kat kampong korang ade ke weyh...

ayat normal blogger kalo tarok gambo..let da picture tell da story...kali ni aku tak nak let gambor tu bercerita..aku senirik nak bercerita..

ni la suasane pagi seawal pagi sabtu sampak ke waktu zohor depan ghumah aku..bukannya ade pasor pagi ke hape ke..bukannya ade funfair ke..konsert mega ke..yang ade pagi2 sabtu.PERTANDINGAN SUARA BURUNG CANDIT. kampong korang ade kewww???

biasa kalo pagi sabtu pantang kau bukak je pintu pagor rumah aku.kompom ade je nak masok parking dalam area ghumah aku..kang aku wat parking berbayor kang..leh kayo pakcik..bukan seketol due orang yang datang bertanding..berduyu duyun yang datang..dari oversea pon ade nokkk...dari kepulauan thailand takyah citer..mamat benggali karpet pon join jugak.ade gak yang datang dari kepulauan sulawesi .dah minat deorang dengan burung nak wat camno yer dak..

camno etika pertandingan ni..sonang je..letak je burung bergantungan kat tempat bertanding tu..bior burung tu bersiulan..bior le ape jenis lagu pon..asalkan berbunyikk.burung bisu memang haram masuk pertandingan ni..pas tu ade la pihak juri profesional ngan juri awam..dah ghupe MENTOR lak..tak lupe jugak yang mengundi dengan berSMS dari jauh..okeh aku tipu..juri tu memang ade le..

hadiah die lak..sume yang join kompom2 dapat bawak balik toto..yang menang2 laks..ade yang dapat aircond...ade dapat dapor..ade dapat tiket percutian ke london...sonang cakap demand2 la deorang ni..ehehe..caye ke..



bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ji..buat je lah parking berbayar

hehehe

bersama kak Es said...

kalau tiba2 burung tu sakit tekak..kesian la pulak kannn

Pembunuh Tanpa Bayang said...

sama...rumah aku juga selalu jadi mangsa kereta datang tumpang parking.pantang lepa nampak kosong ruangan tu,ada saja yang nak masuk.sedangkan kereta ayah terpaksa berjemur kat luar.bukan nak minta izin dulu tanya kosong ke tak.

Rtp Farra Arisha said...

suasana kampung mmg macamtuu kann. meriah slalu klo ada apa2 event :))

James Alexander said...

event ni mcm best jek... teringin nak melihat secara dekat event tersebut..

Rozuan Ismail said...

pertandingan suara burung?erk.x pernah dengar

qasehraihan said...

demo ore mano??klate ko?

liyana said...

kampung kawe x dop..

meaw said...

kalau hado la kat tempat mocik ni,dah lamo den ngan bapak den poeii..tapi tulah, tak kesampaian,cop-cop-cop..adiah ke londonnnn?biaq betik,kakakaka...cm tak cayo pon hado :D

miszlullaby said...

mane aci, kalau burung tu sakit tekak camne.hahaha..

**::CIKNUURUL::** said...

wahh,ade ek,..kg aku xde la ji,..ehem,kete2 tu mngingtkn aku zmn dlu2 kale,..mse kcik2,ayh bwk kete yg bntot pndek tu,ape tah nme die,.kale ijau lg,.haha,.

Anonymous said...

haloh3..kat kL pn ad ag kot...
weekend la tp gk..sep2 cina wt ptndingan suara burung..buatnya di tgah2 pdang pmainan tu..cm duk kt htan smpan pn terasa gk kdang2..=.=
korang2 yg KL pn xtaw kew..ops..KLian bz lorh..jiji,lu kena pegi kL tmpt gua wei..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved