parent korang macam mane..

 
 
 
"alg..tlg chck rdtx krte ps2 msg abi dgn sgr"
 
"alg..SHL"
 
ni contoh2 sms dari abi gua..
maksudnye..
"along tolong chech roadtax kerete lepas tu mesej abi dengan segera"
 
"along..selamat hari lahir"
ni pulak contoh mesej dari umi gua..
 
"along..dipagi yang diberkati ini.mari lah menemani umi kepasar basah untuk membeli belah demi memenuhi kehendak perutmu jua"
"wahai anak sulungku..sudikah kamu kirenye kamu menopupkan kredit untuk ibumu..as soon as possible..lepas tu umi bayar balik"
 
terkadang kalo terime mesej dari abi..gua rase cam naek juling jugak biji mate...yer la mesej yang penuh maksud yang tersirat..last2 gua telepon je jugak abi gua..
 
tapi kalo mesej dari umi gua..memang gua akan cepat2 paham..sebab biasernye ayat die tak der berat sangat gua nak paham..sejuk je mata memandang..tapi certain2 part ade jugak ayat sastera die yang gua tak paham...last2 terpaksa jugak gua telepon umi...
kesimpulannya..
gua lagi suke menelepon secare terus umi ngan abi gua dari ber SMS..
 
sebab mate dah juling gua pekena spek sebarang due..



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

.hahahaa.

aliarosli said...

peh, npon slide tue
kaye nokkkk

hahhahahaha, abah ngan mama direct

takde bersastera, takde shortform

elinADNAN said...

hehehe berjiwa sastera ye umi kamu...
ayah kite kalaw msg in english seboleh boleh nye dye nk shrt form..sampai takpaham langsong..kalaw umi kite plak...dye xsuke msg..dye suke call..cakap bnde patot..teros letak...kite xsempat nk cakap ape ponn

Cik Ladies said...

haha! abah tulis abis ringkas.. umi plak tulis siap berpuisi..

p/s : Da lama tak bw sini.. rindu plak tibe2 niey =P

UNA budak BAEQ said...

ayah aku asyik okay je bila msg . haha kdg2 msg dia 'dh masuk 200' yang tu jeh dia tulis . kalao mak aku penuh dgn kata-kata padahal nak ckp duit dah msuk pon dah 2 page . haxhax

*ayah hang lawak oh shotfom gila.haha yang cik emak plak mmg berbunga2.

nurul lalala said...

paling panjang ayah aku mesej--> OK

mak aku terus call je. xyah mesej2~ hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..siyes sis tak phm apa abi jiji taip.adehh...


psst..amboi.mkn tak buka spek mata ka?keh3

Piah Becok said...

fuyyo!!!! dasat. omak den tipon yo... takde sms pun. den tengah meting pun die tipun suh beli stoberi

HEROICzero said...

HAHAHA. kalau dgn ayah aku mmg slalu mcm tu. lama nak hadam apa yg dia tulis.

Amirah Adnan said...

haha.. comel je ayat umi ko tuh..

Oopss..Cikgu Cinta said...

beb..ansem la lu..hahha weh aku tak dpt upate sebrg entry ni pon aku curi2 g cc...huhu...tggu sabtu aku terjah blog ko

SiS NaD said...

SaLaM iNCHiK JiJi...

SMADUA = SeLaMaT MeNeLeFoN aBi DaN uMi aNda... (^_____^)V

hana devushka said...

mak aku sama mcm abi kamu..ayah aku langsung x bersms..haha~

Ummu~Ishak said...

mak akak baca sms je tak reply. kalau penting dia call terus.

DuniakuAbstrak said...

dgn parents mmg call je..leceh nak mesej2
dengan makwe takpe..keh3

y u y u Z u l a i k h a said...

bak la hadis nya.. yuyu bukan la tahu.. belajar pun pasal banking :P

**::CIKNUURUL::** said...

mak aku ji,taip msg pndai,tepon kene loudspeaker sbb xpuas sore kdg2 tggelam tmbul tp ayt msg tu xde la sstera bagai,.haha,.kdg aku xfhm sbb typo!,.kih3,.ayh plak lgsung eje penuh trus,wahhaku seakan berada zaman 80-an dulu,.hehe,.xlahir lg tp nye,.haha,.

liyana said...

lebey krgla kiter...
tp klu ngn mama ak lebih ske call jer...bru best dgr suare..leh mnje2..hihi

d_LA said...

biar betul umi ko taip camtu??sweet giler..kalah sms makwe pakwe..hehe..

Faaein Talip Roy said...

sempoi arr ada umi n abi cam ni... nant aku pun nak buat cam tu lah ngan anak2 aku.. nak cpat2 kawen arr pas ni.. hahaha..

tulus sweet said...

wei camna nak jadik menantu abi ni...msg abi pun aku tak faham...

Bella Bell said...

call je senang.. tak payah taip2 mesej..hehee~~

delarocha said...

bahasa sms mmg memeningkan

Nana said...

wahah, kita terbalik.
papa yg selalu msg panjang2 bersastera, tapi kalau mama sms ringkas2 je.

Cik Eliza said...

peeehhh!!!

ayat !!

majuuuu !

ahahahahahaha!!!!

:D

fadhdeela said...

den tepon jer..sbb mak ayah den xpayah sikit nak bersms nie..hahaha :P

meh sini: Salma Peserta Mentor yang Terbaikk!!

Sini Jugak: Senarai Imam Muda Musim Kedua 2011

alexa yussida said...

siyes aku xdpt tngkap shl tu pebenda,mntap la abi ang ji

umi nyer plak sastera abes..hehe

mama baba aku call terus,xde msg2..huu

vampire's lovex said...

hahaha...


macam ayah aku la wehhh....


mak aku salu merepek bila dapat msej ayah aku...


cth :: p pon....

maksud nye,pandai pon...



bahahaha shotform habessss

ghost writer said...

leh tahan jugak abi ngan umi ko ek..tapi part ayat short dari abi ko tuh yang aku memula pening nak baca..dahsyat short.

*tak pernah layan sms ngan ortu aku.

airazulaikha said...

oke..umi sgt comel.. hehhe

amirah said...

at least abi ko msg gak...abah aku emmm tak msg punya, aku terus kol...pastu kata "ooo abah sombong tak reply mesej mira" hehe

apa2 pon trus ko cakap lagi best dr sms ;)

KUREKURE COMEL said...

hahaha...senak perut...mmg rock la...ehhh...hihihi

KuNanGKuNanG said...

mak aku mmg rajin sms anak2 dia,dan ayat2nye pun aku direct.so sng fhm..abah aku lak xpnh sms langsung sbb...abah xpandai ber sms...he3.katanya call je terus kan senang...

Epal Hirata said...

aku kalau msj mak aku punye la msj gn ayat lengkap....
skali die balas k jek..
speaking omputih plaks tu...
ayah aku speaking arab jek...
adik aku speaking jerman..



ok,sume tipu
kecuali bls shortfom tu
muehehheh...

MerLe said...

hehe..hebat2..kelainan tu la yg berjaya melahirkan anak yang sehebat en.jiji..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved