baby terbuang

balik je dari melepak kat pejabat pos..gua mengadap akob ngn cik mirah gua yang tersayang sambil menyedut air kekacang soya depan deorang dengan harapan deorang mule terlior dek air kecintaan gua..tetibe cecuping telinga kecik gua dapt tangkap bunyi baby merengek rengek..

jantong gua mule berdebar debar..gua pon laju2 ambik cik mirah tengok bontot die kot2 baru lepas beranak..tapi gua cek leklok takder kesan beranak pulak..gua mule mencari cari..mane bunyi baby merengek tu..

akob dah mule pandang gua secare seriyes kerana dianggap menodai cik mirah..gua tak layan setakat jelingan tajam akob..gua terus mencari kat mane suare baby tu..gua tawaf rumah gua cukup tujuh kali pusing..ketiak dah mule basah..gua tak putus asa..last2 gua cube cari belakang jamban tetamu..pergh..gua terkujat monyet...gua jumpe 3 baby terbiar..kesian kot gua tengok..mata die penuh yayik mate sampai takleh nak terbukak...gua ambik gua basuh mate die sikit agar terbuka melihat dunia....gua sisir rapi bebulu die..gua sangka mereka itu anak sang harimau belang..



gua tarok anak2 terbuang tu dalam bekas tempat gua tarok ikan ekor kembang gua dulu2..gua korbankan ikan rebus santapan tengah hari gua..gua tarok kain semayang lama umi gua buat menyelimuti baby2 itu..gua siap buat iklan lagi tuu....

"kepada ibu atau bapa yang bertanggungjawab terhadap anak2 ini..sile ambik mereka sebelum gua serahkan kepada rumah kebajikan"



kalo petang ni gua tengok baby tu ade lagi dalam bekas gua..gua ambik keputusan nak bela baby2 tu..bior jadi macam kucing parsi..takpon kucing rom..takpon kucing turki dan kawasan2 yang sewaktu dengannya..akob dan mirah jangan bimbang..papa jiji akan tetap berlaku adil dan saksama dalam mencurahkan kasih sayang terhadap korang..



bukan sekadar omongan kosong

30 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

babyyyyy!

come to mama! <3

MAKCEK bukan NENEK said...

omeygish omeygosh omeygosh !
come to ibuu !

giloshhh comel asal rumah aku takdak plak org nak buang bayi macam nih.tskk nak jugekk aku buat kucing turki .huhu

aliarosli said...

alahhhhhhhhhh,nak jugak

kaw dah ade rabbit dah le

bagi aku pulak kucing tue

sian die, sape yang sanggup tue??

aliarosli said...

alahhhhhhhhhh,nak jugak

kaw dah ade rabbit dah le

bagi aku pulak kucing tue

sian die, sape yang sanggup tue??

❀Hanim_RosLan❀ said...

ingtkan baby manusia...suspen2...

Cik Bee said...

saspen jek....
tapi, u really have hati yang baek...jaga bayi-bayi tu molek, bagi gebu

farah wahedda said...

yela yela saya mengaku ..sebenarnye tu anak kucing saya hahahahha

akU GaDis said...

penyayang nye cikgu jiji ni..

ouchh,, jatuh chenta! (kt baby cat tu) hahaha

alexa yussida said...

alohla...

suwiitt sungguh mung jiji..kekeke

KUREKURE COMEL said...

hahaha....ko bela je la...topup pahala bela haiwan...hehehe

miszlullaby said...

COMEL SGT NEYH!
jiji dah jd ayah~ tahniah =D

Zue Cancer said...

heheh...ko bela..nnti da gemok bg aku...

p/s: aku tag ko
http://onlymezue.blogspot.com/2011/04/1st-contest-anispic-percutian.html

Aman Ibrahim said...

kesian kat depa..
comel2.. amik jer la, bela

Cik Sara Aspalela said...

alah comelnye beby tu!! ad 3 ekr ek??? bela je lahhh...

akuwanblur90 said...

terkena lagik.. hehe ingat baby sape tadi.. hehe

Liza @ Adzriel AB said...

comey aaa

AnisMega1234 said...

cutenya!!!!geram ambe tengok....

tomato said...

sat sat ceq mai amek !! :P

gadis kepastian said...

ahakzz terbuka juga pintu aty ko eh nak bela.....hehehe papa~~~

adwafarahin said...

bela kucing tuh!

comel!

Amirah Adnan said...

comel.. tapi aku takut kucing.. haha

Miss Ran said...

papa jiji tak thn..erk byk nk bela tu..larat ke

Miss Yaty said...

comey nye anak kucing tu..jaga anak kucing ni molek2 ye jiji..

vampire's lovex said...

buat zoo mini ke? hahaha




semua bnda ko nak bela la skg

MiSzy DiaN said...

penyayang jua??
bagus..
ciri2 lelaki mithali :)
aisehhhh...

Bella Bell said...

papa jiji sorang papa yang penyayang..heheheh~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

haiya...papa jiji jumpa baby la pulak...mujur penyanyang papa jiji ni.boleh la tgk2 kan baby baru tu

s.u.h.a said...

oh. kucing.

Qaseh dalia adelia said...

omeinye ucing .. haha

Ainul Hayat said...

Comeynye kucen...sile beri makanan berkhasiat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved