gua syak die sembelit belit...

huarghhhh..dah bermisai kucing gua dok tunggu member gua dok ukkkk ukkk dalam jamban..hape gedabak bebenor ke yayik beliau..ape beliau sembelit ke..ke dok tengah layan wifi dalam jamban eh.nak habaq kat korang lame punye lama member gua dok mencangkong dalam jamban tu sampai ilang selera dum dum gua nak membe tuttt2....ilang selera tu satu hal leww..gua boleh siap melantak sedulang megi tomyam lagi buat menambah stok buangan yang tersedia ade dalam usus gua..

tu satu cerita..satu lagi kalo mase mandi..perghh ade member gua punye lame jugak dok melayan titisan air dalam bilik air tu..dah tu pulak siap terpekik..melalak..melolong..meraung..meroyan..dan sebagainye tu pulak..kasi bising tol..yang gua ni pulak bergulung gulung misai gua digentel gentel sambil tunggu turn..sebab tu gua malas nak jadi warden asrama kat sekolah gua..baek gua dok je kat rumah gua sesorang..bilik air pon ade lime..ikut suke ati gua je..rase nak berus gigi bilik air satu gua masukk..nak cuci muke bilik air due gua boleh masok tanpa kena tunggu turn atau berebut..kekadang sekali mandi lime2 bilik air gua masuk...

jadi gua dengan penuh tulus dan penuh keikhlasan nak mencadang pada member2 gua yang duduk serumah tu berorang orang..dan tetibe ade je makhlok yang suke suki je dok lepak dalam bilik air supaya korang menjalankan langkah langkah berikut..

-jangan sesekali letak cermin dalam bilik air..nak tengok sangat muke korang pon tengok je dalam bayangan air dalam baldi maupon besen..

-buat sistem macam tandas awam..nak masok 50 sen..lebih sejam kena denda..tak flush yayik denda mandatori..kasi makan sambal lade bebanyak sampai die rase kepedihan nak berak

-pasang pintu otometik..takpon yang ade remote tu.kalo rase lebih mase yang di estimatekan..bukak je pintu tu..biar terjojol biji mate korang..

-cube reka cerite2 ngeri takpon cerite2 seram contohnye..kuar kepale ular dari celahan jamban..takpon ade baby dok berenang tengah2 malam..

-mase member tu nak masok..korang siap bertanye khabar pas tu bawak kuar segala jenis jajan..bukak tivi..bantal nasi dengan harapan beliau rase macam diperli...


-korang pasang je CCTV yang olok2 punye..baru le tak sedap hati member tu nak lepak..kalo die pasan mesti tak sempat nak berak sehinga ke ketulan terakhir..


-buat sistem punch card...tak pon punch jer terus dum dum beliau..


sekian wasalam..



p/s
kalo aku tak hapdet ke..aku tak geli2 kat blog korang ke..maknanya aku dah takder..aku dah takder line internet..sebab aku nak pergi camping dalam hutan belantara sebelah barat ni..member aku cakap line telepon pon tak berapa nak ada..korang doakan aku bior aku dapat tapau kambing utan sekor..takpon dapat tenuk pon jadi le..nak bela kat rumah..




bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

aliarosli said...

alaaaaaaaaaa

nanti rindu kat ABANG JIJI macam mane?

dah takde nak bergeli-geli nak hapdet

jangan lame-lame taw

hahhahahhha,jage diri

Bella Bell said...

hahahhaa...adehhh...ilang stress saya baca entry blog awak..

btw...1st time masuk blog ni..

*sambung gelak2..^__^v

Amirah Adnan said...

pehh..aku lah org pertama yg x nak masuk jamban tuh kalo ade cctv..haha..

Miss Ran said...

spe nk jage tands?


mahu ke duk dpn tandas jage kaunter?

mahunye bau teloq?

Epal Hirata said...

uhhh...jiji ko nk g msk utan eh....kirim landak brg seko due..aku ngidam ni weh..hehe

KUREKURE COMEL said...

hahaha....ko pecah je pintu jamban tu...setle...sure tak brani nak m'buang..pintu tak dop...hehehe...

Rozuan Ismail said...

haha..dah nak sembelit manalah diorang tahu kan,,berak batu kot..hoho

SiS NaD said...

iDea2 YaNG SaNGaT BeRaS NaSioNaL!!!~ PaPe PuN SLaMaT B'CaMPiNG... MGa JMPe NGaN PuTeRi BuNiaN... Lau JMPe, MiNTaK ToLoNG TaPauKaN PuTeRa BuNiaN TuK SaYeR K... (^_____^)V

| gad1s s0ypans | said...

pic terbaiiikkk....!!!
hikhik,
c(:

MiSzy DiaN said...

hahahaha..
sengal betol entry kali nie..
eehh bhasa apa yg ko daa blajar ar?? ehehe

NisaAdnan said...

jamban tu ohh mcm kak limah punya jamban. haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jgn lama2 sgt geli2 kat hutan tu..nnt sis tertgu2 kat entri jiji.take care jiji

Si ComOt said...

Hai tuan blog .. wah menarik blog ni , so I follow u . hehe .. de mase dtgla kat blog saya n follow k .. I hope .. http://dira92.blogspot.com .. have a nice day k

rj Etika said...

hahahah!!! siod je tips2 ni! yang part mandi dalam bilik air lima-lima skali gus tu memang lawak. terbayang waktu mandi tu, lari-lari tak pakai tuala macam budak kecik. ;p

Az-Zahra Fauzee said...

tips ni bole dipraktikkan ni..
bia sume x g toilet..
conquer2~
nguahaha~(gelak jahat)

Cik Akma said...

teringat tandas dlm cite kak limah. haha adehh~

Zaza said...

tandas mcm kat mivoe hantu kak limah.
ha ha

qasehraihan said...

ustad ni gila..kihkih

MerLe said...

haha..bleh plk gitu.. jiji camping ble lama..alaaaa~~~ x best la jiji xde.. bw balik burung cenderawasih sekor..hehe

Faaein Himura said...

hahaha... mesti kau dah lama perhatikan perangai2 budak umah ko kan...

pi camping kat mana weh? nak ikuttttt....

meo suke makan katak said...

hohohooho

noraliza said...

bawak balik biawak hutan jerlah..haha

hanjila said...

limitkan pggunaan tndas, 1 org ble pg tnds dua kali je dlm sehari... haisy....

d_LA said...

aku syak ko sdg bergeli-geli kat hutan skang ni..sbb blog aku x rasa geli2 la arini..jgn lupe daging rusa tuk aku taw

gadis kepastian said...

haha sempoi..

Qaseh dalia adelia said...

apa lah kelas bebenor jambam ekau neh ..haha tu lah sape suruh letak econ bagai dalam jambam

Cik Eliza said...

buat lah jamban berbijik-bijik , hehehe


letakkan sekali cc tb kat jamban , supaya lebih selamat, takot pengsan kat dalam, spe tahu kan?

eheheh

:P

alexa yussida said...

aik..kat ats tu ade hapdate?hihihi..ko curik bunian punye eh?jgn jiji..kan die suruh ko kawen ngan anak dara die kang...naya naya..:p

bedpet said...

orang yak keras mmg le kena dok jamban doplohempatjam. hikhikhik

Hafriz Mohamad said...

Jamban ni mcm prnah nmpak jer..
tp d mana yer..?

Ooo.. hehe. antu kakak Limah daa...

Agus@ kayu jabon said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved