaku.huhu

suka entry ni. ! ^^

saya bukan tomato said...

hohohh gua pon rasa menda yg sama la .

setting setting ... ^^

pehh nak panggil lu laling kah ? tak kena .. haha :P

hiro said...

BW
trafik
Nuffnang
Singgah


kah kah kah!

ada ke orang berkawan elok kalau bukan sekadar nak suruh lawat blog dia?


okay..golongan ini ramai.

hiro said...

BW
trafik
Nuffnang
Singgah


kah kah kah!

ada ke orang berkawan elok kalau bukan sekadar nak suruh lawat blog dia?


okay..golongan ini ramai.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

berblog saja tanpa tujuan apa nak risau

alexa yussida said...

ko tulis ape yg aku rasa...kdg2 aku takut sbb rasa aneh berblog ni..bole buat lagho bole buat jd tak betol pon ade..kdg2 happy jugak..bila dah thp mcm tu terus ingt balik niat 1st berblog dlu..nawaitu mmg nk kena betolkan slalu..

thnks jiji..wlpon kadang2 ko sngal ubi smpai aku rasa nak luku dahi ko tapi ko bnyk bagi nasihat secara geli2 ko tuh..tenkiu ^^

Ainul Hayat said...

Betul tu Jiji, setting niat balik. Aku setuju dengan entri kau yang satu ni.

qalbu said...

salam..ok dah blog demo..tp ado jgk la wat xkeno cikit..hehe..beso doh..ado wat dop molek ado wat molek..nati bc blog kawe deh..ado so cito tu nk tuju tuk demo bnr..^_^

kiera'sakura said...

aku pown dh mula rase pe yg ko rase jiji....

yad'z said...

err... err.. nape aku setuju gile2 dengan entry nieh meon.. aku nak like banyak2..

aliarosli said...

errrrrrrrrrrrrr, aku setuju sangatttttttttttt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved