baju raya...

hisy aku tengok naek semput dah mak sedara aku sekang ni.maklom le tukang jahit baju...ni baghu je bulan rejab..tapi yang dah tempah baju raya homakngai..berlori lori dh gamaknye..dah tu..sorang kompom kena ade 4 pasang baju raye..tu kire yang paling sikit le tu..yang paling banyak aku rase 30 hari beraye..30 pasang le kot..takpon 60 pasang..sehari raya due kali tukor baju...

nak wat baju raya awal2 tu ok la jugak..tapi jangan lupa..sambutan untuk menyambut bulan paling mulia pon perlu jugak..jangan sampai keterujaan nak beraya tu membuatkan kita lupa dengan ramadhan yang bakali tiba..bulan diskaun pahala tu...seimbangkanla ye..

lawo tak baju puasa aii...




bukan sekadar omongan kosong

24 comments:

FasiHaH SupiaN said...

hmm tahu xpa.....patutnya kita seronok dengan RAMADHAN tu...entah kan sempat entah kan tidak...

Shawn Razaleigh said...

macam baju bola je tu?

Anisa Hang Tuah said...

pesen ape tuh?
hehehs

kalau buat baju raye mmg rare!

kiera'sakura said...

x sabo nk tunggu bulan pose.. sebab blan pose kg aku mesti ade org berzanji pagi2.. syahdu nye time tue....... T.T

James Alexander said...

smart la baju puase kamu jiji...

cap adidas kah..???



aku dah bertaun x buat baju raya, relax saje... hahahaha...

KuNanGKuNanG said...

baju puasa? hehe2..tapi patut jg kan ada bj puasa..sama gak cam baju raya..

kokser kokdam said...

weh.. juboh mano tu..? ejah katku so

fieda said...

bju ape tu...:)

Ieda Al-Habsyi said...

baju ape tu weh, macam baju kapten kapal je, hehehehhe :)

sergeant keroro said...

same la dengan mak aku, dah banyak orang tempah jahit baju raya XD

Eera Shera said...

eeeiii.... x sbrnya nk pose..ala baju x tempoh lg ni..hehe

ASaDa RyutaRo said...

2 tahun dah takde baju raya! hahahaha.. sadis sungguh.

yad'z said...

hahahaa..
baju hapekahhh itu
pelik bebenor..

liyana said...

cam plik jer baju tu..

diana said...

akak beli je..
tak de tempah2..
baju raya kamu macam gitu ke??
wah!!macam pak arab la..
heheh

JIJI YU said...

jubah adidas uhhh..

Qaseh dalia adelia said...

lawa baju tu .. mmg warak ah kalau pakai .. pehh .. xbeli agy baju raye tggu sehari sebelum raye baru beli

zarazueyin said...

baju puasa tu pakai wat gi terawih ;)

saya bukan tomato said...

pehhhhhhhhhhhh cantekk baju puasa ko .

Подтверждаю said...

as salam..
tu..baju raya?
pesen apa tu? nak kata jubah pun, macam tak? haha.. apa tu??

>_<

bersama kak Es said...

santekkknya pakai pi terawih

aLieF si Muncung ManiS said...

mama aku pun buat baju raya..kuang3x..:P..jgn jeles..

Iffah Afeefah said...

erk jubah

kacak jubah tu

hehe

besela lg2 pempuan

tk sedor dri bile nk raye

JIJI YU said...

sape nak tempah jubah tu..meh bagi name kat aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved