samy blue...




ini bukan entry pasal video blue blue yang digembargemburkan masa kini...ini pasal itu seorang menteri dulu kala..kadang kadang percakapan itu orang juga banyak lawak..kasi bergegar gegar lipatan lemak di perut gua kerana selalu menggelakkan beliau punya percakapan yang kekadang senohnye kurang yang amat..sesungguhnya gua memhamai setipa percakapan beliau mempunyai makna ygn memang sebenarnye tulus dan ikhlas..tapi kekadang ianya disalah tafsirkan sehingga menyebabkan ke laut jugak akhirnya..dan dibawah ini adalah contoh contoh beliau punya percakapan yang sempat dirakamkan oleh sesetengah pihak yang prihatin..


saranan menggunakan khidmat pos laju
"besok kirim itu surat..hari ini jugak sudaaa sampai"


dalam berita..kekadang je ni..sebab die malu..
""Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"

satu ketika..mase ceramah..
""Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Then one pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" And Samy gloriously replied, "Kalao takde sungai, kita bina sungai" 

dan ini pula ketika krisis air melande..
"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!"


His welcome speech in most of his functions
"Selamat datang saudara-mara semua" (It should have been "saudara-saudari")


yang ni paling aku rase bengong..time krisis geng2 al arqam tu...
"Saya gumbira amat bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam"(hepekenanya puak2 die nak join jugak.)

dan yang paling takleyh blah..bile malaysia hantor orang pergi ke bulan...
"Bagi saya, ini semua adalah satu pembaziran atas duit rakyat. Kita sepatutnya tidak hantar mereka ke bulan, tapi hantar mereka pegi matahari. Barulah USA, Russia, respect sama kita...."

One of the reporter responded,"Tapi Dato' Seri, matahari kan panas. Macam mana mau pergi sana?"

"Cit! itu pasal la u tara jadi mintri. Saya suda lebey 30 tahun jadi mintri, saya musti ada jalan penyelesaian. Kita jangan pergi siang, manyak panas. kita pigi malam, baru ada sujuuuuuk...... 

apehal die ni boley wat lawak slamber badak cenggitu..gua rase iri hati betoll..sampai terkencing gua dok gelak naseb tak tercirit..kalo boley wat member kamcing ni bes gak....

p/s
arnab aku pesan..jangan sentap..sebab name die boleh di ubah ubah..  
 
sape2 yang nak blog die kena riview..sile la terjah blog  bro shahazrin..untung dapat ngorat die sekali...duit nuff die banyak woo...


 



bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

Siti Nadzirah Zakariah said...

kalau macam tu sekarang boleh pergi matahari lah ye..haha..

aliarosli said...

jap,kol 12 kunk aku siap nak gi matahari

hahhahahhaha,dah kemsalam lom??

kemsalam setiap 1jam. aku rindu die

nak tengok gambar lagi

azi nur said...

haha...jum bine rumah tangge kalau tade tangge...kehkehkeh

Epal Hirata said...

haha,ko mmg xhbs2 ngn arnab2 ko kan jiji

Azhan Shah said...

bro..haku rase..
entry kali ni paling best bro..
hahahahah

Amirah Adnan said...

tang p/s tuh terase sentap jugak.. hahaha :p

intan.maisarah said...

marilah kita sama sama menderma dara

gadis kepastian said...

lawak gila kot.......

p malam jew ea....

siang2 panas..

MiSzy DiaN said...

pi matahari ramai2..
klu nda dapat.. kia bako.. kita bako.. ahahhaa..
adoi.. entry berunsurkan politik laaa plak.. yg len nada kaa??

Lulu caldina said...

selamat pagi, lama tak datang sini

Ainul Hayat said...

Miahahaha..takleh blah metoi mintri itu. Pegi time malam banyak sujukkk....Wakakaka

qasehraihan said...

jiji..
saya dtg nk derma dare...kihkihkih

meh baca citer ni lak geng..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/doktor-cantik-lelaki-buncit-dan-dot-dot.html

kechixx said...

saya dah lama mengidam nak derma dareee;p

sissyira said...

salam

sesekali membaca entri lawak, hilang juga stress..

Ina said...

lawak betul la jiji..hilang stress

piNky LuCiA said...

hahahaha. giler lawak.. :)

**::CIKNUURUL::** said...

bio die je yg g matahari tu,..haha,.

aLya maNip said...

haha..zalim doww...
jom la gie matahari waktu malam..manya sujuukk..hahaa

Naddia said...

kau taw tak itu samy sekarang pandai blogwalking jugaaa...

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

yang tak boleh tang rambut palsu dia tu la..kahkahkah ..

*aku pon pelik macam mane dia bole terlepas jadi menteri..:Pp

aku nak ko tukar name arnab ko skrg ! :p

Ainul Hayat said...

myra kiut,
tuka jd ape (aish da hbs kt grup fb, kt sini pulak...)

KUREKURE COMEL said...

ayat manisss...ayat maniss....
hahaha....


samy buat teka teki tu...akhirnya ko berjaya jwb...hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved