A.B.C.D.E.F.G.H.I.J.K




lepas je beberape bulan akak senah dan abang dolah kawen..suatu petang akak senah mencube untuk bergeli geli manje dengan abang dolah.maklom la sebelom deorang tak pernah berkapel..kenal je kawen terus.maka lepas kahwin ni je la kak senah baru nak bergeli geli dengan abang dolah..

sambil2 pekena cendawan goreng bercicahkan air tea panas di waktu petang yang damai..akak senah cube bertanye pada abang dolah..apa yang abang dolah nampak pada diri akak senah sampaikan abng dolah terpikat dengan akak senah..


abang dolah tersenyum meleret bile disoal akak senah sebegitu rupe..maklom la abang dolah ni pemalu orangnya..tapi boleh tahan jugak tahap romantikanya..kata abang dolah..

"senahku sayang..abang hanya nampak huruf A.B.C.D.E.F.G.H.I.J je kat senah.."

demikian lah jawapan abang dolah yang cukup dalam maknanya sehingga si senah terpinga pinga dek kelembapan pemikirannya..

kata senah"what does that mean my hubby???"jantong senah berdebar debar menantikan jawapan si dolah dalam menafsirkan makna tersirat disebalik abjad yang men'decribe'kan jasad si senah..

"owh honey u'r so funny...u know i can't speaking english so much better than u do honey bunny..but if u want to..i'm trying my best just for u honeyy bunny..owh honey..u know u'r so so
 A=adorable..B=beautiful..C=cute..D=delightful..E=elegant..F=foxy.
.G=gorgeous..H=hot..."


"owh bang dollah dats so sweet like sugar sugar..owh so tacim my liver..but but but..What about I, J, K ?

abang dolah meneguk secawan tea sambil bersilang kaki..

"I'm Just Kidding"


senah cubit abang dolah kuat sampai naek lebam..
"ouch ouch ouch dont do like dat honey..nanti my skin get blue blue colour"
indahnye bergeli geli lepas kawen..kan2....




bukan sekadar omongan kosong

26 comments:

Eyrique Ettiqazz. said...

moral of da story:bercinta lps kawen lg best drpd berkapel masa bercinta...maksiat je..bala bala

liyana said...

nice n sweet..huhu..

HAJAR hasan said...

errkk!! kalau nk ckp sengal bole tak. cool gilerr abg dolah. weeewwiiitt! ;)

Miss Ran said...

kacau mood la bahase dorg ni haha

aliarosli said...

hhahahha, best nye

nak gak kawennnnnn

nak kawen nak kawen

hahhahha, weh, apesal ko nie asyik post pasal nie aje?

**::CIKNUURUL::** said...

yeee,.best bile bergeli2 pas kawen,.so,moralnyer aku nk tggu spe la yg aku xknl dtg umah minang aku ni nnti,.bahahahha,..ko diam2 je ji,.ye?,.haha

Faaein Talip Roy said...

adoiyai.. geli hati aku baca entri ko yang nih!

ko nape ji? nak walimah dah ker? hahaha..

e r a a RUSBERRY said...

Hahaha . i'm just kidding ~

✿ gadis biasa ✿ said...

@JIJIYU
senget kut gelak sengsorang bace ni..ngeeee...!!!!

A=atractive
B=bravo
C=cool
D=dear
[^^}

Nad_Ya said...

cehhh. how dare that abg dolah ;P

JIJI YU said...

mueheh..aku senirik tergelak bace entry aku ni balik..sengal jugak cite aku ni.ehehe..

adakah jodoh aku dah makin dekat..doa2 kan la ek..eehee...

✿ gadis biasa ✿ said...

errr ape kait mengait entry ni ngan jodoh cikgu..??.huuuu^^

Crimson Myths said...

Abg Dolah Rock...

JIJI YU said...

dah ramai dah dok tanye pehal entry aku sal kawen je semenjak due menjak ni..ehehe..jadi aku jawab cenggitu le

ika said...

heheh . geli sungguh ! :D

cayrol said...

gitu ke muka pak dollah...

Entri terbaru : Aplikasi percuma Chrup Chrup untuk iklan di blog

tulus sweet said...

gila makan dalam! hahaha

Adeela Oh Lala said...

haha.. sengal mengal wehh

Gayahspears said...

sengal... hahah.. geli aku membacanyer... hahaha

vampire's lovex said...

ini best...


aku nak sblom dan selepas kawen terus menerus bercinta..


bhaahhahaha

MerLe said...

haha..suwit~ aku tlg doakan utk kamOo moga cepat2 kwin..hehe

Puteri Iqa Izyan said...

haha. kau boleh ah pektis ^_^

alexa yussida said...

gelenyar..hehe tp tuhla..bercinta lps kawen..bestnye

RaraTan said...

woahaha. lawak antarebangse punye bahase. kih3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kawen cepat jika tak sedia nak buat apa?hehe..tp akak kawen sgt awal.21 dah kawen.hihi....

masih bercinta dan lagi..dan lagi..

kiera'sakura said...

semoga Allah permudahkan jodoh kawan aku si jiji nie ha.. amin ya rabbal alamin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved