deria rasa ke tujuh

pernah tak korang pasang radio kat luar..pas tu korang pergi mandi..dan korang tak dengor pon lagu ape kat radio..dok tengah2 mandi tu..korang layan lagu seketol due..tetibe kuar je bilik air..korang masih lagi nyanyi..dan lagu kat radio tu sebijik cam lagu yang korang nyanyi....

pernah tak korang rase cam pernah melalui sesetengah situasi yang korang tengah laluinye..cam korang dok bergeli geli ngan aku..tetibe korang rase cam pernah je korang bergeli geli cenggini...

pernah tak..korang tengok seseorang yang korang tak kenal..tapi kroang rase cam tau je perwatakan die..siap korang leh teka lagi camne cara die dok membuta..

pernah tak korang leh agak ape yang member korang akan cakap kat korang sebelom die bukak mulut....

banyak lagi aku nak tanye ni..tapi yang ni je la dulu.adakah ini dipanggil deria rasa ke enam...tujuh dan lapan..



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

yang mengalami situasi orang panggil dejavu

Syakir Rahman said...

oh...erm...rase mcm penah tp lupa la plak

Bella Bell said...

pernah rasa..... tapi mengikut komen.. errrr.. apa nama pengomen 1st ni? jolie ea??

situasi tu dinamakan dejavu ea?? oooo... baru tahu... hahahah!!~


^^

Sunah Sakura said...

pernah tak ko baca tentang subconscious mind?

Iffah Afeefah said...

skong sunah

liyana said...

pernah..nape yer

tomato said...

tak penah lak geli2 ngan kau . haha

ade gak . kau kan doc , ape sebab ek ?

sergeant keroro said...

setuju dengan kak sunah, hehe XD

minda separuh sedar :)

FasiHaH SupiaN said...

deria rasa ke sepuluh kot jiji. haha aku tak pernah lah rasa geli2 dgn ko jiji..

tapi banyak lah, bila buat sesuatu rasa macam dah pernah alami benda tu....


kalau jumpa org pula, rasa macam pernah jumpa, tp sebenarnya tak, yang ni ustaz aku ckp, sebenarnya pernah berjumpa sebelum lahir ke dunia....

b a m b a m ' s said...

yug dgr lagu tuh biasa!! mayb sbb kita dah bese dgn siaran radio tuh kot..errrr...

[sutera kasih] said...

selalu rasa cmtu..dejavu.....

Shawn Razaleigh said...

gua pernah.




member belum kentut lagi gua dah seligi dua kali.kahkahkah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

pernah gak kadang2 tu..

**::CIKNUURUL::** said...

ni dipanggil deria rase keenam ke?,.perkre cmni dipanggil ape ek,.aku prnh dgr psl dejavu,.bnde yg jd kt kite,tetibe time tu kite pon trfkir bnde ni jgk prnh trjdi sblm2 ni,keadaan yg sme,perasaan yg sme,wktu pon sme,.hah,cenggitu la kot,payah aku nk trangkn,.hehe,.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

tu bukan sixth sense, seventh sense, eight sense semua tuu, tapi tu mengkhayal namanya:P wakakakakakaka

miszlullaby said...

tak penah.

Hahahahhaha..

Ala. itu hanya suratan dan kebetulan je tu.

Pembunuh Tanpa Bayang said...

itu di namakan dejavu...
satu perasaan di mana kau rasa pernah melaluinya sebelum dan ia berlaku sekali lagi.

seakan imbasan masa mungkin.

dan ini buatkan aku selalu merasakan yang diri tidak normal.ah,abaikan komen ini jika ianya tidak penting.

Muhd Fadil said...

yang pasti bukan kumpulan sixth sense. kan?

bibi bibo said...

dejavu kan .

penah penah ! bile cite kt kwn prasaan mcm tu , dorg x caye plak . ishh .sedihh :(

Raden said...

kau cam layan ganja..

vampire's lovex said...

dejavu.... tapi orang selalu xnak caye kalau kita cakap gitu gitu...bnci betol..haha

azi nur said...

apekah bendenye...

kechixx said...

pernah pernah;)


hehehehe;)

^baju kurung^ said...

selalu je.. besenye ngan org dkt ngan kte, cam adk beradik ke..baru je rse nk nyanyi tetbe adk nyanyi lagu yg sme kta pkirkan

delarocha said...

dejavu... ke tgh lalok? huhu

yana,, said...

delarocha ;; tengah lalok,, bukan dejavu,,

puteri ain said...

pernah jugak . kadang2 , ada scene2 tertentu . haha

Подтверждаю said...

as salam..
minda separuh sedar. biasanya bila melibatkan sesuatu yang kerap kita dengar, alami, lakukan, badan bertindak balas seperti 'ia sedang berlaku' walaupun ia tak berlaku.

macam kat atas tu, tak bawak radio. dan kita tahu lirik lagu tu.dan otak 'mengandaikan' yang kita membawa radio dan lagu tu berdasarkan saki baki memori keatas lirik, keadaan, situasi yang kita dah alami sebelumnya.

<---baca dari jurnal sains kesihatan otak. pakcik pun pernah mengalaminya.

Anonymous said...

deja-vu ea..
deja-vu tu gapo ea bro jiji?huu=.='

James Alexander said...

ke ko dah jadik psikik jiji...???


gempak tu...

transfer skit power lu... hehehe...

HEROICzero said...

yang pertama tu selalu kot. nyanyi2. bukak radio, lagu yg sama. HAHA.


*kebetulan, lagu tu tengah hit, mungkin.

cik pulau said...

pernah....^^,

yad'z said...

minda separa sedar nieh... dejavu? heheh... selalu jek mengalaminye.. =)

Hanim Mahali said...

pernah2... pernah rasa cam melalui perkara yang sama sebelum ni... tapi bila difikir-fikir n fikir, rupanya pernah alaminya dalam mimpi. pernah jugak ceritakan hal ni kat kawan. dia cakap semua tu peringatan untuk kita.

gedek! said...

deria yang mana ada ni pon dah tak peka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved