ketidak adilan

ijat: cikgu2..ade dengar perkhabaran angin2 sepoi bahase..minggu depan kite nak pergi berumah dalam utan ye ke????

cikgu:pehal pulak nak pergi berumah dalam utan..pergi berkhemah ader le...

ijat:jadi benarlah khabar angin tersebut eh..waaa tak sabar pulak rasenye nak rase kebebasan dari belengu penindasan para warden dan undang2 asrama eh cikgu..boleh bawak khemah senirik tak cikgu????

cikgu: kan ke sekolah dah sediakan khemah..besor pulak tu..kalo setakat awak yang besor dada pon sejengkal saya je..takkan le tak muat dalam khemah sekolah..

ijat: cikgu tak bawak khemah cikgu ke???

cikgu:ha'ah..cikgu pikir2 nak bawak jugak...

din tocang: ko percaya le cakap manis cikgu tu..mane ade cikgu pergi berkhemah duk dalam khemah..cikgu kan suke bermewah mewah..mane layan setakat dok dalam khemah...

tetibe gua terpikir..ade betol jugak din tocang cakap tu ek..yer la..dulu2 mase gua sekolah pon ade gak rase cam tak puas ati..kekadang student yagn bayar program tapi cikgu jugak yang bermewah mewah..

kalo perhimpunan..cikgu sumer dapat duduk tapi student sume kena berdiri..tu pasal kalo perhimpunan tu gua yang handle.. gua mintak sume student gua duduk jugak..

kalo ade majlis makan2 sebab jamuan perpisahan ke..pehal makanan guru2 ni spesel die laen macam sikit..student punye biase2 je..

gua terpikir sejenak..adakah ini dinamakan ketidak adilan????

p/s
gua tak dapat hapdet blog selaju laju selalu sebab gua ade arnab..sekian..



bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

d_tieah said...

Hahahaha.. Terbaek.. Sebab tu masa jadi student dulu aku selalu dengki dengan cikgu.. Sampaikan makanan kat kantin pun nak bezakan.. Cikgu punya special.. Yang pelajar menu sama je tiap2 hari.. Huhh! Ingat student takde duit ke.. Ade jugak student yang gaji dia leboh besar dari cikgu woo.. Hahaha.. *Tetibe nak lepas geram.. Entry ini sangat cool~


Entry Terbaru : Alamak! Video 'Panas' Dah Tersebar..

Nisa' Pasir Gudang said...

jadilah cikgu yang memahami student. nnati hari guru dapat byk hadiah :D

lea said...

apa kaitan dgn arnab?

Jiji-Fify said...

wah cikgu yg baguih la ko nih! mesti senang hati arnab ko dapt tuan cam ko nih. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

aliarosli said...

lea : die dah ade arnab, nak mengdatuktirikan blog


ji, naseb bek kaw memahami kami budak-budak comel

tak best tol kalaw perhimpunan diri

tak pat buat homework, tak pat tido

sembang jelah

tue lagi satu, murid bayar same banyak ngan cikgu bayar, tapi cikgu dapat lebih, tak adil

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

dunia mmg selalu tidak adil..huhu

**::CIKNUURUL::** said...

memang weh!,.dlu2 ckgu mse prhmpuann,dduk kemain lg ats pentas,siap ade kipas segala,.yg kite kenek2 lg mse tuh brdiri dgn pnas brhmpitnye,.aku prnh prhmpnan tgh2 pns sbb skolh dlu xde dewan prhmpanan,.siyes aku pengsan!pitam kt situ gak,.hoohooo

MAKCEK bukan NENEK said...

aku tak suka org yg ada arnab !
aku jelez !! hee

*lepas jadik cekgu baru nak perasan kan .konon camping tapi dalam khemah cekgu letak toto.hurrr

MAKCEK bukan NENEK said...

eh jap aku suka la ijat . pandai budak tuh . mesti BM A nih . berpuitis beliau . haha

Ummu~Ishak said...

adil la tu ji... guru mmg kene dpt lebih dr student.. dah namanya pun guru.. darjat dah lebih skit, op kos la kene muliakan lebih.

arnab sihat walafiat eh?

KUREKURE COMEL said...

hahaha....dulu pikir gak....
kdg2 stress ye..bg arahan sambil duduk..ciss...




perhhh dah ada arnab blog makin dipinggirkan..hehehe..

nape bg susu?ishh tak payah la..jgn bg air paip tau...
bg air mineral...

pelapik jgn letak kertas..beli dawai beli...

wehhh..mcm pnjng nak komen cni...

MiSzy DiaN said...

bukan nda adil tp nda berat sblah.. tp nasib baik ada juga guru yg berfikir mcm ni kan.. kdg2 ada guru yg pntngkn diri sndiri.. maaf :) tak semua :)

qasehraihan said...

ini buka kes xadil..
cikgu biasanya org yg lebih tua..
so ni cuma kes LEBIH MENGHORMATI..
ok ke jwpn cikgu??hehe

Anisa Hang Tuah said...

bestnye jadik cikgu
hikss

skandaLdariLangit said...

elok ada j mknn student ngn ckgu2.. same je..

port hang je cmtu ji. keh2

MiSzy DiaN said...

ai..
ko ckp komen aku lucu..
arr upanya aku dah terbuat typing error laa.. ehehee..
im sabahan blogger ^.^

sb tu aku slalu tulis 'nda' :)

deeya said...

cikgu aku baek weh .. dulu ade kem2 , kitowang tdur tempat yang same la . tapi kalau senior yang buat aktibiti mcm nie , harap jer ade kemah .. tapi kitowang tidur atas tanah ........! senior kejam !! mencik !

Ainul Hayat said...

mmg patotla cikgu dpt kelebihan sket...da name pun cekgu......kem slm usop ko tu...lg 2 eko ko buh name ape??

Qaseh dalia adelia said...

ini tidak adil !
patutnya cikgu beratur di tengah panas biar murid2 berucap di depan ..cite pasal artis pasal bola dll ~

haha kalau nak ikutkan pengorbanan cikgu dibandingkan dengan beratur n dok dalam khemah no matter pun ..memag hak cikgu ~ tapi sebolehnya ajarlah murid2 dengan ikhlas dan tak memilih kasih ..

SO said...

dah nama pon cepgu ngan student..
gap dia bapak punya besau...
takkan nak sama level kot..
timalah kenyataan yang pahit neh..kah3...!!

*mentang2 zmn jadik student dah nk beralih pada jadik cepgu*

putri noor syamimi said...

waaaahhhhhhh!!!!apsal jiji tak jadi cikgu kat skolah den?? :PP

Epal Hirata said...

jiji..kalu aku jd cikgu aku nk duk dlm khemah de econ siap..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved