apa masalah orang malaysia ek

dah boring melepak kat cameroon..gua turun ke tambun waterpark pulak..meamng betol2 mencabar keimanan gua yang memang nipis tahap kulit limau je..mane tak nye..melayu ngan cina same je pakaian mandinye..muslim dan non muslim lebih kurang je.naseb baek gua paka rayban itam..leh kaver line...hurmmm....pikir2kan...

dah turun ke tambun..gua meneruskan perjalanan ke kuala kangsar...singgah sekejap kat kedai makan...melantak selantak lantaknye..tetibe bile time nak bayor..sume sekali lime belas hengget jer...herkkk...gua melolong..mane taknye..takkan le makan 8 orang dewasa..5 orang bebudak tak baligh lagi..lime belashengget je???gua bayor dulu..tapi tadi gua pergi balik kedai tu..nak koknfom ngan awek kaunter tu balik..yer ke geng gua makan tado lime belas hengget je sumer ataupon kolkulator tersalah kire...si awek penjaga kaunter tu pulak..muke ade ala2 fauziah gaout..lagi la gua rase cam ringan mulut je nak bertanye macam2....

ni baru je balik membujang dengan geng2 bujak kat royal town kuala kangsar ni..balik2 hotel..gua melepak kat lobi hotel sambil melayan fesbuk..tetibe turun due tige orang malaysia..kaum ape gua tak nak citer la..tapi deorang marah2..hape kes...gua wat bute je..ghupenye..sebab air dalam bilik deorang takder je...what the fool...pasal air je nak ngamok sakan..dah la lu dok bilik yang paling cikai..bukannye deluxe...hadoi..

p/s
janji gua..gua geli2 ngan blog korang nanti gua balik kelantan le eh...



bukan sekadar omongan kosong

18 comments:

aliarosli said...

emmmmmmmm,susah nak cakap

amiYo said...

kemah keming blog abe ji loni..unggos ai..

liyana said...

smpt lg update

MiSzy DiaN said...

balik lek lok yaa~ :)

Rozuan Ismail said...

biaselah..dah tak boleh nak kenal mana melayu ngan tak.

pergi kuala kangsar?rindu gila nak g sana.dulu wan study kat sana..

eyh,mesti menginap kat Safari resort kuala kangsar kan?hoho

**::CIKNUURUL::** said...

o,g jenjalan rpenyer,.ptotla lme dh xnmpk,.keh3,..

KUREKURE COMEL said...

tu baru pi tambum...blum pi air terjun lg....dlm semak penuh kambing...hehehe...


murah gila....fuuhhh...kedai mana tu?

Hansyirah Takezur said...

manusia macam2 ragam..
takpe, aku tggu kdatanganmu jiji..
ahaxsz!

.izzatul.hazwani. said...

haha... biasa...
lagipun sekang dh best dh sume nak men saman2 . pechkan pasu org sebelah pun kena smn tau .haha

:)

Anisa Hang Tuah said...

berjalan sakan
:D

Cik Eliza said...

haha, dah name pon malaysia,

semua boleh, haha

ika said...

ko ade kat kk ? tmpt aku tu . ni aku dkt kk ni weh . haha . slmt dtg ke kuala kangsar . ehei ! :D

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

hahahha.. kk mmg murah2 makanannye.. tu sebab ramai yg debab2 belaka..
btw,hepi besday ye aritu... lupe nak wish sbb malas...
-Al-Mizan Al-Qist Sumaiya
(kwn fb)

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

hahahha.. kk mmg murah2 makanannye.. tu sebab ramai yg debab2 belaka..
btw,hepi besday ye aritu... lupe nak wish sbb malas...
-Al-Mizan Al-Qist Sumaiya
(kwn fb)

tulus sweet said...

sp yang culture shock entahlah...ouh malaysia...ouh beijng....:D

vampire's lovex said...

hamboiii murah nya harga makanan...






bley blnja aku arh nnti jiji oiii

MerLe said...

bestnye dia berderat merata..

azi nur said...

melantak selantak lantaknye ye sigu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved