baligh dan karma...karma ke kurma weyh..

"apehal suare awak garau garau dah ghupe suare ramli sirap ni???awak dah terbaligh ek???

huk aloh..nak citer sal baligh wohoho..takyah nak citer la weyh..geli geli rasenye..bermula dengan wet dream..pas tu suara yang dahulunye ala2 suara ziana zain meraung tetibe transform jadi suare ala2 bon jovi nak mengorat anjelina jejoli..siap ade pertandingan suara garau lelaki separa matang ala2 iklan beras jalaludin hasan tu...

tu baghu part suare weyh..tak kire part keterujaan melampau untuk memelihara berketol ketol jerawat yang singgah mendatang di wajah nan ayu pada satu ketika sebelom terbaligh..kalo timbul sebijik siap wat iklan kat papan iklan asrama weyh...tulis besau besau..."wooooiiii...aku dah baligh weyyy..aku dah jadi teruna sejati..siap ade jerawat seketol kat telinga"

part last sekali..part menghitung bebulu yang tumbuh..part yang paling penting ialah diwajah..jambang haruslah ade..janggut tu messti ala2 janggut johnny deep..takpon janggut ady budika..ekeke...apepon demi merealisasikan impian tersebut..segala petua diamalkan secara berterusan..antaranya..melumur darah kelawar ke wajah..dan haselnya.hambek ko nak..sekarang ni bangun je pepagi..trim janggut tengah hari dah berbulu balik..pas tu malam2 maen tarik bulu kaki..maklom le..teruja baghu2 nak tumbuh...sampai meraung raung trauma pon ade...


dan sekarang..memured aku buat perkara same cam aku wat dedulu..adakah ini dipanggil karma????

p/s
muslimah optimis..sunah suka budika..eh sunah suka sakura...iffah affeefah...ini adalah antara nama yang telah terkena penyakit pelangi geli geli...pakcik mat gebu pon kena jugak ke ek???

wahai pelangiku..andai kamu tersenyum..biarkan ku ketahui kerna ingin aku tersenyum bersamamu....



bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

FasiHaH SupiaN said...

ayat yang last jugak yg aku nak komen.....tunjukkanlah siapa pelangimu.haha

butterflyana said...

Lelaki tak macam perempuan ke weh jadi kuat makan kalau dah terbaligh?

Atiqah Sa'ahiry said...

ayat yg last sekali , pelangi je topik petang ini..gogogooo

Sunah Sakura said...

aku geli lah baca ayat last tu... ahahahhahah~

awat ada janggut ady budika sekali ni??? hahahhahaha~

Muslimah Optimis said...

huyoo..awal2 entry aku dah nak tergelak.. jage jerawat seketol..hahah.. part pelagi tu, ko tau ada lagu pelangi petang kan..aku suka lagu tu.. hahah...aku pon nak kenal gak sape pelangi kot yang baru bis kelas jam 4.30 tu..hhohoho

liyana said...

haha..
jerawat kt telinga pn heboh..

ShashaCatering said...

Ini perkara biasa dalam kehidupan...
Betul ke?

Sang Pelangi said...

ku hamparkan disini..
pelangi indah buatmu..
meskipun indahnya seketika..
tapi hadirnya tetap membawa bahagia..

hargai pelangimu..
walau jasadnya hanya sementara..

~Sang Pelangi~



p/s: Jiji jiwang sehhh.. hahaha..

Подтверждаю said...

as salam..

<--- tak gelak.
hahaha

James Alexander said...

mungkin bebudak area kamu je kot yg bangga bile dah tumbuh jerawat ni...hehehe...

masih dengan pelangi lagi...??

tataplah ia selagi ia masih kelihatan...

Nurul Jannah said...

karma wehh..haha

diana said...

kalau lelaki tu melebatkan bulu2nya adakah keturunan nya jugak akan lebat bulu2 tanpa perlu sapu darah kelawar..??
soalan sekolah menengah ni..:p

bonda_tie said...

sapu darah kelawar. ngerinye... by the way, entry ni kiuuuuuut sgt. akak suke. best bro best.

Iffah Afeefah said...

karma y normal hahaha

erk janggut?

puteri ain said...

ayat yang last style . haha

Rozuan Ismail said...

erk.motif begitu teruja baligh,aku relax je wat bodoh.

Bella Bell said...

ewwwww.. ewwww.. ayat last sekali tu... siapa pelangi tu beb?? hahahaa!!~

✿ boonga_kecik ✿ said...

haha. bukan karma. tp mmg peel org dtg baligh yang sgt teruja xbley nk ckp kot.



Bantal pelok aku cemburu kat...

Azie Azra said...

hormon lah. testosterone lebih. haha. aku tahu dah pelangi ko mesti ibu ko kan? heleh

HEROICzero said...

pasal suara. aku jujur x perasan bila suara aku berubah masa dulu. cuma nya bila kawan2 tegur, baru aku perasan. HAHA! segan.

^baju kurung^ said...

abih tu xkan nk kecik seumur hdup kot...
nk pelangi tggu pas hujan la weyh

sergeant keroro said...

jiji, nak tengok pelangi. hehe XD

Sunah Sakura said...

aku nampak sang pelangi di situ~

lalalalalala~

nape ko cam marah kat shahnon ahmad?

NuSaNa NoSa 91 said...

lelaki mmg ske bertarung jerawat sape paling byk ke?? sbb adik keen ngan kwn2 dia camtu.. aigoo~ =.="

Shawn Razaleigh said...

gua tak baligh lagi apa cerita? hahahah

ishiko said...

matang la tuh.. kah3x..

vampire's lovex said...

hahaha... memurid kau tu kurma kau...

jerawat tu kalau nafsu gatal datang,memang byk aaaa...hahaha..

alexa yussida said...

hensem org dlm pic tuh..

wahhh statement last takleyh tahan..kekeke

ghost writer said...

seingat aku,aku belum pernah buat macam tuh dulu.mungkin aku agak lembab soal baligh walaupun aku dah baligh.cuma yang aku sedar bila aku mula sukakan seorang awek..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved