kedekutkah



ade ke frame cenggini ek kat pasar malam..tolong belikan untuk gua..
pesan umi kepada anak terunanya melalu corong telefon sebentar tadi...

"wahai anakku..sesungguhnya umi mu ini tidalah sekaya sang raja brunei..
umi mu ini jugak tiadalah berharta seperti harta si qarun..
umi pinta kepadamu wahai anakku..
tak usahlah kamu rasa dirimu itu cukup sempurna..
sedangkan penglihatan mu tiada nampak jelasnya dunia..
kekaburan mungkin boleh mengorbankan jiwa..
andai kamu terlalu berkira kira dengan wang upah pekerjaanmu..
untuk membaiki atau memperbaharui si kanta matamu..
maka pintalah wang itu dariku..."

balas si anak
"wahai umiku yang disayangi selamanya..
anakmu ini bukannya berkira kira dengan upah pekerjaannya..
akan tetapi ada lebih baiknya wang itu di simpan untuk membeli aset yang lebih berharga..buat kesenangan di hari tua..itupon kalo umur masih lagi tersisa...

umi membalas...
wahai along..pergi la buat spek mata baru..tak sampai seribu pon spek mata tu..dah kalo kedekut sangat..beli frame kat pasar malam..buat cermin murah2..senang..nak bawak kete pon susah..lembu ngan makcik balik surau pon tak cam (padahal makcik tu melintas jalan cam lembu)

p/s
gua bukan kedekut..gua merancang..



bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

aliarosli said...

hyeppppppppp

menjawab naaaaaaaaaa

hahahhaha,kaw rabun gak? kite gengggg

tak suke gak pakai spek

Eyrique Ettiqaz. said...

jgn melawan ckp mak tu..kang x pasal2 berlanngar sbb x dpt beza antara lembu n mak cik baru blk dr surau...pelik,sama ker 2 makhluk tuhan 2....hehe

Cermin mata old school cantik..baru trendy...

Amirah Adnan said...

meh amek spek aku neh.. malas nak pakai!

Cik Bidadari said...

merajuk dah mak awak... kesian dia... tapi kalau itulah keputusan awak... apa nak buatkan... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedihnya...

**::CIKNUURUL::** said...

uitttt!,.adess,.ensem le sgt ye pkai spek cm ko smpai kne bli spek bru,.ayayayai,tlong blikn tuk aku skali,.aku dh msuk geng ko ni ji,.hehe,.



p/s: ko tiru entri aku ek ji?,.hahaha,.ngendap yee,.hehe

vampire's lovex said...

pesen xnak pakai spek cenggini la...




banyak la ko nye perancangan haha

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

hehehe dgr la kata ibu mu itu . . ad je reka bentuk spek cmtu kt pasar mlm . .


anda ditag ye . . hehehe

http://cipunzmalas.blogspot.com/2011/04/1st-contest-dari-xcyber-pose-depan.html

d_LA said...

spek lame aku ade ji..amik rrr..ko tukar cermin jer..hahaha..agak2 nak cermin murah ko bwk la sendiri cermin..cermin kete ke, cermin muka umi ke..

bedpet said...

hahahaha. kesian makcik lintas jalan tu. kecik hati die kalau baca belog ni. ekekekeke

Bella Bell said...

merancang dalam kedekut la tu bro..heheheheheh~~


adehh..kelakau la dia ni...



^____^V

puteri ain said...

kalau demi penglihatan yang lebih clear kini tiba lah masa untuk tidak menjadi kedekut ye en jiji oiii..hehe

Cik Akma said...

pakai lens broo ;p

Azie Azra said...

yeke tak kedekut..eh aku pun nak buat spec dpt elaun t..kabur mata.

Anonymous said...

hahahaha! makcik dikata lembu.

yup, tukar spek tu. kalau biar lama2, rosak teruk nanti mata.

tapi,

yea, utamakan mana perlu. =)

-HEROICzero-

kechixx said...

awak pakai lens kaler hijaw pastu tunjuk kat umie...umie mesti terWOW ah!;)

skandaLdariLangit said...

suddenly i wonder mcm mana ur mom. yela ank dia merepek. kot2 ada gene :p

Puteri Iqa Izyan said...

bagus2. marancang untuk masa depan.

tapi kalau kedekut sgt pun takleh. hahaha

Miss Ran said...

itu keperluan..y gamba tu kehendak

belila..bhaye maaaa

farah wahedda said...

hahahhaha.ye ye kedekut hahaha ^^

Faaein Himura said...

ko ni.. gaji beriban-riban pun maleh nak uat spek.. kalo cmtu sponsor aku aje lah uat spek baru.. hahaha.. =P

Sara Ali said...

hahaha....

lawak jer,,,

cdgn yg bagus,,
beli frame kt pasor,,
n cermin buat cermin murah2...

hahhaa....
=)

MerLe said...

demi memelihara kesihatan matamu tu, silalah sertai geng spek mata..hehe..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

suke ayat-ayat umi ko tu..sopan je..:)

Epal Hirata said...

ko xnk pakai spek..pakai la contek lens...
tp baik pakai spek,aku pakai contek lens power spek naik bganda2...
tu la,mls mkn carrot lg..haipp

Miss Yaty said...

baik pikirkan keselamatan diri..jgn berkira sgt..spek mate bukan mahal pun..tak bergerak pun duit lam akaun tu tuk beli satu spek mate..

sayangilah diri anda...bhye drive kalau rabun taw..

p/s: ke nak pijam spek yaty??haha

Ummu~Ishak said...

oii ji.. ko sesenang je cakap makcik tu cam lembu.. tak patut betoi.

nak rembat 4wd boleh, takkan nak buat spek takleh ji.. alahai.. amik frame lama aku, nak?

epadzz zainal said...

merancang nk beli tuuutttt... :P

KUREKURE COMEL said...

hahaha...aku relaks je beli kat pasar malam....pastu buat cermin...
tahan wooo....


try la cari kat wakaf che yeeehhh...
hehehe...

alexa yussida said...

hahaha..jgn kemut sgt la weyh..g buat spek !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved