bile dah ade kereta.....




gua yang merempit paka moto cap ayam daging ni pon kekadang rase cam mengeri ngeri je nak gune keta..perkara ini berlaku bile je aku tengok member2 aku yang ade kereta terus jadi laen dengan keadaan sebelom berkereta.... 

kalo sebelomnye melantak nasi kat kantin lauk ayam..ada sayor..sotong kurita..sirip ikan jaws..air zam zam..
tapi lepas ade kete..makan nasi tak de lauk..kekadang nasi mengkicap je le jawabnye..


kalo sebelomnye..pakai jeans yang berjenama..tapau kat butik lagi tu.mane layan setakat mall punye barang..
tapi lepas je ade kete..terus berminat dengan kedai2 bundle...tetibe je tau selok belok pasal bundle..


kalo sebelomnye..melantak bagai nak rak..nasi pagi petang..malam KFC..ujung minggu lagi la..
tapi lepas je ade kete...melantak nasi sekali sehari..bajet nak berdiet..tapi bile ade makanan free die la orang yang gelojoh dok cari plastik bajet2 nak bungkus bawak balik umah..


kalo sbelomnye..boleh tumpang kete member dah tu siap leh wet dream lagitu..
tapi bile dah ade kete senirik..bile orang wat camtu kat die..die terus wat muke bengkek jer....

sebelom ade kete..kalo datang lambat keje pon mane nak runsing..sebab tempat pariking motor kat dapor kantin sekolah pon okey je..tak pon kat stor tukang kebun pon layan jugak..
tapi bile dah ade kete..mule la berebut rebut..sampaikan garaj khas geng2 pihak atasan pon ko nak bedal...


sebelom ade kete..mane layan duit syiling tengok pon tak mau..salu je sedekah kat tabung masjid..takpon tabong mangsa darurat ke..
bile dah ade kete..dah macam kete jengkaut pon hade gak..pantang nampak syiling..seposen pon nak rembat..siap mintak tukar lagi sehengget kertas ngan syiling..kalo bagi sedekah tu siap mintak baki..


sebelom ade kete..biase nye ade je duit lebih lepas dapat gaji..dapat jugak memewahkan diri senirik..
bile dah ade kete..siap kena buat kerja lebih lagi nak dapatkan duit lebih..


kesimpulannya..cube merancang perbelanjaan...korang merancang ke tak???




bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

MiSzy DiaN said...

bila dahh ada keta or moto, suma duit lari arah keta ngn moto..nk touch up sana sini laaa.. hujung bulan, diam2 sb nda duit suda.. baru taw!!

rancang duit nda betul, ingt nk kasi lawa keta jak.. then entah apa.. hurm..

mmg mcm tu kan :)
jan di nafikan..

Nisa' Pasir Gudang said...

kalo sebelomnye..melantak bagai nak rak..nasi pagi petang..malam KFC..ujung minggu lagi la..
tapi lepas je ade kete...melantak nasi sekali sehari..

kete pun nak makan gak :(

areteacar said...

of kos le rncg :)

Ainul Hayat said...

Kesimpulannya, ukurlah baju dibadan sendiri...bila berkemampuan dan yakin boleh nak commit, bolehla proceed nak bermewah sedikit. Kalau belum ready..., pelan-pelan lah yerp.

Qaseh dalia adelia said...

hehe bila xde teringin .. bila dah ada runsing ?
itu rezeki ... alhamdulillah .. tapi rezeki jugak boleh bertambah dan berkurang so pandai2 jimat kikiki

Naddia said...

tapi kalo ade kete baru leh bawak awek jalan..awek zmn skrg tak layan mat moto derr..

alien said...

bila dah ada kereta
aku selalu jadi driver..
agagaga

wath said...

ye. terase kebenarannye. bulan ni aku naik moto sebulan. nk cover punye pasal. sakit tul naik kete ni. minyak beratus2.

klau org pndai math

seminggu minyak kete rm60
sebulan minyak moto rm60

gile kan

Ieda Al-Habsyi said...

ee..tak main le moto2 ni, hahahahahahha! belagak giler aku, tapi semua ko tulih tu betoi, semua member opis aku camtu, makan nak catu ceh! aku jugak tumpang kurus ;p

KatekateKite said...

huhu..

sedih giler.

tu ler yg jadik pade kiter T_T

nak makan sedap pon kene pow orang blanje,takpon mak yg blanje.

setuju giler part nih!

"kalo sebelomnye..melantak bagai nak rak..nasi pagi petang..malam KFC..ujung minggu lagi la..
tapi lepas je ade kete...melantak nasi sekali sehari..bajet nak berdiet..tapi bile ade makanan free die la orang yang gelojoh dok cari plastik bajet2 nak bungkus bawak balik umah.."

dengan yang ini!

"dah macam kete jengkaut pon hade gak..pantang nampak syiling..seposen pon nak rembat..siap mintak tukar lagi sehengget kertas ngan syiling.."


*dah tu, mak yg beriye2 suh kite bli kete, katenyer bg anak senang nak kulu kilir balek kampong, toksah susah susah tompang kawan or nek bas.

aliarosli said...

em,em

masih belom ade kete

belom ade lesen

hhahhaahah,semalam lulus taw :)

tadi merendek jap ngan along

bez gak bawak kete kuar nie

naseb takde sekatan

er,aku pon begitukah nanti???

Zue Cancer said...

jiji..leh bg link pasal gambar perempuan pakai baju kurung jarang tu tak?kat kenduri kawen. jenuh plak aku nak selongkar blog ko ni hhuhu

noraliza said...

mmg ada ea org camnie..tuulah sblm ambik sesuatu kenalah wat perancangan dulu kan..

azi nur said...

pakai moto je la gamoknye...heee

SiS NaD said...

SeMaLaM SiS MaLoo SBaB KeTe... HuHu!~

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/04/oh-saya-malu-sangat2.html

gadis kepastian said...

yup betoi2..haha ex aq mcm 2 r situasi dia...cian wowowoowoooo

KUREKURE COMEL said...

kereta dah habis bayar...relaks je..
hehehe....

Ummu~Ishak said...

merancang utk masa depan yg cemerlang gemilang terbilang-bilang

Hansyirah Takezur said...

aku tak merasai lagi bnda2 tu
tapi bila dah reti bawak kete, slalu kena jadi driver..huhu

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

bila ade kereta, terpaksa ikat perot ...T____T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved