kau rotiku



ku dedikasikan lagu ini khas untuk roti2 yang menjadi santapan pada pagi in dan pagi2 yang sebelomnya...kalo korang rase cam nak nyanyi lagu ni..korang nyanyi ikut irama dan melodi lagu ratuku nyanyian awie..suara tu korang pandai2 la setting bia jadi ala ala rock geli2...

terima la..lagu kau rotiku..
nyanyian nawie..(nak same da kan dengan name awie)



Makanan yang pertama
sebungkus roti untuk selamanya
Aku bagai tak percaya
Roti disapu dengan mentega
Engkau bagaikan ahhh... permataku
Engkau pun jua rotiku

Engkaulah segalanya
engkaulah hanya untuk perutku
Aku hanya untukmu
Kau pun masuk dalam perutku
Kita bagaikan tangan dan ketiak
Tidakkan terpisah lagi
Walaupun terberak
Walaupun seluar terkoyak..

Ratapan mayonis
Memanggilkan namamu
Kerana permakanan ini
Akanku 'adabi'kan
Segala resepi
Kulewati 'kaya' itu
Didalam suapanku
Gugurnya pemanis
Di antara kita terbinanya
Satu mercu taik
Sardin yang setia
Meredahi timun meniti jem anggur
Hingga keakhirnya
Kuabadi cinta diroti ini



bukan sekadar omongan kosong

23 comments:

Miss Ran said...

adeh mkn roti je ke

aliarosli said...

oh kau lah rotiku

hahhahahhah

MerLe said...

hehe..hebat2..sgt kreatif metif..sy pn suke mkn roti..cicah ngn milo kawww..memang best~

Sara Ali said...

ade juga lagu mcm tu...

sayang betol x leh nk dgr...

xpe2...
balik hostel pasang speaker kuat2...
nk dgr sambil mkn roti,,
huhuhu

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

nanti tinggalkan untuk aku sikit ! tak makan pape lagi nie aaa...huhu..

Ina said...

roti bakar ngan neslo, sedap..

Cik Bidadari said...

untung jd roti yeak... ada org puji... bertuahnya jadi roti kat umah tuan blog yeak... mesti jem milo beskot jeles dengan roti skang nie...

miszlullaby said...

keh keh keh..tersentuh hati roti-roti di Malaysia..

azi nur said...

aku ingat gardenia,,,huhu

aLya maNip said...

ayOoo..makan nasi lemak la pagi2..baru melaysia sket..hehe

✿ gadis biasa ✿ said...

roti + cheesse
perghhh marveles beb.!.heeee

d_LA said...

adehhhh..lirik busuk la ji..

balik ni nk beli roti la barang seketul dua

Epal Hirata said...

ouishh..ko leyh isi kontrak jd penulis lagu kat malaysia ni la jiji..
tetibe terkenang roti gardenia g tgl 2keping ni,akanku nyanyikan lagu ekau itu...

putri noor syamimi said...

yey! roti roti rotiiiiiiiiiiiiiiii...^_^

Epal Hirata said...

ouishh..ko leyh isi kontrak jd penulis lagu kat malaysia ni la jiji..
tetibe terkenang roti gardenia g tgl 2keping ni,akanku nyanyikan lagu ekau itu...

Cik Eliza said...

makan roti saje ? hesh ! mane koyang ! kehkehkeh! pe la, rezeki jugokkkkk~ :D

qasehraihan said...

muahahahaha...ko mmg klakar..
wa pun suka bfast roti..hehe

sori geng...lama xonline...so lama xkesini..huhu
salu dlm ingatan ustad neh..jgn isau..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/mengapa-wanita-menangis.html

Miss Yaty said...

haha..kreatip2..yaty taw makan roti je...haha

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...


KauLaH RoTi PuJaaN aTiKu... SDaP GaKS MaKaN RoTi, LaGi2 RoTi CaNai... (^_____^)V

kiera'sakura said...

hahaha.. nie cnfirm pening ngn prangai student2 ko kan.. tue yg kuar en3 sengal.. hehehe

KUREKURE COMEL said...

perhhh...perhhhh..ji mcm pelik je ni...hehehe.....


ke utk mirah ni...hehehe...

puteri ain said...

roti best !

alexa yussida said...

leh join M/Lawak..rosakkan lagu..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved