mirah dan akob


papa: mirah2...jangan maen jaoh2 ek..nanti sesat..kalo dah sesat jangan malu2 nak bertanye jalan pulang..yer..bak kate melayu klasik..malu bertanye sesat hentah kemane..

mirah hanya anggok2 tande mendengar kata dan akan mematuhinya..papa tengok si akob dok maen kat halaman rumah dengan penuh kegembiraan..hati papa mula berbubunga riang..mereka sungguh mudah mendengar dan menuruti kata..

papa: akob2 taknak maen macam tu..nanti kang berdarah bibir tu..pintu tu bukannye lembut cam murtabak pisang..tu besi tu akob oit..


akob pon berpaling tanda setuju..tiba2 mirah datang berlari dengan terkedek kedek..papa mule menjerit sambil mendepa tangan..

mirah come to papa..tapi mirah buat tak layan..mirah laju2 menyelit celah ketiak papa..mirah menuju ke rumah..papa terkejut..



owh rupe2 nye mirah nak uk uk uk....banyak biji jugak mirah uk uk uk.yayik mirah pon kiut2 jugak..kecik cam coklat  gamaknye..cume mirah tak pandai nak mencebok..jadi papa tolong cebokkan untuk mirah..

akob dah pandai bergeli geli dengan mirah

papa tersenyum puas..sekarang akob dan mirah sudah pandai uk uk uk dalam rumah pink deorang..

kenapa gua syak die bunting..



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

Amirah Adnan said...
This comment has been removed by the author.
Amirah Adnan said...

erk..kenape name rabbit tuh boleh jadi mirah?? how comeeee T____T

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

uik..dah bunting ke?haiya..cepatnyer?hahaha

Epal Hirata said...

weyh jiji..aku cop sekor..seyes comey weyh,nt cucu ko bg seko kat aku eh2...

yad'z said...

tak gojess lah nama mirah , papa.. hahaha

Anisa Hang Tuah said...

hiks..comel

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

menatang ape ni? kalo arnab , nape kecik je? comel gila!!

Naddia said...

kau saje je kn gune name aku...

epadzz zainal said...

arghhhhhhhh..
jiji sumak doh..
T.T

epadzz zainal said...

arghhhhhhhh..
jiji sumak doh..
T.T

echah mashuri said...

kecik2 xkanla bunting weh.merapu je ko neh!;p

aliarosli said...

nak satuuuuuuuuuuu
alah,comelllllll
kem salam kat dorang taw

KUREKURE COMEL said...

hahaha...sengal wooo...tgu 3 bln keatas bru blh pregnent...



comel ngat....hihihi

qasehraihan said...

bunting kena buatan sape??hehe

d_LA said...

tomeynyeee beliau

aqish basir said...

perghhh dah macm arnab parsi dah huhu

bulu dorang lebat kemain

farah wahedda said...

comeeeiiii.....nak satu nak satu huhuhu

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

name cam ala2 name aku je...tak bole jadi nie...T____T

Rtp Farra Arisha said...

comeynyooooo..klo rabbit warna pink lg comey! wkwkwwk

JP Nurul said...

erk..agak geli ngan menatang2 nih...
penyayangnye papa mirah ngan akob tuh..haha



apekah mirah dibuntingkan oleh akob???hehe

Cik JuneD said...

0ooo..
ni la ea arnabnye??
alololorr choomel nyerr kamu tau..

akob macho..
mirah ayu gitu...
heheeee
(^__-)V

aliarosli said...

persoalan yang kaw wajib jawab

http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/04/kekeliruan-dan-kewas-wasan.html

Ainul Hayat said...

Erk...agak sengal disitu...muleh plak kau buh name mirah & akob. Aku agak saspenla pada awal penceritaan engkau...hahaha

azi nur said...

alamak tang sangkar 2..pink! my God!

intan.maisarah said...

jiji

tolong poskan seekor kat sini

gadis kepastian said...

ko papa eh????

vampire's lovex said...

siyes aku nak sekor !

Lulu caldina said...

uk uk uk tu apa?

kechixx said...

cisss,,tenet gua slow,,,gambor bunting tu tak keluar,,,adeh,,,

Ummu~Ishak said...

papa ni jambu betol.. pink gitu.. haha

**dorg ni spesis arnab ape.. muka bulat getey

fyna said...

alololololo....
tomey2..
geram je tgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved