aku dan si die

tajok bajet ade awek..haikhh petuihhh....takder2..gua nak citer due citer yang buat gua senirik tergeli geli bile ingat balik citer ni..itu hari gua ade bawak si ijat dan din tocang pergi main bowling kat KB mall...nak melunaskan perjanjian yang termeterai antara kitorang..sebab deorang dapat full marks subjek gua ajor..jadi sebagai balasan gua kena belanje deorang..tapi deorang kena dapat full marks jugak dalam exam mendatang..kalo tak sumer perbelanjaan itu hari dikire hutang..

ceritera satu..
gua nak beli air untuk deorang ngn gua2 sekali...gua dah sound ijat ngan din tocang..luar area sekolah jangan menggatal nak panggil gua cikgu..pangil abang je cukup..baru saham gua meningkat..


ijat: akak..ape yang besnye kedai ni kak???


akak: air cendol die dik..bes jugak..cer try kalo tak caye..


ijat: dah kalo macam tu le kate akak..bungkus air tu untuk 3 orang..2 gelas kecik..satu gelas besor baldi untuk 'pakcik' saye ni..

ijat dah lupe ajaran aku..tetibe panggil aku pakcik..saje nak menjatuhkan saham aku yang tengah mencanak..


akak: dah siap ni adik..bayar sekali ke ni???


ijat: yer la kak..takkan nak bayor due tige kali kot...(ijat pon blah camtu je..si akak terpinga pinga)


ceritera due:
abang penapis air: bang2 beli bang penapis air ni elok bang untuk kesihatan..




din tocang: takper2 bang tenkiyu2..kitorang nak cepat ni..


abang penapis air: adik2 abang2..penapis air ni bagus sangat2..dah ramai dah yang gune..orang sakit jantong berkarat..gout melampau lampau..kencing masam.sume jadi lagi baek lepas minum air dari penapis ni..


cikgu: ye ke??


abang penapis air: iyer..makcik saye dulu ade penyakit jantung..sekang dah elok2 je...

din tocang: kalo cam tu kan bang..ape kate abang jual je penapis air ni kat Institu jantong negare ke..hospital kanser ke..yer bang..kitorang nak cepat ni ye..mintak diri dulu.... 

tetibe gua terpikir..hapekena ngan anak2 murid gua..jawapan2 deorang memang same je dengan ape yang ade kat kepale hotak gua..tapi yer la kan..dah deorang tu student gua..





bukan sekadar omongan kosong

19 comments:

Nurul Afifah said...

spesis pandai menjawab..haha.

Bila Ku Kata Cinta... said...

loyar buruk Bebenor~hehehe

Ieda Al-Habsyi said...

hahahahhaha! lawok la bebudak tu ekekeke jawapan best2 :)

Bella Ayub said...

tok guru nya le yang ngajor tu..mana lagi kan.. hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

hahahaha.mesti ajaran cikgu2 ni kan? huhu

Ainul Hayat said...

TU NAMENYE STUDENT STUDENT KO DAH TERKENA KENAN KO. KO DAH ADA WARIS KESENGALAN...HAHA

CGG said...

OOO MOHAMMAD AZIZI..

SUKE SEMUA CITE KAMU..
SENYUM MEMBACANYE:)

farah wahedda said...

ahahhaha student2 yg bgos waahaha

MiSzy DiaN said...

demn!
lama nda singgh cni..
tetiba blog ni hlang dari pandangan aku.. hahaha..

part last skali tu yg best,.
anta ke IJN arr.. sepa pnya kerja laa ni.. blo'on bana~~ :)

Sara Ali said...

sy tdi punya la terjah blog orng lain,,,
asyik2 nampak nama ,,
eh apa erk nama kamu?...

jadi tergerak lah aty nk tengok,,,,

blh thn,,,

" sebab cikgu yg check kertas jawapan "
hahaha..

aku mun said...

hahahah

yad'z said...

ahahaha... cekgu borek student rintik.. ahahahha....

fiezah91 said...

hahaha.ada je jawapan dia..wakakaka..

pstt mesti cikgunya ngajar gitu ni.hahaha :P

Afikah Aziz said...

pelajar lbh byk idea kot drp cikgu hihi...cikgu jiji saje nk tumpang glamer ijat ng din la tu,jgn marah na ;p

Tun Aqilah said...

hahahaha
bagus anak2 murid ko ek..

cantekk said...

haha,,, kuah tumpah ke nasik ;-D

alexa yussida said...

hahhaa..klaka gile dak dua org tuh...kaw2 ko trunkan ilmu kat dorg kan :p

Epal Hirata said...

like teacher like student ah...





skali suh ank2 murid ko wat belog gak,konpem aku pollow weyh

aliarosli said...

hhahahhahahha, adeh

kau ngajo dorang eh??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved