kerja yang tak pernah dibuat...

gua rasa sehari harian  gua meronda negeri kelantan tercinta ini hari..ni baru gua dapat balik ghumah..mandikan akob dan mirah..sembur2 perfume kasi wangi sikit..sebab malam ni deorang nak tidor dengan papa jiji..wink4...deng de gedeng deng deng...kena kasi akob dan mirah wangi wangi sikit..
 

lu orang tau ke hapekebenda dalam gambor tu..??sebab gua tak tau..gua penah tengok tapi gua tak penah nak sentuh..gua tak penah nak tau camne nak handle benda ni..gua tak penah tau ape fungsi die..yang gua tau..benda ni orang gune wat karokea..wat melalak lalak..

ini sume keje penolong kanan HEM sekolah gua yang dah menyanggop nak handle bahagian PA system untuk majlis sukan sekolah peringkat negeri esok hari...tapi problem nye..die yang menyanggop aleh aleh gua pulak yang kena handle bahagian PA system untuk esok hari..berpeluh peluh peha gua..meleleh air idong gua..PK hem sekolah gua siap hebohkan kat orang ramai lagi kat sekolah kitorang ader pakar PA system..terima kasih PK hem ku..sesungguh nya kesanggopan dari mu itu merupakan peluang bagiku untuk aku mengenalkan diriku pada orang ramai..baru orang ramai menyedari kehadiran kite kan..

hari ni je gua kena pergi ronda satu negeri kelantan..nak cari tok guru untuk mengajor gua care2 nak handle benda alah ni..ye la dah orang bagi tugasan..kena sempurnakan dengan sebaik mungkin yer tak..kalo pon gua tengok benda ni dah macam UFO terhempas pon ade gak..pelik semacam je..banyak bebeno punatnye..rase cam pilot jet pejuang pon ade gak mase dok handle menatang ni...

apepon ni first time gua kena bertugas jaga PA system..dah le untuk majlis besor besor lak tu..menteri2 sumer ade..gile wehhh....kerja yang tak pernah dibuat gua selama ini...


gua bizi ini hari dan jugak esok hari..ade mase gua menziarah korang..selamat bergeli geli ye....


p/s
PA tu singkatan untuk ape ek????




 




bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

elinADNAN said...

uishh payah tuh gune bnde tuhhh

skandaLdariLangit said...

PA. lupa dah..

Faaein Himura said...

PA.. ntah... aku pun tak tau.. google la snang.. hahaha.. slamat mengendalikan benda alah tu dgn baik.. best juga bila dpt blaja sesuatu yg baru...

vampire's lovex said...

dj ke wehhh ??? pehhhhh




layan hahhaa

SiS NaD said...

PA = PeRSoNaL aSSiSTaNT...

PA = PuBLiC aPPeaRaNCe


PA = PeNoLoNG aCaRa


SaYa PuN TaK TaHu aPa iTu PA SBeNaRNYa... :D

sakakarma said...

PA ialah Pakai Ajer...kiki

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Aku rase PA tu , Pembantu Aku kot..:pp hehe...

Cik Bidadari said...

heeeeeeeeeeee... sudahnya reti x?

aliarosli said...

jijiiiiiiiiiii
aku dah datang

rindu tak kat aku??

hahhahahhaha,jap nak bace sume post kaw jap

fiezah91 said...

haha.. dah reti ke pakai tu jiji? apa pun..selamat berusaha mengendalikan benda alah yang banyak punat tu..hehe

yad'z said...

ahahaa.. memang payah dow gune binatang nieh.. aku handle hari tu rase nak hempas jek.. payah giler.. emnyampah aku... ahahaa

mira z said...

mcm blajo electronic asas smule.hehe

Ummu~Ishak said...

Pakcik Akob

cayrol said...

PA = Power Amplifier... @ power amp...

Buat duit dengan Facebook!!! betul ke atau omong-omong?

Qaseh dalia adelia said...

pa tu papa.. haha

Anonymous said...

Peralatan Audio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved